Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Sprawdzanie pozycji za pośrednictwem strony google.pl - czy będzie ban na domene?
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Pozycjonowanie i Optymalizacja > Google
bizon11
Witam

Mam zamiar sprawdzić pozycję strony za pomocą skryptu php otwierającego wyniki google.pl.

W związku z tym mam pytanie czy jeśli zdarzy się tak że ten skrypt zostanie zbanowany to czy jego adres zostanie wykluczony z wyników wyszukiwania.

Pozdrawiam i oczekuje fachowej odpowiedzi smile.gif
Majestiq
CYTAT(bizon11 @ 21.09.07 - 10:24) [snapback]325937[/snapback]
Witam

Mam zamiar sprawdzić pozycję strony za pomocą skryptu php otwierającego wyniki google.pl.

W związku z tym mam pytanie czy jeśli zdarzy się tak że ten skrypt zostanie zbanowany to czy jego adres zostanie wykluczony z wyników wyszukiwania.

Pozdrawiam i oczekuje fachowej odpowiedzi smile.gif

Nie można zbanować samego skryptu tylko ewentualnie strone na której się znajduje smile.gif
Pozatym dlaczego od razu miałby być ban ? Napewno nie za sam skrypt sprawdzający smile.gif
Kaviorek
Jak będziesz za często odpytywał dany serwer google to z pewnością dostaniesz blokadę na to IP (czyli blokadę wyświetlania wyników z IP serwera na którym jest skrypt).
Jeżeli będziesz odpytywał do domeny google.pl to dłużej pociągniesz, ale może się to mijać z celem.
Ile to za często? Trzeba sobie sprawdzić. Zacznij np. od 1 zapytania co 5 minut do jednego DC.
r0b
Tych zapytan musi byc calkiem sporo. U mnie dziala taki skrypt od ponad pol roku. Codziennie sprawdza pozycje stronki na ponad 500 fraz i nic sie nie dzieje. Google ladnie odpowiada kazdej nocy i na razie sie nie obrazilo wink.gif
radek
CYTAT(Kaviorek @ 21.09.07 - 11:58) [snapback]325979[/snapback]
Jak będziesz za często odpytywał dany serwer google to z pewnością dostaniesz blokadę na to IP (czyli blokadę wyświetlania wyników z IP serwera na którym jest skrypt).

Kaviorek, czy ta blokada jest wieczna ? Czy też zdejmują sami po jakimś czasie jak "proceder ustanie" ?
Właśnie strzeliłem sobie gola i spaliłem jeden adres IP.

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.