Po 3 latach wznawiamy Mistrzostwa Pozycjonowania Stron Internetowych.
Konkurs jest jeszcze w fazie organizacji ale mamy nadzieje ogłosić go niebawem.
Zapraszamy osoby/firmy chętne do współpracy.
prosimy pisać na jimmi@optymalizacja.com lub PW
z resztą wiece jak się ze mną skontaktować
Robic przegląd broni Panie i Panowie

idziemy na wojne
Taki konkurs to fajny sposób na odkrywanie swojego zaplecza
Brad proszę bądź poważny

walić ludzie będą z wszystkich armat a nie z swojego magazynu na bank nikt w tym Sajgonie nie znajdzie twoich 6 domen
Tomahawk
18.04.08 - 12:30
Ale co to za mistrzostwa?
Wygra ten kto ma największe zaplecze/system wymiany linków...
P.S.
Xann i spółka jest moim faworytem...
No niestety

Xann jest wśród organizatorów, właściciele systemów raczej nie mogą startować. (w dobrym tonie nie wypada, to ma byc sportowa i zrowa rywalizacja)
CYTAT(Xann @ 18.04.08 - 12:57)

Robic przegląd broni Panie i Panowie

idziemy na wojne

A gdzie duch szlachetnej rywalizacji?
No i moje obiecane 100k punktów.
alumilut
18.04.08 - 13:31
Witam.
Xann i tu mi sie twoja wypowiedz podoba.
jestem za

.
Pozdrawiam.
Maximus Marius
18.04.08 - 13:36
A ktoś mógłby przybliżyć zgrubne zasady rywalizacji ?
Nie bawem Jimi pewnie ogłosi regulamin i zasady, będą one praktycznie identyczne z pierwszymi mistrzostwami jakie sie juz odbyły.
Ogólnie chodzo o to ze w dniu staru konkursy kupujemy domeny, robimy strone konkursową o zadanej tematyce i pozycjonujemy ją na konkursową fraze, potem ogłaszamy liste zwycięsów top10

i rozdajemy wypaśne nagrody ale mysle ze tytuł mistrza Polski w 2008 mówi sam za siebie i zastąpi wszyskie mega wypaśne nagrody

PS. nagrody naprawde szykują sie maga wypaśne pula sponsorów rośnie z dnia na dzień Ojjj "będzie sie działo"
Tomahawk
18.04.08 - 15:59
CYTAT(Xann @ 18.04.08 - 13:31)

No niestety

Xann jest wśród organizatorów, właściciele systemów raczej nie mogą startować. (w dobrym tonie nie wypada, to ma byc sportowa i zrowa rywalizacja)
A dlaczego? Toż to z kim ja mam rywalizować? Z pokemonami?
Tomasz Kurzak
18.04.08 - 16:23
Będzie się działo, tak for fun jeśli można zgłoszę się do konkursu
CYTAT(Tomahawk @ 18.04.08 - 16:59)

A dlaczego? Toż to z kim ja mam rywalizować? Z pokemonami?
No nie powiem ostro zaczełeś tą walke

to dopiero bedzie jak pocemonik cie pokona

bedzie sie działo
Będzie ciekawie... I nie wydaje mi się, żeby wielkość zaplecza miała decydujące znaczenie

Edyta: Mój 666 post

Rozwale was samymi preclami
ja bym miał taką strategie:
w pierszym tygodniu delikatnie pociagną bym z precla, potem lekkie lizanie w qulwebach , w trzecim tygodniu skomasowany atak wszystkim co pod ręką dmozy, wiki, opisy gg , no i na deser Doda
tomek_25
18.04.08 - 16:41
CYTAT
no i na deser Doda smile.gif
Doda---warka czyli że adder

?
Nie lepiej na początek?
ale ten grypsik: rozwale was samymi preclami jest niezły

:D
Chętnie wezmę udział, nawet nie tyle z samej chęci wygrania nagrody co po prostu dla zabawy

i żeby konkurencja była większa.

Tylko dwie rzeczy mnie interesują: czy trzeba się zgłaszać już teraz i kiedy start?
Póki co jestem mało doświadczonym pozycjonerem, ale chętnie spróbował bym swoich sił. Dołączam się do pytań sz3lo
CYTAT(sz3lo @ 18.04.08 - 18:13)

Chętnie wezmę udział, nawet nie tyle z samej chęci wygrania nagrody co po prostu dla zabawy

i żeby konkurencja była większa.

