Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nieosiągalne adresy UR
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Pozycjonowanie i Optymalizacja > Google
uve
Witam

W swoim panelu Gogola pojawiła mi się informacja, że: Aktualnie nie możemy uzyskać dostępu do Twojej strony głównej ze względu na limit czasu. [?] Nieosiągalne adresy URL osiągnęły wynik 66 podstron.

Dziwi mnie ten fakt, bo strona się ładuje się przecież, i nie blokowałem żadnych robotów.
Co w takim razie ma robić, bo zauważyłem że liczba zindeksowanych podstron spada...

Pozdr.
Kaviorek
widocznie się nie ładowała akurat wtedy, kiedy był googlebot,
możesz skorzystać z serwisów monitorujących dostępność strony www, a najlepiej to sobie napisz sam prosty skrypt, który będzie np. co minutę zapisywał coś do bazy np. aktualny czas, później sobie przejrzysz kiedy występują luki w zapisie = wtedy coś nie działało...

//edit
tylko to nie da pełnej informacji o dostępności... serwer może sobie działać przecież off-line...

więc najlepiej zrobić to co wyżej, tylko aby było zapisywane po udanym odczycie badanej strony z innego serwera/konta, przy użyciu np. file_get_content()...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.