Witam,
Utworzyłem sobie scuttle pod adresem scuttle.em.trool.pl .
Linkuje te stronę przeszło 2 tygodnie - dodałem do kilku katalogów oraz wrzuciłem link na kilka stron.
No i właśnie mija dziś 16 dzień, a ten scuttle nadal mi się nie zaideksował.
Może mi ktoś napisać jaki może być powód ,tego że strona nie jest zaindeksowana ?
xavi1984
15.06.08 - 17:18
ja mam ostatnio spore problemy z indexowaniem qlwebow
Moge powiedzieć co jest grane (ostatnio w google)
ale uprzedzam że odpowiedz ci się nie spodoba.
Dalej Pawka
CYTAT
Moge powiedzieć co jest grane (ostatnio w google)
ale uprzedzam że odpowiedz ci się nie spodoba.
Że nie chce shitu indeksować?
webraster
15.06.08 - 18:51
Tez zauwazylam moje wikipedie nie indeksuja sie tak jak kiedys. Nowo postawione dochodza do 1k i koniec, kiedys bywalo 10k i wiecej. No coz, zeby wyrownac straty postwilam dzis 20 nowych ;-). Piec klikniec klawiszem i stoja ... niech sie googelek troche pomeczy
CYTAT(xavi1984 @ 15.06.08 - 18:18)

ja mam ostatnio spore problemy z indexowaniem qlwebow
Jest jeszcze coś takiego jak qlweb?
Nie polecam stawiania wiki

Teraz banują je szczególnie intensywnie...
webraster
15.06.08 - 19:21
CYTAT(mela @ 15.06.08 - 20:10)

Nie polecam stawiania wiki

Teraz banują je szczególnie intensywnie...
Jakos mi sie dotychczas udalo. Przepuszczam te wiki przez ponad tuzin regexp-ow co wykasowywuja cale formatowanie wiki oraz wszystkie odnosniki do jakichkolwiek stron wiki typu wikicommons czy inne wikicytaty. Wstawiam za to wlasne formatowanie. Na razie nie zabanowalo mi ani jednej (a mam cos ze 100) ...
No zaindeksować co kolwiek to jest po prostu masakra.
Też się męcze z qlwebem nieco krócej bo 10 dni.
Nie wiem czy tego scuttle sobie odpuścić ?
A co do wiki - widzialem na allegro pewien koles sprzedaje skrypt wiki i podaje przykłady stron z tym skryptem wraz z iloscia podstron jaka zaindeksował google - sprawdzilem wszystkie chyba na 5 stron 4 maja bana - wiki nie ma co stawiać już chyba ,chyba ,ze chcemy ryzykowac bana dla domeny.
Seen, właśnie wczoraj to samo widziałem

E-Wiki bodajże ten skrypcik się zwie
Tak dokładnie o tym skrypcie pisałem. Miałem go już dziś zakupić po "cenie promocyjnej".
Gdy napisałem autorowi ,ze wszystkie strony ,na których leży e-wiki mają bana, autor przestał mi kompletnie odpisywać, tak więc przestrzegam

W takim razie co warto postawić co mi szybko wygeneruje dużo podstron

?
Qlweby nie , Scuttle nie, Wiki też nie

. A jak sprawa ma się z innymi katalogami ? Też są teraz takie problemy ?
Najlepiej stawiaj moderowanego precla

Dużo więcej roboty ale ma swoje plusy.
Ale ile mi taki precel podstron wygeneruje

A chodzi o to ,że potrzebuje ostatnio sporo punktów w SWL.
A najgorsze jest w tym to że gbot odwiedza podstrony wielokrotnie
webraster
15.06.08 - 21:21
Panowie! Cos takiego jak E-Wiki to sie pisze samemu w jeden wieczor po zapoznaniu z ksiazka "PHP dla gospodyn domowych" a nie kupuje na allegro. 1:1 Kopia wikipedii i jeszcze zeby nie bylo watpliwosci to na dole kazdej strony napisane jest jak byk "Wszystkie materiały pochodzą z Wikipedii...". I potem sie dziwicie ze wam to leci ... Trzeba troche pracy wlozyc, przeczytac co to PHP i regexp. Ciesze sie ze google kosi take badziejstwa, mniej pokemonow bedzie
CYTAT
Ciesze sie ze google kosi take badziejstwa, mniej pokemonow bedzie
Popieram. Do tej pory zbyt łatwe to wszystko było dla większości ludzi zajmujących się pozycjonowaniem...
Tak czy siak, jesli juz oficjalnie sie to potwierdzi, ze google juz jedzie z koksem wszystko, to znajdą sie nowe metody na duzy site

Oni od czasu do czasu robią niezły przesiew. Daje glowa uciac, ze za 2-3 miechy stare skrypty wiki beda sie ladnie indeksowaly w googlu
Przede wszystkim, Panowie, na nową domenke trzeba dać wizytówke, ladną prostą wizytówke z obrazkiem i unikalnym tekstem.
Potem dać jednego dobrego linka i olać na 2 miesące.
Domenka kosztuje teraz w nazwa, home i innych miescach 90 gr.
Stać was chyba na to żeby zainwestować 90 groszy na 2 miesące?
Napiszcie unikalny tekst na 500 znaków, coś w rodzaju "udzielam lekcję polskiego niedrogo, polonistka po UW", do tego adres, telefon, szczegóły, cena i inne warunki.
za 2 miesące macie domenke z pr3, która już nie jest dziewicza i już tak nie interesuje google.
Wtedy stawiacie tam wszystko co chcecie z ladnym unikalnym darmowym szablonem bez adsa i pozycjonujecie na dowolnie wybrane trudne hasło.
Wasza stronka nie jest widoczna w pierwszych 5 stronach wyników google, site jej ladnie rośnie i wszyscy są zadowoleni.
Hm, w takim razie czy znaczna edycja ,zmiana tresci, a przede wszystkim dodanie jej, zmiana wygladu scuttla itd. - wpłynie na jego indeksacje ? Czy google nie indeksuje mojego scuttle ze względu na to ,ze takich samych stron (pod wzgledem wygladu,grafiki,ukladu, tresci)jest pełno w sieci czy ze względu ,na to ,że wszędzie działa ten sam mechanizm - skrypt ?
Myślę, że źle wybrałeś skrypt na początek przygody z zapleczem. Owszem, niekiedy Scuttle potrafi się zaindeksować w przyzwoitej ilości, ale - niekiedy. Zdecydowanie częściej słyszę, że Scuttle się nie indeksuje. Ja swojego linkowałem kwartał bez żadnego efektu, w końcu odpuściłem (choć został jeden stały link
we wpisie poświęconym Scuttle). Z kolei
Pligg o jakim napisał Paweł złapał w końcu site:1200 i tak trzymał kwartał cały - aż też w końcu padł dni temu parę.
Co ciekawe, klasyczny Qlweb z lekka modyfikowany i pilnowany od zalewu spamu indeksuje się najpierw powoli, jak żółw ociężale, ale potem rośnie i (w moim przypadku) i trzyma te kilka tysięcy stron w indeksie.
Jeszcze mam małe pytanie - czy pingowanie pomoże zaideksować tego scuttle ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.