Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Adsense ?
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Pozycjonowanie i Optymalizacja > Google
mario1973
Małe pytanie (może było poruszane, ale nie zauważyłem)

Czy wyświetlające się na stronach adsensy są normalnie traktowane przez googlowego robota indeksującego - tzn. czy liczy takie "kupione w oficjalnym kanale" linki jak wszystkie inne naturalne ?

M
mwic
Roboty ich nie widza, bo reklamy adsense sa wyswietlane przez skrypt JS. Nie maja "mocy pozycjonujacej", jesli o to pytasz.
MariuszT
:| Chyba nie znasz się na tworzeniu stron www co? wink.gif Google nie indeksuje linków, które są zbudowane w Java Script.
gdrummer
CYTAT(mario1973 @ 25.09.07 - 10:47) [snapback]327187[/snapback]
Małe pytanie (może było poruszane, ale nie zauważyłem)

Czy wyświetlające się na stronach adsensy są normalnie traktowane przez googlowego robota indeksującego - tzn. czy liczy takie "kupione w oficjalnym kanale" linki jak wszystkie inne naturalne ?

M

Sytuacja hipotetyczna - wyobraź sobie, że google czyta linki wyświetlane na stronach wydawców AdSense, traktuje je jako naturalne i uwzględnia podczas sortowania wyników wyszukiwania. Czy komuś chciałoby się bawić w jakieś dmoz'y, qlweb'y i inne dziwactwa? Nie mówię już o treści serwowanej w wynikach google.
mario1973
CYTAT(MariuszT @ 25.09.07 - 11:46) [snapback]327217[/snapback]
:| Chyba nie znasz się na tworzeniu stron www co? wink.gif Google nie indeksuje linków, które są zbudowane w Java Script.

No nie znam się na tworzeniu stron www.

Dziękuję za odpowiedzi - teraz już wiem wiele więcej.

M
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.