Dzięki!!!
Załóżmy, że wysyłacie tego samego maila do 10 bardzo podobnych - konkurencyjnych firm.
Załóżmy również, że ustalenie wymaganych szczegółów wymaga wysłania i odpowiedzenia na 5 kolejnych maili (z danej firmy, w sensie ja wysyłam, firma odpowiada, ja wysyłam kolejne pytanie, firma odpowiada,albo i firma coś pyta... itd 5razy.)
Firma "X": Stosując zasadę 24 godzin, do rozwiązania problemu dojdziemy prawdopodobnie później niż w tydzień.
Firma "Y": Odpowiada na maile w 2 godziny, do rozwiązania problemu dojdziemy prawdopodobnie na następny dzień.
(pozostałe firmy mieszczą się gdzieś między 2 a 24 godzinami

)
Czy jest większa szansa, że podejmiesz współpracę z firmą X (nawet przy nieznacznie wyższej cenie?) niż z firmą Y?
Czy prowadzisz korespondencje ze wszystkimi 10cioma firmami?
Jak dla mnie to oczywiście cena gra rolę, gdybym kupował samochód to pewnie cena o 0.05% niższa przekonała by mnie do firmy Y (tej wolniejszej). Przy tradycyjnych zakupach w internecie np takich za 300zł - 500zł przychylił bym się do firmy X (tej szybszej), nawet gdyby cena była 5%, a może i 10% wyższa. Mimo wyższej ceny, zyskał bym kilka dni więcej radości np nabytym u nich produktem. Dodatkowo uważam, że jeżeli ktoś odpisuje szybciej, to pewnie też szybciej załatwi to na czym mi zależy, jeżeli coś u niego kupię to może szybciej pojawi się na poczcie, żeby to wysłać.
Jakie jest Wasze zdanie?
Pozdrawiam
Paweł