Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Co teraz z niedawnymi banami?
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Pozycjonowanie i Optymalizacja > Google
giker
Tak jak w temacie - co z domenami, które w ostatnim czasie dostały bany od googla - wiadmo, że poleciały masowo kopie wiki i e-websity - co teraz z taką subdomeną do której prowadzą tysiące linków, albo nawet ma PR?

Czy jak wrzucę tam teraz coś 'normalnego' to da radę to na nowo zaindexować?
tjay99
---

Edit: nie doczytałem że chodzi o bana wink.gif W przypadku bana to może być gorzej. Tutaj trzeba czekać na reakcje ze strony G. a to może trwać wieczność wink.gif
sttorm
nie da sie chyba ze google zlikwiduje blokowanie danej domeny w swoim panelu
intruder2600
Na 99,9% przepadlo, linki, PR - wszystko wyzerowane i zablokowane. Szanse na odbanowanie sa tak niewielkie, ze mozna by taka sytuacje nazwac przypadkiem.
giker
Czy chociaż przekierownie z nicz coś da?
sttorm
przekierowanie moze spowodowac przeniesienie BANA - ktos tu chyba o tym kiedys wspomnial, ale nie sprawdzalem i nie jestem pewien
Iguana
Ja dałem kilka dni temu zobaczę co będzie
Lesiu
CYTAT(sttorm @ 18.06.08 - 15:26) *
przekierowanie moze spowodowac przeniesienie BANA - ktos tu chyba o tym kiedys wspomnial, ale nie sprawdzalem i nie jestem pewien

To pomysl teraz jak byloby latwo pozbyc sie konkurencyjnych serwisow.
intruder2600
to samo chcialem napisac, przekierowanie nie przeniesie bana, nie przeniesie niczego bo ta domena juz dla Google nie istnieje i ma zakaz powrotu smile.gif
graft
Kolejny teścik: WP zbanowany. Zmieniłem skórke, ip i po tygodniu odbanowane, content ten sam, heh. Więc z tym "przepadło" to nie tak do końca chyba jest... Przecież jakoś musi być rozwiązana sprawa z osobami kupującymi domeny, które miały bana.
sttorm
czy zmienily sie dane osoby w whois jako abonenta i kontaktu technicznego
gielo
jeżeli ktoś kupił zbanowaną domene zawsze może napisać do googla że jest nowym właścicielem i poprocić o odbanowanie jej. Zreszta chyba to się tak odbywa. Co do testu to dobrze jakby ktoś raz jeszcze taki przeprowadził. strona zwyczajnie mogła bana nie mieć i wrócić do indeksu. no chyba że okres zekomego bana był dość długi, np 2 m-ce to wtedy raczej na 100% był ban. No ale jak to mówią, jedna jaskółka wiosny nie czyni więc niech ktoś osobno zrobi raz jeszcze taki teścik.
Graduatte
CYTAT
Ja dałem kilka dni temu zobaczę co będzie

I co się dzieje?

Lok
SKonczmy z tymi teoriami banow itp,kazdy widzi co sie dzieje,a to odbanowanie to raczej slaby test,moze zwykle wyindeksowanie swiezaka tygodniowe?a z pisaniem do googla to radze sobie dac spokoj...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.