Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Sitemap inkrementacyjny wszystkiego? Czy nowości?
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Pozycjonowanie i Optymalizacja > Google > Google Sitemaps
teu
Witam!

Zastanawiam się nad pewną rzeczą, mianowicie czy warto wrzucać wszystko do sitemap czy może tylko to co z wysokim prawdopodobieństwem nie jest zaindeksowane? Mam submitowanych ok 1,7 miliona urli - sitemapy waza 30MB. Na stronie jest na tyle duży ruch, że gdy wygeneruję sitemapy wszystkich urli to część jest już nie aktywna. Czy nie lepiej by było w sitemapach wrzucać mniej ale aktualniejszych, świeższych urli?? Ktoś miał podobny problem?

Pozdrawiam,
teu
Burn
Dołącze się do topiku.

1)Czy warto generować wszystkie adresy url do sitemapy, czy jedynie te najczesciej odwiedzane przez uzytkowników(czyli najwazniejsze dla mnie urle)?
Strona ma grubo ponad 10mln urli. Jest sens wszystkie wrzucac?

2) Na stronie do każdego urla robot moze dojsc wędrując po wewnętrznym linkowaniu. Czy w takiej sytuacji sitemapa w xmlu ze wszystkimi urlami jakos przyśpieszy indeksację?
breja
Do poprzednich pytajacych: warto i poczytajcie specyfikacje jest tam takie cos jak priorytet oraz data ostatniej aktualizacji podstrony co powinno wam dac do myslenia w kwesti akualniejsze/nieaktualne itd wink.gif
mirekg
CYTAT(Burn @ 26.04.09 - 20:42) *
Dołącze się do topiku.

1)Czy warto generować wszystkie adresy url do sitemapy, czy jedynie te najczesciej odwiedzane przez uzytkowników(czyli najwazniejsze dla mnie urle)?
Strona ma grubo ponad 10mln urli. Jest sens wszystkie wrzucac?

2) Na stronie do każdego urla robot moze dojsc wędrując po wewnętrznym linkowaniu. Czy w takiej sytuacji sitemapa w xmlu ze wszystkimi urlami jakos przyśpieszy indeksację?

Jezeli robot nie ma problemow z zindeksowaneim strony nie ma koniecznosci dodawania map.
Jezeli ma - jest.
MG
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.