Witam,
przeglądałem dzis po raz kolejny regulamin googla i natknałem sie na temat w którym google zabrania działań mających na celu
wysyłanie zautomatycowanych zapytań, oto calosc tematu:
cytat
"Zautomatyzowane zapytania. Warunki korzystania z usług Google nie przewidują przesyłania do naszego systemu żadnego rodzaju zautomatyzowanych zapytań bez uprzedniej zgody Google. Wysyłanie zautomatyzowanych zapytań absorbuje zasoby i opiera się na korzystaniu z oprogramowania, które wysyła takie zapytania do Google w celu sprawdzenia, jak dana witryna lub strona internetowa wypada w wynikach wyszukiwania dla różnych zapytań (np. WebPosition Gold™)."
Co o tym sądzicie, czy rzeczywiście algorytm google oriętuje sie keidy korzystamy z tego sposobu i podejmuje odpowiednie kroki? Jest wiele programów do sprawdzania danej pocji w google, sam dotychczas korzystałem z jednego (sprawdzałem pozycje na niecałe 30 fraz).
I tym bardziej zwracam na to uwagę, ponieważ ilosc robotów przeglądających moje strony po 2 tygodnia korzystania z programu, nagle drastycznie spadła (o ponad 80%)
Na pozycjach także lekko spadłem, ale po kilku nastudniach wróciłem do normy. Jednak robotów na mojej stronie nadal jest mało.
Czekam na Wasze opinie