Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Klony Karpaty.edu.pl?
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Pozycjonowanie i Optymalizacja > Google
Stron: 1, 2
Pawka
Ostatnio na większość moich zapytań Googiel w topie sierpow wydaje takie stronki jak onet.yum.pl ,
czy też hooli.nazwa.pl
(czyżby to naszego hooli serwer? nie być nie może)

No i ten ... widze że każdemu chce się pojśc w ślady Karpaty.edu.pl tancze.gif
WebmasteruS
Pawka masz ten skrypt?
Yeden
Pawka, juz po nich.
WI777
CYTAT(Yeden @ 6.09.07 - 09:32) [snapback]319691[/snapback]
Pawka, juz po nich.

Sprawdzałem minutę temu jeszcze są!
A może sugerujesz, że w wyniku tego wątku ....
Komuś zależało na uwaleniu "miast" a się dalej trzymają ...
Jak widać uwalenie też nie jest proste smile.gif
WebmasteruS

moduł pingujący maja niezły z indekserem do tego subdomeny:]

onet.yum.pl 273,000 zapytań
hooli.nazwa.pl 287,000 zapytań

Jakbym miał takich ze 100 to bym rządził w GOOGLE
Pawka
CYTAT(WebmasteruS @ 6.09.07 - 11:07) [snapback]319742[/snapback]
Pawka masz ten skrypt?

Ten skrypt jest na allegro od 30 do 300 zeta chyba.
( w tym - sprzedawany pod prawie że trade marką naszego Szooka:) -
że niby wynalazek linwistyczny?)

Nie wdawałem sie w szczególy jakie przeróbki trzeba robić.
Mam ten za 35 zeta, kupilem z ciekawości , nie stosowałem.

Co do merytum ... wysocie niezrozumiele dla mnie jest jak można rządzić sierpami
na setki i tysące haseł i nie mieć na serwer z wystarczającą ilością transferu?
onet.yum.pl - byl dziś w nocy wylączony z napisem - coś tam ... brak transferu .
Czyżby "stawiciel" nie spodziewal się tak nagłego sukcesu?

drugie: Yeden, może po nich , ale to jest z preclami i z qlwebami, po nich przyjdą następne,
i dobrze jeśli zamiast jednego takiego "onetu" powstanie tylko 10.
Ale coś mi podpowiada, że zamiast takiego jednego "zabitego" onetu powstaną setki i tysiące.
Maximus Marius
A ma sens budować takie strony ?
Toż to spam w najczystszej postaci smile.gif
Algorytm wyłapywania tego jest banalnie prosty i google jakby chciało to by w pare chwil to posprzątało. Chyba więc jest to im na reke biggrin.gif

WebmasteruS
Maximus-Rex a jak myślisz czemu google toleruje spam?.. Spójrz na wyszukiwarkę,w google jest największym w świecie spamem stron, znajdziesz tu wszystko... a jeszcze jak jesteś jakimś maniakem lub grupą kozaków.. to juz nie gadać.. Google to grożne narzędzie w rękach tzw. maniaków cyberprzestępców.
WI777
CYTAT(Maximus-Rex @ 6.09.07 - 11:39) [snapback]319752[/snapback]
... google jakby chciało to by w pare chwil to posprzątało.

Googiel ma schizofrenię, jedna część chce mieć fajne i czyste wyniki w wyszukiwarce, a druga chce maksymalizować wynik finansowy w AdWordsach i pochodnych. I tak sie miotają, często dając sprzeczne sygnały.
WebmasteruS
google zarabia na adsense wielka kasę.. taka wyszukiwarka daje jej ruch.. moim skromnym zdaniem postoi trochę.. a potem ban.. i następni..
deEasy
CYTAT
Ten skrypt jest na allegro od 30 do 300 zeta chyba.

Ten skrypt na allegro kosztuje 3,5tys zł. wink.gif

Ja jestem jego autorem, jesli jest ktos zainteresowany pisac: 6853299
Moge sprzedac skrypt jak i sam modlu pingujacy wink.gif Potrafie nim zaindexowac 10k subdomen w kilka dni...
Maximus Marius
Drogo ! A wygląda jakby był za 35 zł.
Ogólnie znam sporo ludzi którzy zajmują sie pozycjonowaniem i kupują wszystko jak leci smile.gif
Więc pewnie i ten skrypt znajdzie swojego amatora do czasu gdy ktoś z tego forum nie napisze tańszej i lepszej wersji

