Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Koncówka .pro czy da się wypozycjonować
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Pozycjonowanie i Optymalizacja > Google
Gerwazy
Mam kilka domen z końcówką .pro Czy domeny z taką końcówką mają takie same szanse na dobre pozycje w google jak i koncówki narodowe?
Chciał bym wypozycjonować je w Niemczech.
tjay99
bez różnicy...

Edit: Po co ci takie drogie domeny?
Gerwazy
sam się zastanawiam po co je kupiłem, jak przyszedł rachunek za przedłużanie domen to się załamałem smile.gif Ale rejestrowałem je kiedy ta końcówka dopiero weszła. Tylko jak się okazało później kupców na nie znaleźć nie da rady, nikt nie jest zainteresowany nawet 4 literówką z globalną końcówka! Więc pomyślałem że google też może niechętnie patrzeć na to nowe zjawisko .pro
tjay99
CYTAT
.pro - internetowa domena najwyższego poziomu przeznaczona dla profesjonalistów; została utworzona w 2002 roku, a jej operatorem jest Registry Services Corporation.

Domena .pro jest bardzo kosztowna (100 USD rejestracja i opłata 350 USD rocznie) i to jest zapewne przyczyną jej niewielkiej popularności, choć jest domeną uważaną za prestiżową.

...z wiki wink.gif

Ale ci się prestiżowe domeny trafiły biggrin.gif
graft
Dajcie "ludki" jakiś link, gdzie mogę zarejestrować w dobrych pieniądzach domenę .pro
Carnagge
Chcesz być pro to trzeba płacić biggrin.gif
Bełdzio
droga? chcielismy kupic *.na i nam zaspiewali 4545 USD :|
lj2m
Podobno końcówka domeny nie ma wpływu na pozycjonowanie, ale po ostatniej wpadce z domenami .info to nie wiadomo czy kolejny raz się coś w tym algorytmie google nie przestawi
tjay99
A co było z .info? Bo chyba coś ciekawego przegapiłem... tongue.gif
CrashXT
raczej z info.pl...
vhs
Chodziło głównie o *.info
- http://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=52273
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.