Tak jak w temacie - co z domenami, które w ostatnim czasie dostały bany od googla - wiadmo, że poleciały masowo kopie wiki i e-websity - co teraz z taką subdomeną do której prowadzą tysiące linków, albo nawet ma PR?
Czy jak wrzucę tam teraz coś 'normalnego' to da radę to na nowo zaindexować?
---
Edit: nie doczytałem że chodzi o bana

W przypadku bana to może być gorzej. Tutaj trzeba czekać na reakcje ze strony G. a to może trwać wieczność
nie da sie chyba ze google zlikwiduje blokowanie danej domeny w swoim panelu
intruder2600
18.06.08 - 13:18
Na 99,9% przepadlo, linki, PR - wszystko wyzerowane i zablokowane. Szanse na odbanowanie sa tak niewielkie, ze mozna by taka sytuacje nazwac przypadkiem.
Czy chociaż przekierownie z nicz coś da?
przekierowanie moze spowodowac przeniesienie BANA - ktos tu chyba o tym kiedys wspomnial, ale nie sprawdzalem i nie jestem pewien
Ja dałem kilka dni temu zobaczę co będzie
CYTAT(sttorm @ 18.06.08 - 15:26)

przekierowanie moze spowodowac przeniesienie BANA - ktos tu chyba o tym kiedys wspomnial, ale nie sprawdzalem i nie jestem pewien
To pomysl teraz jak byloby latwo pozbyc sie konkurencyjnych serwisow.
intruder2600
18.06.08 - 18:21
to samo chcialem napisac, przekierowanie nie przeniesie bana, nie przeniesie niczego bo ta domena juz dla Google nie istnieje i ma zakaz powrotu
Kolejny teścik: WP zbanowany. Zmieniłem skórke, ip i po tygodniu odbanowane, content ten sam, heh. Więc z tym "przepadło" to nie tak do końca chyba jest... Przecież jakoś musi być rozwiązana sprawa z osobami kupującymi domeny, które miały bana.
czy zmienily sie dane osoby w whois jako abonenta i kontaktu technicznego
jeżeli ktoś kupił zbanowaną domene zawsze może napisać do googla że jest nowym właścicielem i poprocić o odbanowanie jej. Zreszta chyba to się tak odbywa. Co do testu to dobrze jakby ktoś raz jeszcze taki przeprowadził. strona zwyczajnie mogła bana nie mieć i wrócić do indeksu. no chyba że okres zekomego bana był dość długi, np 2 m-ce to wtedy raczej na 100% był ban. No ale jak to mówią, jedna jaskółka wiosny nie czyni więc niech ktoś osobno zrobi raz jeszcze taki teścik.
Graduatte
28.06.08 - 23:37
CYTAT
Ja dałem kilka dni temu zobaczę co będzie
I co się dzieje?
SKonczmy z tymi teoriami banow itp,kazdy widzi co sie dzieje,a to odbanowanie to raczej slaby test,moze zwykle wyindeksowanie swiezaka tygodniowe?a z pisaniem do googla to radze sobie dac spokoj...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.