Witam,
strona www.londyn.biz została oficjalnie wyindeksowana z google. Google poinformowało że strona została wyindeksowana w związku z tym że na stronie znajduje się zbyt duża ilość słów kluczowych specjalnie napisanych pod wyszukiwarki. Fakt, tak było, ale można w różny sposób interpretować zalecenia google mówiące, że google zaleca aby w treści strony zostały zamieszczone słowa kluczowe opisujące tą stronę.
Ale nie o to mi chodzi. Dostałem też informację, że strona została wyindeksowana na min. 30 dni. Termin ten mija 4 lipca. Fakt jest taki, że strona została ponownie zaindeksowana, ale są strasznie wysokie pozycje. Tak jak np. na słowo Londyn strona była na 4 miejscu, teraz jest na 211 miejscu, jak była na praca w Londynie na 2 miejscu, teraz jest na 186 miejscu, itd. Dzięki dla google za to że strona została ponownie zaindeksowana. Nie ukrywam, że na tej domenie już nie zbuduję serwisu, nad którym pracowało kilka osób przez bardzo długi okres czasu. Kupiłem nową, i na pewno nie będę prosił o porady dotyczące jej na forum google dla webmasterów. To forum jest dokładnie przeglądane przez pracowników google.
1. Bardzo proszę o sprawdzenie przez osoby znające się na pozycjonowaniu, czy strona www.londyn.biz spełnia teraz wytyczne google, i czy google teraz może zbanować tą stronę za nieprzestrzeganie wytycznych.
2. Jak długo może trwać taki filtr?
3. Czy strona po usunięciu filtru, wróci na poprzednie pozycje?
4. Czy warto teraz pozycjonować stronę?
Z góry dziękuję
Krzysztof