Tylko dwie rzeczy mnie interesują: czy trzeba się zgłaszać już teraz i kiedy start?
start niebawem

jak konkurs wystartuje to na stronie bedzie formularz rejestracyjny
hehe może i ja się zgłoszę, szans nie mam, ale co tam

A czym was rozwalę??
UWAGA: Dzieny przyrost 10 linków w linkme wystarczy
markes10: ktoś musi obstawiać koniec

nic nigdy nie wiadomo, lecz ty w ilości tekstu chyba wykrasz takiego spamu to ja nie widziałem, temat niedawny (niby żart niby prawda) nic nie nauczył ?
Pytanie, czy domena może zostać zmieniona w czasie konkursu (na nowo kupioną) jak np ma bana ( w wypadku info)
i kolejne ile trwa konkurs
i ostatnie, jak sprawdzacie kiedy domena została kupiona?
poczekaj na start i regulamin, wszystko będzie jasne.
właśnie poczekajcie na start co do systemów wymiany linków to się zastanowimy może coś się da uzgodnic
CYTAT
i ostatnie, jak sprawdzacie kiedy domena została kupiona?
Jak to jak ? Normalnie sprawdzą

Whois prawdę ci powie
Tomasz Kurzak
20.04.08 - 15:16
Kiedy mniej więcej bedzie coś wiadomo?
W najbliższym tygodniu podamy bliższe szczegóły.
Mistrzostwa w pozycjonowaniu stron rozpoczną sie na początku maja a dokładnie zostanie to niebawem ogłoszone, teraz jedynie została podana informacja zeby dotarła ona do wszystkich bo potem ktoś sie obudzi i powie nie wiedziałem.
Obecnie jest zbierana w dalszym ciągu lista sponsorów nagród i patronów medialnych
Tomasz Kurzak
20.04.08 - 17:39
Liczę że wszystkie seo blogi i te mniej seo także wspomną na swoich łamach o konkursie
Szczerze to nie mogę się doczekać, w sumie to jestem początkujący w te klocki ale swoją widzę już mam. Chętnie się sprawdzę no i wygram dzięki swoim wikikopią

Pozdrawiam All
PS. Mój setny post, kto postawi piwo??
Jak na tym setnym skończysz to może paru sponsorów sie znajdzie.
Yeden, daj pokój, on chce tylko żeby było miło <yedeneye>
Wojciech Łuczak
20.04.08 - 21:21
trzysta jedynki będą dozwolone?
CYTAT
trzysta jedynki będą dozwolone?
Albo czterysta czwórki?
301 nie da się wykryć, więc musi być dozwolone, chyba, że organizatorzy zażyczą sobie dostęp do statystyk.
301 można wykryć i bez statystyk
CYTAT
Jeśli ma się liste wszystkich domen i sprawdzi ich nagłówki http - tak, innej opcji nie widze
xann: a mógłbyś zdradzić sposób?
No nie bardzo i nie jestem jednyą osobą która to wie
heh

spoko tak z ciekawości, bo zastosowań praktycznych nie mam, no chyba, że da się sprawdzić dodatkowo z jakiej strony jest 301
Czy impreza będzie coroczna ?
CYTAT
Jedyne co mi na teraz przychodzi do głowy to alexa i archive.
Cóż, zrobię 301 i ciekaw jestem jak mi udowodnisz, że zrobiłem.
CYTAT(Car @ 21.04.08 - 09:35)

Czy impreza będzie coroczna ?

hehe no w zeszlym roku tez mial byc konkurs,ale nie wyszlo, teraz wyglada na to ze juz sie na powaznie za to wzieto

ciekawe co z tym 301 bedzie
Ja osobiście obstaje za wolną amerykanką. Wszystko dozwolone - bo konkurs nie ma być opcjami dla bardziej lub mniej dysponujących zapleczem. Ma wyłonić tego który sobie będzie tak kombinował by osiagnać cel - jak to ma akurat małe znaczenie.
Bo w seo nie ważne jak tylko ważne czy cel został osiągnięty.
Konkurs musi regulami przypominać ten z 2005. Wiec 301 jak najbardziej zrozumiałe, technini wszystkie dopuszczalne.
Sztuczne robienie schodów nie daje prawdziwej oceny możliwości danej osoby.
W tym roku konkurs będzie napewno - ostro wzięto to mało powiedziane. Iskry lecą bo jest to połączone z czymś dodatkowym.
Pozdrawiam
Mariusz
Czachapl
21.04.08 - 10:39
Nie wiem jak i co dokładnie planujecie, ale może zrobić konkurs na powiedzmy 5, 10, czy 30 (może więcej

) fraz a nie na jedna.
To jest tylko propozycja
CYTAT(szook @ 21.04.08 - 11:24)

Ja osobiście obstaje za wolną amerykanką. Wszystko dozwolone - bo konkurs nie ma być opcjami dla bardziej lub mniej dysponujących zapleczem. Ma wyłonić tego który sobie będzie tak kombinował by osiagnać cel - jak to ma akurat małe znaczenie.
...
Bo w seo nie ważne jak tylko ważne czy cel został osiągnięty.
100% true
no mam nadzieje ze bedzie walka
fair play
xann w pozycjonowaniu chodzi o to by strona była na pierwszej pozycji*
NIe ma: tylko bez 301, bez systemów, bez preclów. Ma być 1 i już...
*parafraza, mocno uproszczone stwierdzenie
CrashXt sorry ale nie rozumiem
CYTAT
no mam nadzieje ze bedzie walka fair play
W pozycjonowaniu? Czyli co? Naturalne linki?
No raczej mi chodziło o nie pisanie spam raportów
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.