firewall
21.05.08 - 18:53
Mam takie pytanie może nie w tym miejscu co powinno być ale problem się pojawił i chcę go rozwiązać.
Wiadomo że firmy zajmujące się pozycjonowaniem biorą płatność od efektów np. jak strona na daną frazę jest na pozycjach 1-10 w danym miesiącu wtedy za nią klien płaci. Moje pytanie jest takie jak udowodnić że strona na daną frazę była 3 miesiące temu na danych pozycjach? Chodzi tu oczywiście o sytuację jak klient nie płaci. Jak dojdzie do windykacji czy też procesu będzie trzeba to udowodnić? No i moje pytanie JAK? Proszę o informację, aplikacje najlepiej darmowe które udokumentują każdy dzień i pozycje. Chodzi głównie o wyszukiwarkę google.com.
Wiesz dobrym rozwiazaniem moze byc monitoring e-weblnik....po kazdym miesiacu pobieraj raport
Dokładnie tak

tez polecam raport PDF z e-weblink.com
firewall
21.05.08 - 20:30
A webCEO?? jest darmowy. Weblink tylko dla systemu wymiany linków ale ja nie chcę instalować.
web ceo jest darmowy dla 5 fraz , nie musisz instalowac systemu wystarczy ze bedziesz miał 1000 pkt na fraze.
PS. sprawdz jeszcze web-tools.pl
firewall
21.05.08 - 20:59
web-tools.pl fajne jest tylko jak dodaję do śledzenia domenę to mi zabiera punkty darmowe i chce więcej. Mam rozumieć że muszę dokupić punkty tak? za bardzo nie wiem jeszcze jak to działa
firewall: jest wiele narzedzi np. twojapozycja.pl ale moim zdaniem jak korzystasz z e-weblinka to placisz 30 zl miesiecznie czy 40 zl i masz sporo fajnych rzeczy w tym....
firewall - odnośnie
monitoringu web-tools.pl : co miesiąc konto doładowywane jest
do 1000 punktów, możesz ustawić dowolną częstotliwość monitorowania i wybrać do której strony jest prowadzony monitoring dysponując punktami. Jeżeli punktów zabraknie można je doładować za niewielką opłatą (
niezużyte przechodzą na następne miesiące).
1 punkt ~ 1 połączenie do wyszukiwarki
Jeżeli masz większą ilość klientów dostępna jest wersja
instalowana na własnym serwerze.
firewall
22.05.08 - 09:54
CYTAT(mkr @ 22.05.08 - 00:02)

firewall - odnośnie
monitoringu web-tools.pl : co miesiąc konto doładowywane jest
do 1000 punktów, możesz ustawić dowolną częstotliwość monitorowania i wybrać do której strony jest prowadzony monitoring dysponując punktami. Jeżeli punktów zabraknie można je doładować za niewielką opłatą (
niezużyte przechodzą na następne miesiące).
1 punkt ~ 1 połączenie do wyszukiwarki
Jeżeli masz większą ilość klientów dostępna jest wersja
instalowana na własnym serwerze.
Dziękuję bardzo ta wypowiedź bardzo mi pomogła tylko czy na google.com też sprawdza?
kadzielawski
22.05.08 - 10:26
Mam wrażenie, że pytasz czy możesz znaleźć w sieci jakieś potwierdzenie pozycji witryny z datą wsteczną. Odpowiedz brzmi: nie. Jeśli nie miałeś włączonego monitorowania o którym wyżej mowa to nie ma możliwości sprawdzenia wyników wstecznych. Poza tym pamiętaj, że są Data Center gdzie pozycje mogą się znacznie różnic. Niestety pozycjoner w takich sprawach, nawet mając monitoring (bo jak udowodnić, że jest to skrypt na tyle pewny, że sąd go dopuści jako źródło dowodu, a obrona spokojnie może podważyć jego wiarygodność) zazwyczaj stoi na przegranej pozycji.
Tomek_XX
23.05.08 - 13:57
no dobra a napiszcie mi jak sie nazywa ten dodatek do tego zeby pokazywało kopie strony google z danego dnia
chodzi o to że wyszukuje dana fraze dzisiaj kopiuje linka i za miesiąc otwierając linka mam kopie google z danego dnia
Czachapl
23.05.08 - 14:09
Ja powiem tak: dać spokój i sie nie szarpać z klientem. Szkoda czasu i pieniędzy. Po prostu olać go, a pocztą pantoflową przekazać ostrzeżenie przed nim do innych firm. Jak kolo będziesz szukać nowej firmy i od kilku usłyszy temu Panu dziękujemy to sie zastanowi nad tym.
Czacha, ja podejrzewam, ze taki czlowiek nie zastanowi sie nad tym nawet jesli kilka firm mu odmowi. Mysle rowniez, ze malo ktora firma podejmie decyzje o olaniu klinta ze wzgledu na ostrzezenia naplywajace od kogos innego. Taki czlowiek znajdzie kolejna firme do pozycjonowania momentalnie. Jednak zgadzam sie z tym, ze szkoda czasu i pieniedzy na szarpanie sie w takim przypadku.
Ja myślę tak samo jak poprzednicy. Na pewno znajdzie kogoś innego, kto go zajmie się pozycjonowaniem. Masz nauczkę na przyszłość po prostu.
Jeśli klient jest uciążliwy, to może lepiej dać sobie spokój z pozycjonowaniem jego stron i przestrzec też innych przed nim .
firewall
27.06.08 - 13:02
Heh spokój. Utrzymanie zaplecza kosztuje; cwaniaków jest dużo nieraz frazę trzeba pozycjonować rok. Płatność jest zazwyczaj za top10. On czerpie profity z pozycjonowania i co jeszcze ma nie płacić. Miałem taki przypadek już nie raz - jak ściągnołem zaplecze ze strony i strona filterek zaliczyła to się dopiero zaczeło koleś mnie tu chciał zagryźć ale jak był w top10 to nie miał ochoty płacić. Szkoda gadać nieraz firma ma jednego dobrego klienta - i to od niego zależy być albo niebyć dlatego kozik się otwiera w kieszeni jak widzę takich cwaniaków.
sleaquit
27.06.08 - 14:18
CYTAT(firewall @ 27.06.08 - 14:02)

