Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: pozycjonowanie podstrony
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Pozycjonowanie i Optymalizacja > Google
Content
Pozycjonuję podstronę. Na inną frazę kluczową, niż ma strona główna, która oczywiście też jest pozycjonowana. Wydaje mi się, że gdybym stronę główna pozycjonował tak intensywnie jak pozycjonuję podstronę, to z pewnością byłaby już na pierwszym miejscu. Jednak podstronie brakuje do szczytu jeszcze kilka pozycji, na frazę mało obleganą. Odnoszę wrażenie, że większość pary przekazywana jest stronie głównej i generalnie chyba zawsze łatwiej pozycjonować stronę główna serwisu, jest naturalnie uprzywilejowana pod tym względem w stosunku do podstron. Zresztą, mam inną stronę, też związana tematycznie, która służy jako zaplecze i prawie nie jest pozycjonowana a jest blisko tej podstrony w wynikach, zaledwie dwie pozycje niżej. Czy myślicie, że jeśli na stronie głównej umieszczę link z frazą kluczową do tej podstrony, to przekażę jej zwrotnie dużo mocy pozycjonującej?
GEGE
Nie ma polaczenia miedzy strona głowna a podstrona?
Content
CYTAT(GEGE @ 27.06.08 - 08:14) *
Nie ma polaczenia miedzy strona głowna a podstrona?

Jest połączenie, jak chyba na każdej www. To znaczy, że na stronie głównej jest menu (czyli linki) do podstron i na podstronach też jest menu.
GEGE
Linkowanie wewnetrzne takze jest wazne, wiec jesli linki z fraza kluczowa prowadzace do podstrony powinny podniesc wartosc podstrony.
lj2m
Nie ma znaczenia pomiędzy podstroną a stroną główną, robiłem przekierowanie ze strony głównej jednego serwisu na podstronę drugiego i wszystko się utrzymało.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.