coolszach
17.06.08 - 10:44
Witam!
zmienily mi sie PR na klikunastu stronach. +2 tlerancja -2
zauwazyliscie cos u siebie??
na biazaco teraz akutalizuja??
Możesz podać chociaż kilka adresów i stronę, na której to sprawdzasz?
coolszach
17.06.08 - 11:42
CYTAT(Lexy @ 17.06.08 - 12:25)

Możesz podać chociaż kilka adresów i stronę, na której to sprawdzasz?
strony:
http://www.poland.comhttp://news.poland.comhttp://hotels.poland.coma sprawdzam na: www.stalnet.com.pl - na roznych DC , np.poland.com widac jeszcze pozostalosci PR6.
podobnie inne podserwisy. wszystko w dol...
co o tym sadziscie?
moje strony stoją z PR ale są strony które znam którym spadło z PR3 do 0
Morpheus
17.06.08 - 12:16
Sprawdziłem parę domen i u mnie żadnych zmian.
Na stalnecie wywala jakiś błąd. Możecie jeszcze podać DC? Ja póki co nie widzę różnicy.
Adrian88
17.06.08 - 12:34
Jak na razie nie widzę żadnych zmian.
U mnie też nie ma żadnych różnic.
outofmatrix
17.06.08 - 13:53
U mnie ani na stalnecie ani na zielonym pasku żadnych zmian na głównych stronach.
Edit:
Za to jedna stronka wyszła kika dni temu z filtra po kilku miesiącach
coolszach
17.06.08 - 14:15
...na allegro troche osob sprzedaje jeszcze linki i chyba nie wie ze ich PR spadl
SirZooro
17.06.08 - 14:53
U mnie też na razie spokój, jeżeli nie liczyć jakiś kwiatków na pojedynczych DC jak PR 53
Na kilku moich stronach update PR i link:.
U mnie na razie też cicho :>
ps. kiedy był ostatni update?
ps2. marzy mi się pr5
U mnie też nic a liczę, że
na-wesele.com przynajmniej pr1 dostanie:/
Mam spadki na kilku domenach.
Ale miałem już też wcześniej (już po ostatnim updacie). Nie myślę żeby to był update PR tylko ręcznie poprawianie.
Widzę w tych wszystkich działaniach (bany, spadki site, spadki PRów) jakąś desperacką i dramatyczną walkę google z zapleczami.
A może ktoś by w końcu podał DC??
mario1973
18.06.08 - 09:39
CYTAT(radek @ 18.06.08 - 02:27)

Widzę w tych wszystkich działaniach (bany, spadki site, spadki PRów) jakąś desperacką i dramatyczną walkę google z zapleczami.
Też to tak odbieram - troche desperacji, trochę propagandy - damy bana na jakiegoś naprawdę dobrego precla itp.
Wygląda to na algorytm automatyczno - ręczny. Jakby wstępnie podejrzane przez automat strony były przejrzane przez człowieka i ocenione.
Dodatkowo niedawno zacząłem się 'bawić' w Wiki i widzę, że google szybciutko banuje mi poddomeny na których stały, ale głównych domen z czymś innym nie rusza - tak jakby z jednej strony odkręcili kurek na masowe bany, ale z drugiej strony, boją się żeby nie zbanować sobie całego internetu i oszczędzają domenę, bo 'może' zawierać wartościowe treści.
M
CYTAT(Lexy @ 18.06.08 - 10:27)

A może ktoś by w końcu podał DC??
Ja to w toolbarze seoquake widzę, nie muszę sprawdzać po DC.
CYTAT(mario1973 @ 18.06.08 - 10:39)

Dodatkowo niedawno zacząłem się 'bawić' w Wiki i widzę, że google szybciutko banuje mi poddomeny na których stały, ale głównych domen z czymś innym nie rusza
Właśnie. A ja głupawo postawiłem pół roku temu kilka Wiki na głównych domenach z rożnymi stronami na subdomenach. W takim przypadku leci ban na całą domenę z subdomenami - nie warto było stawiać wiki na głównej, bo wcale nie rosły szybciej od takich na subdomenach, a ban jest zdecydowanie bardziej dotkliwy (dłużej trwa przenoszenie wszystkiego na nowe domeny).
wojtus00
18.06.08 - 15:46
U mnie nie było żadnego UPDATE`u chociaż powiem, że zauważyłem duże wahania głównych fraz w Goglu.
Myśle że mogą coś kombinować
bobek358
18.06.08 - 19:09
U mnie na 4 stronach bez zmian. Chyba trochę za wcześnie na update
wojtus00
19.06.08 - 12:25
Pewnie za tydzien będzie poprawka update`u a a może będzie poprawka poprawki bo tak niektórzy wcześniej napisali
wgrzelak
19.06.08 - 12:48
na moich stronach tez zadnych zmian
coolszach
19.06.08 - 12:54
CYTAT(radek @ 18.06.08 - 02:27)

...
to dlaczego spadaja domeny, ktore nie sa zapleczami ??
firmowe, turystyczne, konkretne dzialalnosci w necie...
zakręcony
19.06.08 - 13:09
bo pracownik G po kilku tysiącach banów ma oczy górne powieki na wysokości dolnych i zamiast sprawdzać, tnie wszystko
Zwykły sklep internetowy (nie z programu partnerskiego) spadek z PR3 do PR0
CYTAT(gielo @ 19.06.08 - 14:23)

