napisałem kolejny odrębny skrypt do zaplecza. Ma on posłużyć do wyświetlenia 30 baz na 300 domenach. 1 baza na 10 domenach. Wszystkie strony oparte o ten sam autorski skrypt.
Mimo, iż 10 domen (każda inne IP) wyświetla tą samą bazę, ma oczywiście inny szablon, inne losowe treści itd także pod względem contentu strona stronie nierówna. Np. wokół statycznego artykułu (który na każdej www jest ten sam) za każdy odświeżeniem zmieniają się artykuły w sekcji "Przeczytaj także..." gdzie wyswietlają się pierwsze akapity artykułów oraz sekcja "Czytałeś?" - wiadomości z RSS.. Cechą podobną mogą być na pewno linki. Na każdej stronie te same np.
strona1:
qqqq.pl/artykul_id_13245_jak_zmienic_kolo_w_samochodzie.html
qqqq.pl/artykul_id_13246_jak_obslugiwac_sie_lewarkiem.html
strona2:
wwww.pl/artykul_id_13245_jak_zmienic_kolo_w_samochodzie.html
wwww.pl/artykul_id_13246_jak_obslugiwac_sie_lewarkiem.html
strona3:
pppp.pl/artykul_id_13245_jak_zmienic_kolo_w_samochodzie.html
pppp.pl/artykul_id_13246_jak_obslugiwac_sie_lewarkiem.html
itd aż do strony 10.
Planuję dla tych stron sitemap. Jak? Przy użyciu PHP wygenerować sitemap dla 1strony, a potem przy pomocy jakiegoś edytora np. editplus zmienić automatycznie wszystkie adresy domen na inną np. mam ciąg:
qqqq.pl/artykul_id_13245_jak_zmienic_kolo_w_samochodzie.html
i zmieniam w nim tą domenę qqqq.pl na wwww.pl
wwww.pl/artykul_id_13245_jak_zmienic_kolo_w_samochodzie.html
Tym sposobem sitemap dla 300 domen zrobiony w ciągu kilku godzin.
Pytanie następujące:
Czy Google może "zrozumieć", że te strony są oparte o te same bazy danych analizując SITEMAP? Bo w końcu będzie taki sam, tylko domena inna. Czy można dostać BAN w przy tej samej sitemapie, korzystaniu z tej samej bazy danych? Proszę wziąć pod uwagę to co napisałem wyżej:
CYTAT
wokół statycznego artykułu (który na każdej www jest ten sam) za każdy odświeżeniem zmieniają się artykuły w sekcji "Przeczytaj także..." gdzie wyswietlają się pierwsze akapity artykułów oraz sekcja "Czytałeś?" - wiadomości z RSS..