Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Interesujący złodziej treści
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Forum Ogólne > Pogaduszki
mardag
Witam,

Pewien pan co jakiś czas umieszcza treści z mojej strony na swoim, konkurencyjnym forum. Po pierwszym incydencie napisałem do niego i usunął, ale od tamtej pory powtórzyło się to kilka razy. Co mogę zrobić?

E: Miało być "Irytujący".
hooli
Ja bym spróbowal po dobroci, cos ala "ostatnia szansa". A jak nie pomoze, no to:
mozesz zablokowac mu forum wysylajac XXXXXXXX postów (spamów) tongue.gif Ciekawe ile ma transferu miesiecznie?

mardag
Ma hosting w Cal.pl - napisałem już do nich, może oni coś z tym zrobią?
ExPloiT
CYTAT
mozesz zablokowac mu forum wysylajac XXXXXXXX postów (spamów)

niezły pomysł, swoją drogą jaki ma skrypt forum?

Napisz do cal.pl oni powinni mu zablokować forum za to przynajmniej jak mi ktoś kradł treść ze strony to tak firma hostingowa zrobiła.

CYTAT
Ciekawe ile ma transferu miesiecznie?

Może też mu pingować serwer ja tak zrobiłem u siebie i przez chwile pożarło mi 700mb transferu xD
_kUtek_
Postrasz sądem (zacytuj odpowiednie paragrafy) i tym, że napiszesz do cal.pl a ich obowiązkiem jest zablokowanie (co prawda - chyba - nie jest, ale..).
DDoS-y nie mają sensu, bo jeszcze sam trafisz pod sąd. happy.gif
smut
Jeżeli masz IP tego bota, to po prostu przekieruj go na jakiś no-spam, albo przekieruj go na stronę z linkami z jego domeny.
ExPloiT
CYTAT
DDoS-y nie mają sensu, bo jeszcze sam trafisz pod sąd. happy.gif

Zawsze można wkręcić że pingowałeś mu forum aby się szybciej zaindeksowało ale komputer Ci się zawiesił biggrin.gif Sądami teraz mało kto się przejmuje, forum powinien mu zablokować usługodawca przynajmniej do czasu aż nie usunie tego co ukradł. W moim przypadku firma hostingowa bardzo szybko zareagowała i w ciągu godziny serwer był zablokowany a ja miałem dane tego kolesia.
Kukis
Wyślij boty Yahoo na jego stronę i masz gotowy atak DDos wink.gif
Lexy
CYTAT
a ja miałem dane tego kolesia

Ale chyba nie od hostingodawców, bo oni nie mają prawa udostępniać danych osobowych bez nakazu.

W moim przypadku zazwyczaj pomaga zacytowanie odpowiedniego artykułu ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych, bo hostingodawcy nie zawsze blokują konto nie mając nakazu (mimo że nawet w regulaminie mają zapis o tym, że mogą w takim przypadku je zablokować). Są tacy, którzy tłumaczą się, że bez nakazu nic nie zrobią. Nawet, jeśli na stronie widnieje dowód w postaci informacji o tym, że część tekstów była kopiowana z innej strony i admin strony za to przeprasza.

Jeśli o mnie chodzi, cytowanie paragrafów nie uważam tylko za straszenie. W ostateczności naprawdę założyłabym sprawę (w tym tygodniu miałam to zrobić, ale webmaster w ostatniej chwili zareagował) i nawet w tej chwili czekam na odpowiedź użytkownika tego forum, który mi podkradł autorskie treści. Rozmawiałam już nawet na ten temat z prawnikiem i na pewno wygrałabym, tylko pozostaje kwestia wynagrodzenia, jakie bym za to dostała.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.