Mam taką sytuacje, mialem młodą domene opartą na subdomenach, miala 2-3 tygodnie i spokojnie rosła, site: w google wynosil juz ostatnio 8,000 ale nagle po 2-3 tygodniach jest 0 wyników
sprawdzilem w GoogleWebmasters i to nie jest ban, bo jak jest to Google zawsze pisze na czerwono info dla danej domeny.
Więc co robić?!? to normalne że po 3 tygodniach nagle wyzerowało mi 8000 na brak wyników? samo zacznie sie odradzać? (na różnych DC mam 0 wyników)
CYTAT(feders @ 26.06.08 - 11:12)

mialem młodą domene
Poczytaj co sie dzieje z mlodymi domenami
przejrzalem wszystkie tematy z ostatncih stron działu, do tego cały ten temat:
http://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=53258 i nic nie widze o takiej sytuacji z młodymi domenami

mozesz powiedziec cos wiecej albo dac linka ?
CYTAT
sprawdzilem w GoogleWebmasters i to nie jest ban, bo jak jest to Google zawsze pisze na czerwono info dla danej domeny.
wg mnie to ban, a o żadnym czerwonym info dla zbanowanej domeny nie słyszałem...
jest czerwone info jak jest ban, bo mialem juz pare

cos w stylu: "Twoja strona nie spełnia norm jakościowych Google. Została wyindexowana."
http://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=3807CYTAT
Google zaindeksował tylko główną stronę mojego serwisu. Czy Google mnie nie lubi?
To nie ma nic wspólnego z emocjami. Dogłebne zaindeksowanie serwisu trwa do 3 miesięcy. W tym czasie należy się starać o jak największą ilość linków, gdyż to przyspiesza czas indeksacji.
CYTAT
Czekam już dwa tygodnie, zdobyłem uprzednio linki, jednak strony nie ma w indeksie. Co zrobić?
Czekaj, zdobywaj linki. Jeśli to nie pomaga, czekaj i zdobywaj lepsze linki.
no tak
GEGE tylko w tych przypadkach to po prostu nigdy nie weszli w index, a ja juz mialem szybko 8.000 i nagle wypadlem do dna (jak typowy ban), ale szczerze to nie mieli mnie nawet za co zbanować i nic o tym nie piszą
ciekawe
ja tez dostalem ostatnio troche baników - 2 dni temu na 2 sklepy i zobaczymy cos ie stanie
jak wczesniej ci pisalo BAN - jesli miales ja dodana wczesniej do narzedzi gugla wiec moze chwilowa czkawka gugla i za chwile bedzie OK
ja nie miałem wiec czekam na info - jesli racza cokolwiek odpowiedizec
--Nuta--
26.06.08 - 15:35
Ja nie mogę wogóle zaindeksować jednej ze stron. Precel na ML, domena główna, podlinkowany (wg yahoo 8tys linków).
W tym samym czasie postawiłem jeszcze 5 innych, 3 na subdomenach i 2 na domenach i mają się świetnie.
Strona była już sprawdzana przez 5 obób czy nie ma jakiegoś babola który blokowałby boty, te z resztą szaleją po stronie.
Na stronie zainstalowałem adsense, żeby zobaczyć czy coś to da, ale nic.
Wszystko trwa już jakieś 8 miesięcy.
Ban to nie jest bo strona wogóle nie trafiła do indeksu. Najśmieszniejsze jest to że bot podąża za linkami z tej strony. Postawiłem testowo stronkę do której prowadził jedynie link z tej niby zbanowanej i tamta została zaindeksowana.
N.
CYTAT(feders @ 26.06.08 - 12:20)

no tak
GEGE tylko w tych przypadkach to po prostu nigdy nie weszli w index, a ja juz mialem szybko 8.000 i nagle wypadlem do dna (jak typowy ban), ale szczerze to nie mieli mnie nawet za co zbanować i nic o tym nie piszą

Czekaj, zdobywaj linki. Jeśli to nie pomaga, czekaj i zdobywaj lepsze linki.
site 0 wyników, ale to własnie ban.
mario1973
27.06.08 - 13:13
W sumie to jakieś dziwne te bany. Dostałem 3 tygodnie temu jednego na poddomene ponad roczną na autobloga. Oczywiście site jest zero, ale..
ale codziennie przyczepia się google i co 20 minut odczytuje sitemape - tak z kilkadziesiąt razy dziennie (ja niczego nie pinguje), do tego normalnie czyta sobie artykuliki.....a dziś zauważyłem, że w narzędziach dla webmastrów stoi : "Strony tej witryny są uwzględnione w indeksie Google."
to jak to jest z tym banem ?
M
czyli jesli zniklo sa uwzglednione czyli byc moze jakos ban zniknął
ja czekam na zdjecie bana z 2 domen gdyz te tylko dodalem do webmastertools po zaliczonym banie i zobaczymy czy cos to da
Carnagge
27.06.08 - 22:21
To webmaster tools wg. mnie nie daje info o banie. Dostałem bana na dwie domeny. Nie ma zadnego info na czerwony, jest napis, że strony są uwzględnione w indeksie i mogę nawet szybkość indeksowania zmieniać. Strony stare - 1rok, wyleciały z indexu 5 maja, od tego czasu nie ma ich w indexie (mimo, że webmaster tools podaje że są), nie ma cache, itd. Jedyny objaw jest taki, że w webmaster tools pokazuje, że robot Google ostatni raz był właśnie 5 maja.
AdamAGP#
27.06.08 - 22:27
ja tak samo, jak miałem bany to w narzędziach nic nie było napisane. Wg mnie też to ban
zajadacz
28.06.08 - 10:33
To teraz ciekawostka. W kwietniu postawiłem ok. 20 autokatalogów. Na wszystkie dałem 250-500 punktów seonet. Wszystkie najpóźniej po 2-3 tygodniach zaczęły się indeksować oprócz jednego. Po jakiś 6 tygodniach stwierdziłem, ze chyba od razu dostał bana i zdjąłem punkty. A tu nagle dziś patrzę site=2. Data dodania linku do systemu 11 kwietnia. I bądź tu madry...
Carnagge
28.06.08 - 18:38
Ale ciekawostka. Przeciez to normalka, ze tak sie dzieje, ze niektore stronki nei wiadomo czemu w ogole czasem sie nie chca indexowac. Pozniej przewaznie sie tez tak dzieje ze zdobywaja po dlugim czasie z site 0 lub 1 jakis bardzo duzy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.