Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [prywata] czy ktoś zna ten cytat w oryginale ?
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Forum Ogólne > Pogaduszki
zecke
Witam

Proszę o pomoc. Szukam cytatu Billa Gates`a w oryginale, który po polsku brzmi tak:
"Jeżeli czegoś nie ma w Google, to znaczy że to nie istnieje" Bill Gates

Czy ktoś ma go może gdzieś zapisanego ? Poda mi jakieś źródło ?

Szukałem moment i nie mogłem go znaleźć w googlach. hehe paradoksalnie to że nie mogę znaleźć tego za pomocą google oznacza że Bill Gates tego nie powiedział... wink.gif

Dzięki za pomoc, pozdrawiam
zecke
Sorry za podbicie, ale czy to oznacza, że to nie jest cytat z Billa ?
wszystko ginie
Nie wiem kto to powiedział, ale skojarzyło mi się z cytatem Michaela Della
CYTAT
Firma, która nie istnieje w Internecie, za pięć lat przestanie istnieć w ogóle.
zero3
moze tak?

CYTAT
Elsewhere on the show floor, Lotfi Belkhir, CEO of Kirtas Technologies, demonstrated his company’s APT BookScan 2400 high-resolution image scanning system designed to automate mass-digitization of books. Amid the high-tech gadgetry on the show floor, the device has a throwback sort of charm reminiscent of Rube Goldberg contraptions. It flaps its noisy vacuum-powered page-turning finger-like mechanisms to turn the pages of books as digital SLR cameras make images of each set of pages. (There’s a very cool animated digital image of the device on Kirtas’ website at www.kirtas-tech.com.)“If we didn’t digitize all of those books in the next 20 or 30 years, future generations would ignore that information,” he explained. “Our children today think that everything is on Google, and if it’s not on Google, it doesn’t exist for them.”

http://66.102.9.104/search?q=cache:Wd5DZnf...8&inlang=pl

ale to rok 2006, wiec pewnie to zdanie jest starsze.
Lexy
CYTAT
If you can't find it on Google, it doesn't exist.
zecke
Dzięki no.name ! Mogłabyś podać źródło ?
Lexy
Google ;-) Wpisałam angielską wersję na jaką ja bym stawiała i znalazłam, chociaż nie jestem w 100% pewna, czy nie ma dosłownie detali różnic z oryginałem.
FiKaS
proste tłumaczenie wink.gif
zecke
Wiecie, ale mi nie chodzi o to, żeby to przetłumaczyć, tylko o to, żeby znaleźć źródło tego, że Bill Gates tak powiedział. Bo jak na razie to jestem na etapie takim, że to Polacy sobie wymyślili że powiedział to Gates, szukam jakiejś w miarę wiarygodnej anglojęzycznej strony gdzie będzie czarno na białym napisane że to cyctat z B.Gatesa
mela
CYTAT
I think Google should be like a Swiss Army knife: clean, simple, the tool you want to take everywhere.
hehe ...

Na brainyquote masz troche cytatów, poszukaj smile.gif
Tutaj googlowe, a tutaj z Gates`a.
zecke
Przeszukałem większość anglojęzycznych serwisów z cytatami i nie znalazłem... Moja teoria się sprawdza - tego zdania nie wypowiedział Bill Gates tylko ktoś inny, mniej ważny
johnnie walker
Też tego szukałem i nie znalazłem...
To właśnie może być fragment jakiejś innej wypowiedzi (może Gates'a, a może nie) i jakoś tak się przyjeło w mowie potocznej że to Gates.

Znalazłem za to:
"Internet? Nie, dziękuję. Nie jesteśmy zainteresowani."
Bill Gates, 1993

Są różne tłumaczenia, podaje jedno z kilku.

Powodzenia!
mela
CYTAT
"Internet? Nie, dziękuję. Nie jesteśmy zainteresowani."

Który pozycjoner/firma pozycjonująca ma to w logu ? Bo niedawno to widziałem tongue.gif
johnnie walker
Chyba oni
tjay99
"Jeżeli jakiś programista sądzi, że coś nie jest warte takiego trudu by to zrobić to zawsze znajdzie się jakiś dzieciak w Finlandii, który zada sobie ten trud"

mój ulubiony informatyczny cytat biggrin.gif
Lexy
Ej, przecież ten cytat nie dotyczy Google tylko Internetu ogólnie: If it's not on the Internet, it doesn't exist!
Tapir
If it's not on the Internet, it doesn't exist, it has BAN or is not in index yet tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.