Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zmienny Title a google
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Pozycjonowanie i Optymalizacja > Google
kostuchryki
Cześć,

Postawiłem blog na swoim serwerze na wordpressie.
Wgrałem wtyczkę wpseo by móc sobie generować lepsze title i description...
Problem w tym że ta wtyczka generuje te opisy z nagłówków postów, więc gdy dodaje co jakiś czas nowy post to zmienia się również title i opisy :/
Czy takie zmiany co chwile są "złe" dla google? Bo przecież google i tak zaindexuje pierwszy title i opis jaki ma pod ręką...

pozdrawiam,
MariuszT
Ale moment.. Gdzie ten title się zmienia? Bo jak dodasz posta i zostanie wygenerowany title to potem już przecież ten title się nie zmieni póki nie zrobisz dużych zmian w poście. No chyba, że masz na myśli title strony głównej i masz tak zrobione, że zmienia się on gdy dodasz nowego posta. Jeżeli tak to powinieneś coś z tym zrobić. Z doświadczenia wiem, że ten meta tag jest bardzo ważny i dobrze by było samemu wymyślić optymalną i niezmienną wartość title.
kostuchryki
no właśnie w jednej kategorii mam kilka postów i z każdego postu tzn z każdego tytułu postu pobierana jest treść do title tej katagorii. :/ Może znacie jakąś wtyczke co by można było ustawić stałe title do każdej podstrony na wordpressie?
MariuszT
No to tak nie może być jak to jest teraz u Ciebie. Zainteresuj się tym http://wp.uberdose.com/2007/03/24/all-in-one-seo-pack/.
Kiler
No chyba raczej taki losowy title nie jest najlepszy, mialem cos takiego w jendym zapleczu i nie wyszlo mu to na dobre biggrin.gif
kostuchryki
zainstalowałem tą wtyczkę którą podrzucił MariuszT.
Nie jest ona za kozacka bo widać w tytule tylko nazwe jedno lub dwu członową danej kategorii i standardowy tekst po segregacie jaki mam na każdej podstronie.

Ale przynajmniej mam stały title smile.gif i chyba tak już zostanie... w końcu to linki i good content są najważniejsze niż zawracanie sobie głowy z jakimiś tytułami tongue.gifP

Dzięki wielkie, pozdrawiam,
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.