Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Filtr czy ban
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Pozycjonowanie i Optymalizacja > Google
kubek107
No i przywaliłem. Przed chwilą sprawdziłem w narzędziach google ilość linków zewnętrznych do mojej stronki i okazało się że jest ich aż 6942 oczywiście według googli. To pewnie przez to ta ostatnia strona w wyszukiwaniu w googlach. Co teraz mogę zrobić aby wyjść z filtra? Jak narazie zmniejszyłem liczbę linków rotacyjnych prowadzących do mojej stronki. Czy to dobre posuniecie? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Dodam jeszcze, że linki zostały zaindeksowane od 22.05 do 01.06.2008 i to właśnie 1 lub 2 strona główna poleciała na krańce świata. A linki są na spamie jakiegoś kolesia, który nawet systemu linków nie potrafił zainstalować, bo na każdej podstronie wyświetla mu te same linki. Jego spam to www.openwiki.pl i ma kilkaset lub kilkatysięcy podstron stąd te 6942 linki do mojej strony głównej.
michat
walinij drugie 7k linków i zobaczymy co będzie;)
kubek107
Bardzo śmieszne. W dniu dzisiejszym strona główna wróciła. Mam nadzieje że już nie zniknie. Aktualnie na fraze "ziola alveo" - 4 miejsce "alveo" - 16 miejsce. Nie wiem czy ma to coś wspólnego z wczorajszym zmniejszeniem liczby linków.
michat
może dc sobie skaczą,
a moja rada nie miała być ironiczna tylko poważna.
dołożenie kolejnych linków przy filtrze jest bardzo ważne, ponieważ dzięki temu można przynajmniej "jako tako" zwbudzić naturalność linkowania... rośnie, rośnie to niech rośnie jeszcze wiecej - rozumiesz o co mi chodzi?
jak zaczynasz od 5 linków dziennie to za miesiąc dodajesz już 50 dziennie,
a jak zaczynasz od 20 linków dziennie to za miesiac dodajesz 200 linków dziennie,
chodzi o "naturlany" wzrost
Kiler
openwiki,pl jest zbanowana przez googla, moze dlatego spadles w wynikach skoro wiekszosc linkow byla z tej strony.
kubek107
Jest taka dziwna rzecz a mianowicie: u mnie na kompie jak wpisze w google "zioła alveo" to wyświetla stronkę http://www.ziolaalveo.pl na 4 pozycji - stronka zajmuje 31k. Natomiast na innym kompie (innym IP) stronki nie ma. A po wpisaniu na innym IP "site:www.ziolaalveo.pl" strona główna jest na ostatniej stronie i zajmuje tylko 30k - czyli tak jakby nie była odświeżona. O co tu chodzi.
michat
o zwykłe zmiany na data center google, musisz poczekać kilka dni, a może nawet tygodni i wszystko powinno być jasne
kubek107
Czyli w ciągu 5 minut stronka może znowu zniknąć. Aktualnie na frazę "zioła alveo" pokazuje się dopiero po ponownym wyszukaniu pominiętych stron. Ale miejsce to samo. Pozostałe frazy bez zmian.
GEGE
Google Dance się to zwie
http://www.stalnet.com.pl/msnbetter+thango...s/data-centers/
kubek107
No i walnąłem drugie 7k linków. Aktualnie jest ich 14644 smile.gif Stronka dalej awansuje w googlach. Na fraze "alveo" jest już 10 smile.gif
kalinowski
Najgorsze co może być to wystraszyć się filtra i pościągać linki, bądź zmniejszyć linkowanie... ]

Jak już jest filtr to trzeba przywalić jeszcze mocniej i wtedy jest spora szansa. Tak wynika z moich skromnych testów.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.
Suchmaschinenoptimierung - katalog stron internetowych