jak ściągnołem zaplecze ze strony i strona filterek zaliczyła to się dopiero zaczeło
moze taki offtop, ale czy przy masowym zdejmowaniu linkow z zaplecza stronie pozycjonowanej tez grozi filtr, czy zle zrozumialem?
Czachapl
27.06.08 - 14:57
CYTAT(firewall @ 27.06.08 - 14:02)

cwaniaków jest dużo nieraz frazę trzeba pozycjonować rok.
Sory ale co to za fraza GOOGLE??
CYTAT(sleaquit @ 27.06.08 - 15:18)

moze taki offtop, ale czy przy masowym zdejmowaniu linkow z zaplecza stronie pozycjonowanej tez grozi filtr, czy zle zrozumialem?
Pierwsze słyszę o czymś takim jak to człowiek uczy sie cały czas czegoś nowego
SirZooro
28.06.08 - 11:54
CYTAT(Czachapl @ 27.06.08 - 15:57)

CYTAT(sleaquit @ 27.06.08 - 15:18)

Pierwsze słyszę o czymś takim jak to człowiek uczy sie cały czas czegoś nowego

http://www.web-marketing.pl/seo-dopalacz-jeza/#comment-530
qwertyuiop
29.06.08 - 10:31
CYTAT(Tomson_25 @ 24.05.08 - 17:21)

Jeśli klient jest uciążliwy, to może lepiej dać sobie spokój z pozycjonowaniem jego stron i przestrzec też innych przed nim .
Jak klient jest uciążliwy, to sie go odsyła do konkurencji, to podstawowa zasada.
a może założyć osobny wątek typu czarna lista klientów ?
Maximus Marius
2.07.08 - 08:09
a może założyć osobny wątek typu czarna lista firm ?
A tak poważnie to często jest tak że pewni ludzie nie są w stanie ze sobą sie dogadać a z innymi tak. Wiec jak coś nie pasuje to: PA PA, my ze sobą ślubu nie braliśmy

(pomijam fakt ze teraz sprawa rozwodowa trwa do 10 minut

)
W umowie można chyba zawrzeć punkt dotyczący sposobu rozliczania pracy/zadania/zlecenia. Wiec dlaczego nie miał by być tam dość długi punkt na temat sposobu monitorowania pozycji.
Z niegłupich pomysłów na monitorowanie mogło by być
Web CEO bo można w nim ustawić aby raporty były przechowywane po stronie firmy Web CEO i nie za bardzo można robić wałki z podmianą danych inna sprawa czy są uznał by taki dowód
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.