Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zabezpieczenie przed niechcianą pocztą
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Forum Ogólne > Pogaduszki
THI
witam.
od kilku tygodni dostaje pojedyncze maile od stajniaiskra@o2.pl sa to wiadomosci w j. angielskim a w zalaczniku jest najprawdopodobniej wirus.
dzisiaj kaspersky wykryl mi ponad 23 konie trojanskie od tego nadawcy.
tutaj scren:
http://www.vpx.pl/up/20080415/189511633802...59d03189473.jpg

jak moge sie zabezpieczyc przed tym nadawca stajniaiskra@o2.pl ?
korzystam z outloka expresa a raczej do podobnej poczty systemu windows "vista".

I jak ogólnie sie zabezpieczyc przed tego typu spamem ?
dziennie dostaje prawie 300 wiadomosci z czego 250 jest spamem i musze szukacz i odrozniac co jest spamem a co nie.

Co radzicie ?
breja
1) zmien poczte na gmail (jak ci szkoda starego adresu to mozesz dodac go do gmaila aby pobieral ci poczte z dotychczasowego serwera)
2) nie uzywaj tego gownianego outloka zmien darmowego Mozilla Thunderbird lub platny rewelacyjny TheBat
3) dodaj nadawce tego spamu do filtow niech nie pobiera jego smieci.
BlackHat
ja korzystam z Outlook Express i sobie bardzo chwalę. Czytelny i łatwy w obsłudze / konfiguracji wink.gif

A Spam? Agnitum Spam Terrier i już smile.gif ja osobiście jestem za ręczną selekcją, i wyłączyłem filtry, a powrzucałem niechciane listy (adresy) na Black List'ę i jestem bardzo zadowolony wink.gif
THI
Po co mam zmieniac poczte ? skoro mam ponad 40 GB swojej ?
Istnieje jakas "czarna lista" w tym outoku expres (poczta systemu windows ) ?
CAN
Masz przecież "kacpra", jeśli jest to KIS6 czy 7 to masz możliwość jednym klikiem dodania tych wiadomości do spamu.
Maximus Marius
JA to proponuje korzystać z usług firm które maja zainstalowany dobry anty-spam z antywirusem,
problemy znikaja biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.