QUOTE(piotrek)
Mająć gotowy wpis (a niewiele usunąłem definitywnie) dostosowanie się do bieżącego podziału to chyba kilka klików :-k
Nic podobnego. W świecie Twojego katalogu samochody nie istnieją.
QUOTE(piotrek)
QUOTE(bysio)
- gdzie umieścić samochody w sensie \"wszelkie samochody\",
Nie ma czegoś takiego jak "wszelkie samochody" - czymś te Twoje muszą się charakteryzować. Są w paski, kropki itp. Są jeepy, limuzyny czy sportowe i tak je dodaj.
Nie ma lasu. Po prostu drzewa sobie rosną, a ekosystem leśny wymyślili Żydzi i Murzyni.
Podzieliłeś nasze przykładowe samochody na 5 podkategorii, w których jest łącznie 10 wpisów, z czego jeden dwukrotnie, a jeden dotyczy śmigłowców.
Moje samochody trafiły do garbusów, chociaż o nich nawet nie wspominam.
QUOTE(piotrek)
Zobacz, za np. 3 miesiace do podkategorii \"wszelkie samochody\" dodadzą się wszyscy którzy mają cokolwiek wspólnego z samochodami więc przeglądanie takiego miejsca będzie stratą czasu.
Zdolności wróżebnych nie oczekuj ode mnie.
Tak podchodząc można równie dobrze powiedzieć, że garbusów też nie ma, są tylko lampy i siedzenia do nich. A lamp może też nie ma, są przednie, tylne i halogeny.
Możesz się rozdrabniać (wszystko możesz - Twój cyrk...), ale usuwanie mnóstwa słów, bo są kategoriami nadrzędnymi w stosunku do czegoś prowadzi do absurdu. Praktycznie każde pojęcie mieści w sobie mniejsze.
Dołóż do tego przez siebie samego przyjęte kryterium "bo kiedyś się rozrośnie" i zobacz do czego to prowadzi.
QUOTE(piotrek)
- chciałbym aby każdy dział był specjalistycznym, szczegółowo podzielonym katalogiem - jest taka możliwość i warto spróbować ją wykorzystać.
A dla mojej ciekawości: gdzie umieściłbyś witrynę takiego giganta weterynaryjnego jak Merck? Bo tam i mnóstwo gatunków zwierząt jest opisanych, i fizjologia, i informacje o analizach laboratoryjnych, i biochemii organizmów, behawiorze wreszcie...
Odpowiadając, przyjmij założenie, że nie ma czegoś takiego jak weterynaria w ogóle.
Pytanie nie jest retoryczne. Na razie odpowiedź brzmi tak: na stronę Mercka nie ma miejsca w katalogu, bo nie jest wystarczająco wyspecjalizowana.