Miałe ktoś z Was kiedyś taki problem że po wgraniu jakiejś gry zamieniło mu klawisz, ja wgrałem commanche 4 oraz delta force team sabre i zamieniło mi klawisze np zamiast p było -. Wie ktoś jak można sobie z tym poradzić, odinstalowałem oby dwie gry ale to nic nie dało. Dopiero po formacie dysku i wgraniu nowego systemu na nowo wszystko wróciło do normy.
Jaki masz system? Pod windą wystarczy zmienić klawiaturę w Panelu strerowania. Pod linuxem jeszcze mi się nie zdażyło.
Mam system windows XP, co do tej zmiany klawiatury tak zrobiłem i nic mi to nie dało, problem występował dalej. To co napisałeś działa na zwykłym kompie, ale na laptopie niechce działać.
lukas22333
11.04.08 - 12:57
Moze poprostu wcisneles przycisk FN ktory wlaczyl ci przyciski funkcyjne, z tego co widze u mnie(Asus) to akurat na P jest funkcyjny -. W niektorych laptopach musisz wcisnac jeszcze raz FN zeby sie wylaczylo a w niektorych musisz go trzymac caly czas jak chcesz ktoregos funkcyjnego przycisku uzyc.
mati_urunda
11.04.08 - 13:16
właśnie, może po prostu włączyłeś NumLock?
Właśnie nie włączyłem, wgrałem grę włączyłem i chciałem wpisać swój nick a tutaj zamiast liter pisał mi cyfry, num lock nie naciskałem bo go w ogóle nie używam. Ale jak próbowałem wyłączyć num lock to nie dało rady, nawet po resecie komputera zapalała się od niego lampka zielona i nic nie mogłem zrobić.
Nie-e nic z tych klawiszy nie naciskałem, próbowałem wyłączyć różnymi kombinacjami ale to nic nie dało, musiałem przywalić formata.
niektóre gry mają tak, że przy włączeniu automatycznie uruchamiają Ci num'a, etc.
jednak to dziwna sytuacja...
a używałeś ekranowej? o ile dobrze pamiętam, sprawy związane z wciśnięciem np. klawisza funkcjonalnego czy coś takiego nie powinny na niej działać. jeżeli na ekranowej 'p' też Ci wrzucało jako '-' to jakiś systemowy błąd z pewnościa;p
Tak mam przy różnych grach

commanche 4, delta force i wielu innych. ekranowej nie używam.
CYTAT
a w niektorych musisz go trzymac caly czas jak chcesz ktoregos funkcyjnego przycisku uzyc.
a mozna zrobic tak zeby nie trzymac tego fn a klawiatura działała normalnie?
prosze modów o polaczenie moich posstów i przepraszam za post pod postem, przytrzymanie klawisza fn nic wylacza tego
wniosek prosty - nie graj w gry
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.