Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Autoryzowanie stron w Narzędziach Dla Webmasterów
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Pozycjonowanie i Optymalizacja > Google > Google Sitemaps
Delta
Dodałem do Google: narzędzia dla webmasterów stronę, która posiada .htaccess za pomocą którego mam przyjazne linki. Jednak przez ten plik nie mogę zautoryzować strony za pomocą strony html podanej przez google. Muszę najpierw wykasować plik htaccess, zautoryzować strone i wgrać z powrotem plik.
Tylko co jakiś czas trzeba robić autoryzację i na dłuższą metę takie kasowanie i wgrywanie jest uciążliwe.
Czy poradzicie co w takim wypadku można zrobić. Może dodać jakąś linijkę do htaccess?

Dzięki.
ledo
a może wykorzystać drugi sposób weryfikacji, przez kod html?
Bielack
Ledo ma rację. Wklejenie kodu html w nagłówek strony załatwia sprawę. Miałem dwa podobne przypadki w serwisach na Joomla! z modułami tworzącymi przyjazne linki.
SirZooro
Możesz też dodać odpowiednią regułę dla plików których szuka G - google* i notfound* (co do tego drugiego nie mam pewności, sprawdź sobie to w logach serwera gdzie było 404).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.