Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przekierowanie 301 - raz jeszcze
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Forum Ogólne > Dla początkujących
Meham
Witam!

Wiem, że temat był poruszany 1000 razy, ale jak każdy, uważam swój przypadek na tyle ważny, by zawracać wam głowy smile.gif

Zacznę od tego, że serwis mam w czystym html bez PHP (na którym się nie znam).
Mam stronę na serwerze home.pl i tam ma adresik www.???.home.pl wykupiłem domene eu i podpinając pod nią otrzymałem www.???.eu choć
oczywiście ta z home.pl nadal świetnie działa. Pozycjonuję i używam tej z eu, do tej pory google nic się nie przyczepiło o duplicate content itp. więc pytam.

1. Czy mam zrobić jakieś przekierowanie?
2. Jak je ewentualnie zrobić (co i gdzie wkleić w kodzie, w sekcji meta czy body)?

Pozdrawiam

Meham

Mendax
utworz w katalogu glownym (czyli public_html lub www, nie wiem jak jest w home) plik .htaccess z nastepujaca zawartoscia:

CODE
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www.domena.eu [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://www.domena.eu%{REQUEST_URI} [R=301,L]
Meham
ok ale co dają poszczególne wiersze...możesz rzucić nieco światła

Pozdro

Meham

AdamAGP3
A jest gdzieś przyklejony wątek o 301? bo nie widziałem w sumie, a przydałby się.
yoogii
Odkopuję, gdyż mam problem.

Jest sobie stronka na serwerze Republika.onet.pl - pakiet "Ja w Sieci". Czyli brak php i dostępu do .htaccess
Aktualnie ta sama strona jest już wgrana na nowy "normalny" serwer i jest na nowej domenie.
Jak zrobić przekierowanie tej starej na nową? Stara ma bardzo dobre pozycje, więc zależałoby mi na przekazaniu "mocy". Oczywiście obie będą dalej przedłużane.

Z góry dzięki za pomoc.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.