Pawka
No i trafiłeś w sedno Maximus-Rex.
A ma sens budować takie strony ?
A ma sens mieć w top setki haseł - i niby nic nie wartych podstron?
Dla spamera odpowiedz jest oczewista. Jest sens.
Dla pozycjonera tez odpowiedz jest oczewista.
Tyle że zależy czy ten pozycjoner - to lycerz w białym plaszczu , czy w czarnym kapeluszu.
rolleyes.gif
Maximus Marius
Tych w białym płaszu to juz chyba coraz mniej smile.gif
Gesiak
A to nie cos takiego ? allegro
Pawka
P.S. Mowią że bywają jeszcze lycerzy z czarnymi workami na głowach, ale sam nie widziałem.
Gesiak - to że wygłada podobnie wcale nie oznacza że w śriofku to jest to.
Ale wygląda podobnie, ja się zgadzam. Ale czy też tak ladnie pinguje?
deEasy
Chyba jednak to nie to... Smart-find napisal jakis amator wink.gif
Moja wyszukiwarka byla sprzedana tutaj wink.gif

http://allegro.pl/item226496362_zarabiaj_s...ternetowa_.html

Jesli jest ktos nadal zainteresowany to zapraszam.
Sylwin
Amator ? tongue.gif

SmartFind ma wszystko co powinno smile.gif Pingowanie też + generator słów kluczowych. Jak to wygląda i jak sie indexuje zobaczcie na szukej.eu

A cena jest 99 zł nie 3k
Dinth
O co wogole chodzi z tym pingowaniem bo zielony jestem tongue.gif
Czy to znaczy ze skrypt "podszywa sie" pod bloga i pinguje jakis ping-o-matic ?
WebmasteruS

Jestem ciekawy ile ma na dzień gościu z adsense...

Zobaczcie w google.pl na hasła top20 zapełnione całe:

- krotkie filmy 3gp na komorke

itp.
mighty
hmm.... myslalem ze google szybciej banuje takie strony wink.gif
5il3nt
A czy nie powinno tez zbanowac konta Adsense za taki spam ????
hooli
A to mój blogasek i prosze o komcie wacko.gif
Yeden
Kto to skomentuje, ta manga w komentarzach ma ponad 600k.
mb
CYTAT(hooli @ 6.09.07 - 23:11) [snapback]320087[/snapback]
A to mój blogasek i prosze o komcie wacko.gif

w dodatku jestes tranzwestyta!
"Dziękuję Tomaszu za najcudowniejsze 9 miesięcy.. "
"Dziękuję Ci Tomku ;*"

Ps. ale przyjemna muzyczka leci na nim przynajmniej wink.gif
Sylwin
hooli do dziewczyna chyba tongue.gif

CYTAT
Rozstalam sie z chlopakiem.

Zdalam prawo jazdy.

tongue.gif

@WebmasteruS - przy takim ruchu na stronie dużo a szukej.eu po kilku dniach ma od 500-1000 uniq
deEasy
CYTAT(Sylwin @ 7.09.07 - 09:47) [snapback]320153[/snapback]
przy takim ruchu na stronie dużo a szukej.eu po kilku dniach ma od 500-1000 uniq

a moja ma po kilku dniach 1 uu wink.gif po jakis 5 dniach jak sie troche zaindexuje wink.gif
WebmasteruS

Taaa... az tyle .. a moja ma 1000 000 uu heheh i mam 100tys na dzień buhehhe
Sylwin
80 000 - 100 000 po 3 dniach biggrin.gif? hehee
WebmasteruS
deEasy wrzuc tutaj stats lub wykres zobaczymy czy nie rolujesz nas wyjadaczy crackerów googlusów
Sylwin bez obrazy, ale słabo ci się indeksuje wyszukiwarka.. może dlatego że niełatwe jest podlinkowanie , i jeszcze na takie hasła..

podwik,popieluch,stachu,ekologio...
Sylwin
@WebmasteruS - a co znaczy słabo? smile.gif
Ibanez_K7
CYTAT(5il3nt @ 6.09.07 - 22:06) [snapback]320054[/snapback]

Będą bany lecieć i na adsensa i na ten spam. Prędzej czy później. Jestem w stanie się założyć, że nikomu inwestycja w ten skrypt się nie zwróci. Potraktowałbym to jako ciekawostka.
Dose
no właśnie.. dla poczucia uczciwosci chciałbym zobaczyc te bany, bo jak widze tysiace uu po kilku dniach istnienia strony, to mi sie mąci sens wielomiesiecznej pracy nad poszczegolnymi projektami - bo efekt finansowy bylby ten sam.

pzdr
jerry89
Tak jak mowi deEasy tak dokaldnie jest tyle ze lecą szybko bany i to zalezy tez od wielu czynnikow- serwer, domena itp., a jesli chodzi o bany na adsesne to jest ono zbyt : chytre?? zeby tak szybko bany rozdawac. Po prostu chcą na wszystkim zarobic a o banie w ads za taki spam jak narazie nie slyszalem.
vladimir
Powiązanie z tematem dość luźne, ale doszedłem do wniosku że nie będę zakładał nowego, bo poniższe sajty coś wspólnego z Karpatami mają. A w ogóle to site:karpaty.edu.pl zwraca pusty wynik ohmy.gif Ale PR 4 stoi ładnie hehe.