Zwykły sklep internetowy (nie z programu partnerskiego) spadek z PR3 do PR0
Ja spadki PR widzę tam, gdzie mam linki pozycjonujące (np. w stopce). Strony bez linków trzymają się ok, choć to może być przypadek.
To w sumie logiczne - zabierają PR stronom które mają linki - bo albo to linki płatne albo pozycjonujące

No płatne to też pozycjonujące ale wiadomo o co chodzi. W sumie to mogliby schować ten PR zupełnie i byłoby po problemie.
Ale dzieją się ciekawe rzeczy - strony zapleczowe (precle i podobne) spadają od razu na PR0. Ale strony wartościowe - czyli posiadające linki "przy okazji" - tu spadają np. z PR5 na PR4, PR3. Z takich wartościowych na PR0 nie spadła mi żadna.
U mnie rzadnych spadkow, choc z tego co mowicie trzeba znalesc inne miejsca na umieszczanie linkow niz stopka
CYTAT(coolszach @ 19.06.08 - 13:54)

Bo spadło zaplecze. Niekoniecznie twoje. Tak ciężko to powiązać?
zoreander
19.06.08 - 18:07
Update, nie update.. na pewno coś się dzieje na większą skalę.
coolszach
19.06.08 - 18:48
CYTAT(dargre` @ 19.06.08 - 17:46)

CYTAT(coolszach @ 19.06.08 - 13:54)

Bo spadło zaplecze. Niekoniecznie twoje. Tak ciężko to powiązać?
spadają domeny, które nie są pozycjonowane na zapleczach. maja staż w sieci po prawie 10 lat.
...ciezko powiazac ?? raczej tak
CYTAT(coolszach @ 19.06.08 - 19:48)

spadają domeny, które nie są pozycjonowane na zapleczach. maja staż w sieci po prawie 10 lat.
Powaga? Nie wiążesz tego ze spadkiem site i przesunięciem linków z podstron do niebytu?
coolszach
19.06.08 - 22:37
CYTAT(radek @ 19.06.08 - 22:01)

CYTAT(coolszach @ 19.06.08 - 19:48)

Powaga? Nie wiążesz tego ze spadkiem site i przesunięciem linków z podstron do niebytu?
...rozumiem o co Tobie chodzi. Ale mam na uwadze domeny ktore nawet sie nie otarly o SPAM i nawet nigdy nie musialy byc pozycjonowane...
nie wazne... czekamy cierpliwie
wojtus00
19.06.08 - 22:48
gdzie sprawdzacie PR na swoich stronach... bo u mnie zmian nie widać - aż dziwne
U mnie jak narazie żadna strona nie drgnęła ani w pozycjach ani w PR...
Adrian88
20.06.08 - 09:57
IMO, to nie jest żaden update PR.
Są strony, którym spadł PR. Mi na szczęście nic nie spadło

chociaż SERPy czasem tak szaleją na róznych DC, że nie rozumiem już całkowicie tych Googli ;/
Nie ma żadnego updatu, ale z tego co widzę, to co prawda sporadzycznie, niektóre spamy, które mają jakiś PR to albo wycinają do zera, albo redukują.
A mnie nic nie obchodzi, co mi spadło, a co nie

Już dawno przestałem widzieć sens w tym, co dzieje się podczas update'ów PR. Sobota Panowie, idzcie pooglądać się za pannami, a nie PRem
coolszach
22.06.08 - 00:23
CYTAT(Tomson_25 @ 21.06.08 - 20:24)

A mnie nic nie obchodzi, co mi spadło, a co nie

Już dawno przestałem widzieć sens w tym, co dzieje się podczas update'ów PR. Sobota Panowie, idzcie pooglądać się za pannami, a nie PRem

co z tego ze przestales widziec sens w ziemniakach jak klienci dalej je kupuja...
tekst ze PR juz dawno sie nie liczy nie ma racji bytu... jednak jest wyznacznikiem w sprzedazy i tyle... jak chcesz byc idealista to badz, duzo osob zarabia niezle pieniadze na PR ;-) ...oczywiscie nie tylko na PR, ale po co nie odkrajac troche tortu dla siebie jesli PR na to pozwala...
...panie sa podobne do PR - mozesz sie zdziwic kto do niej linkuje
kalinowski
24.06.08 - 19:29
PR ani rusz... ale ładnie ostatnio pozycje idą w górę
pozycjonowanie
25.06.08 - 06:49
U mnie zmienił się zielony pasek na jednej domenie - pozostałe cisza
kalinowski
25.06.08 - 08:56
CYTAT(pozycjonowanie @ 25.06.08 - 07:49)

w którą stronę? bo wcześniej same spadki były...
u mnie się trochę podniosło, na stronach które jeszcze nie miały żadnego PR
pozycjonowanie
25.06.08 - 09:22
CYTAT(kalinowski @ 25.06.08 - 09:56)

CYTAT(pozycjonowanie @ 25.06.08 - 07:49)

w którą stronę? bo wcześniej same spadki były...
Podniosło się z 0 na 1 ale tylko na jednej. Pozostałe (20 domen ) cisza. Nadmienię że domena jest z przeszłością
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.