CYTAT(qertoip @ 8.09.07 - 10:44) [snapback]320650[/snapback]
Okazuje się, że niemal całe precle (90-98% podstron) znajdują się w supplemental index - i mówię tu o czołowych blogach, które wydają się dopieszczone i dobrze moderowane...
Więc:
- Czy wpisy na preclach mają jeszcze jakikolwiek sens?
- Czy linki z indeksu uzupełniającego cokolwiek dają?
moim skromnym zdaniem po części znajdują się w filtrach - zbyt mocno linkowane nie tylko przez właścicieli, ale też przez klientów.
Wniosek opieram na jednym swoim precelku. Mam kilka precelków, raczej zadbanych, robionych z lekka różnie, ale na podobnych zasadach. Ostatnio na jednego, takiego najstarszego (z maja 2007) przesadziłem z punktami na jedną frazę i go zafiltrowało...objaw : wszystkie ciekawe frazy na pozycjach od 40-80 , sama domena tego precelka spadła na pozycje gdzieś daaleko...no i z około 100 zaindeksowanych stron tylko 9 nie jest w suplementalu...
a w reszcie precelków na około 100 zaindeksowanych stron, tylko średnio 10 jest w SI. Te co są w SI, to są biedne, krótkie, prymitywne wpisy oraz usunięte strony. Ze trzy swoje wpisy poprawiłem - rozbudowałem nieco i trochę je e-weblinkiem przejechałem i po jakis dwóch tygodniach wychodziły z SI.
Zatem nie jest źle z precelkami na WP. Wyjdą z filtrów i pewnie wrócą do indeksu podstawowego.
M