Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zakaz dodawania podstron
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Forum Ogólne > Przedsięwzięcia Forumowiczów > Łeb w Łeb!
qazy
Dzis zauwazylem zmiany i zakaz dodawania podstron. Dlaczego tak sie stalo? Przeciez niektore serwisy maja np. kilka wersji jezykowych i wersja polska ma np. postac www. adres. com/index_pol.htm . I teraz juz takiej strony nie da sie dodac do katalogu... Czy to juz stala zmiana?
luman
no jelsi tak sie stalo to dobrze sie stalo, pisalem o tym ze moze doprowadzic to do duzych naduzyc i pewnie ta sie stalo sie sie...
piotrek
QUOTE(luman)
dobrze sie stalo

też tak uważam

a nowe menu użytkownika ładne?
Lambar
ładne,
pewnikiem chciałeś napisać - przyjazne? wink.gif
miła odmiana, wyjdzie w praniu,
a póki co wygląda że łatwiej się skacze po podkategoriach.
piotrek
QUOTE(Lambar)
przyjazne?

tak, tak, dopiero co zakończyłem pierwszy etap nad nim i brakowało mi tego słowa wink.gif

QUOTE(Lambar)
łatwiej się skacze po podkategoriach

uff, to przede wszystkim chciałem osiągnąć bo dostawłałem maile że nie można dodać wpisu a Użytkownik po prostu nie był wystarczająco głęboko.

Te nowe formy przeglądania zasobów próbowałem trenować na kopiach http://katalog.stron.pl oraz http://katalog.webwweb.pl - moim zdaniem jest to wygodne w użytkowaniu

Teraz w panelu administracyjnym jest tak, że klikająć na dział główny jest automatyczny przeskok do pierwszej z brzegu kategorii a z niej do pierwszej z brzegu podkategorii - mam nadzieję że ograniczę tym ilość zbędnych kliknięć, tym samym trochę czasu Użytkownikom wink.gif

Wspomniane przeskoki przetrenowałem wcześniej w mini katalogach, które znajdują się w moich serwisach tematycznych (np. http://uroda.webwweb.pl/?a=katalog&id=14203 ) i wygląda na to że sposób się fajnie sprawdza

QUOTE(Lambar)
wyjdzie w praniu

cały czas coś wychodzi w praniu nie ma co ukrywać - przegrana w terazinternet bardziej mnie zmobilizowała do ulepszania Otwartego Katalogu Internetowego niż zrobiłaby to wygrana wink.gif

Być może jeśli z czasem znajdę jakiś kompromis w dodawaniu podstron to temat wróci na tapetę - póki co chętnych dodawania podstron zapraszam do http://www.webwweb.com

W webwweb.pl jest jeszcze jedna dodatkowa blokada - jeśli został dodany adres www.jakisadres.pl to dodać już nie można jakisadres.pl i na odwrót.

Liczę że nowy panel administracyjny będzie naprawde przyjazny w użytkowaniu, muszę uzupełnić go jeszcze o wiele pomocnych informacji, z czasem oczywiście będzie uzupełniany o nowe funkcjonalne rozwiązaina.

Zapraszam do wypowiedzi co by się przydało mieć pod ręką w takim panelu wink.gif
luman
piotrek pkt dla wpisu , niech może to wróci na tapetę,
jeśli stawiasz na szczegółowość to 20 jest dość często za mało aby pokryć oferowane przez strone usługi tudzież produkty...
piotrek
zapewniam, że temat punktów na wpisy jak i wiele innych tematów ułatwiających korzystanie i utrudniających nadużycia wróci wink.gif
luman
:mrgreen:
qazy
A ja wciaz zaluje, ze nie mozna podstron dodawac w sytuacji o jakiej napisalem na poczatku tego tematu. Moze wyjsciem w takiej sytuacji byloby akceptowanie takowego wpisu przez moderatora? Czyli jak chce dodac podstrone (wersje jezykowa) to przesylam to do Ciebie Piotrek i Ty to akceptujesz (albo nie wink.gif )i stronka ma szanse pojawic sie w katalogu. Co Ty na to? Przyznam sie, ze juz teraz chetnie bym skorzystal z takiej mozliwosci smile.gif
piotrek
QUOTE(qazy)
Co Ty na to?

sam pomysł jest bardzo dobry. Póki co jeśli możesz to dodaj główną oczywiście z polskim opisem a z czasem pomyślę jak zrobić do tego jakiś sprytny formularz żeby szło to z automatu wink.gif
qazy
Dodalem glowna oczywiscie z polskim opisem smile.gif. Czekam zatem na ten formluarz, chyba ze w tej konkretnej, wyjatkowej sprawie wink.gif moglbys pozwolic mi wzbogacic URL wpisu o parametr "?lan=pl", bo taka docelowa postac ma interesujacy mnie adresik:) W razie zgody prosze o info i z gory wielkie wielkie dzieki smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.