Pozycjonuję podstronę. Na inną frazę kluczową, niż ma strona główna, która oczywiście też jest pozycjonowana. Wydaje mi się, że gdybym stronę główna pozycjonował tak intensywnie jak pozycjonuję podstronę, to z pewnością byłaby już na pierwszym miejscu. Jednak podstronie brakuje do szczytu jeszcze kilka pozycji, na frazę mało obleganą. Odnoszę wrażenie, że większość pary przekazywana jest stronie głównej i generalnie chyba zawsze łatwiej pozycjonować stronę główna serwisu, jest naturalnie uprzywilejowana pod tym względem w stosunku do podstron. Zresztą, mam inną stronę, też związana tematycznie, która służy jako zaplecze i prawie nie jest pozycjonowana a jest blisko tej podstrony w wynikach, zaledwie dwie pozycje niżej. Czy myślicie, że jeśli na stronie głównej umieszczę link z frazą kluczową do tej podstrony, to przekażę jej zwrotnie dużo mocy pozycjonującej?
Nie ma polaczenia miedzy strona głowna a podstrona?
CYTAT(GEGE @ 27.06.08 - 08:14)

Nie ma polaczenia miedzy strona głowna a podstrona?
Jest połączenie, jak chyba na każdej www. To znaczy, że na stronie głównej jest menu (czyli linki) do podstron i na podstronach też jest menu.
Linkowanie wewnetrzne takze jest wazne, wiec jesli linki z fraza kluczowa prowadzace do podstrony powinny podniesc wartosc podstrony.
Nie ma znaczenia pomiędzy podstroną a stroną główną, robiłem przekierowanie ze strony głównej jednego serwisu na podstronę drugiego i wszystko się utrzymało.