Takoż więc wracając do poprzedniej myśli - chwalić się, kto kradnie content z mojej stronki na

www.eszkola.waw.pl
www.eodziez.waw.pl
www.esport.waw.pl
www.elazienka.waw.pl
www.ekawa.waw.pl
www.ekosmetyki.waw.pl
www.efirmy.waw.pl
www.eprzyroda.waw.pl,
www.ekomputery.waw.pl
www.mojerajstopy.info
www.mojabielizna.info
www.swiatreklamy.info
naszenieruchomosci.org

? Swoją drogą fajny design, szkoda że taki sam na każdej podstronie biggrin.gif Zawartość stronek też byłaby ciekawa gdyby się nie zmieniała na F5 :]
AvB
CYTAT(Ibanez_K7 @ 7.09.07 - 11:12) [snapback]320196[/snapback]
CYTAT(5il3nt @ 6.09.07 - 22:06) [snapback]320054[/snapback]

Będą bany lecieć i na adsensa i na ten spam. Prędzej czy później. Jestem w stanie się założyć, że nikomu inwestycja w ten skrypt się nie zwróci. Potraktowałbym to jako ciekawostka.

nikt ciebie nie zmusza w inwestowanie.... naucz sie programowac - zainwestuj w swoja przyszlosc hehe

CYTAT(Dose @ 7.09.07 - 17:56) [snapback]320389[/snapback]
no właśnie.. dla poczucia uczciwosci chciałbym zobaczyc te bany, bo jak widze tysiace uu po kilku dniach istnienia strony, to mi sie mąci sens wielomiesiecznej pracy nad poszczegolnymi projektami - bo efekt finansowy bylby ten sam.

pzdr

zazdroscisz tych tysiecy uu? ze ktos ma łeb na karku i "zaoral" gugla na nowym algo?wink.gif
szook
Ibanez nie wiem czy w ten skrypt sie zwróci - lecz skoro kosztuje 3,5 K to przy sprawnej osobie zwróci się w tydzień. A pozniej bedzie sie zwracał w co 3 dni. To tylko zalezy kto go bedzie uzywał i jak jest wytrwały.

Pierwszą stronę typu karpaty postawiłem w 2004 roku jak tylko wszedł program adsense do PL - nie wydawałem na skrypt bo mam od tamtej pory swój. Od polowy 2005 tego typu stron powstało 1000 razy tyle jednak nadal się opłaca.

Jerry czy lecą szybko bany - nie. To wszystko zalezy jak się trafi, mam jeszcze takie z 2004 w indeksie, a mam takie co dopiero poleciały a były od 2004,2005,2006,2007 - jedna mają 3 lata, drugie 2, inne 2 tygodnie i lecą. To wszystko kwestia jak się trafi, zróżnicuje i ma szczeście.
Jedna z 2004 poleciała jakieś 3 msc temu choć ta była zapewne zgłaszana przez setek userów - nawet PIO smile.gif bo nie raz na jej temat były wielkie dyskusje gdy zacząłem stawiać tego typu strony - wtedy wink.gif były celem ataku.
Najważniejsze że mają się dobrze ! szybko się indeksują - choć ja nie walcze o wielkośc indeksu a o traffic.
Przykladowe statystyki - nie wiem ile mają UU - bowiem interesują mnie uzytkownicy/wizyty/odslony a w stat biznes nie pokazuje czegoś takiego jak UU.

Postawienie i indeksowanie tego typu stron nie jest jakos czasochlonne jak dobrze się rozwiąże kwestia wewn. linkowania. Stawia sie nowe nie dlatego ze lecą stare. Nowa osiaga duzy traffic, pozniej na okolo 6 msc ten traffic spada co widać, lecz smile.gif przydaje sie ona do wsparcia nowej i linkowania tematycznego podstron z innych domen które mają już jakas historie w google.

Obecnie zmieniam koncept idąc o krok do przodu bo zbyt wiele smile.gif już się tego robi. A nowe rozwiazanie pozwoli znów przez rok łatwo osiągać traffic.

Tylkow tym wątku dziwi mnie jedno: ja nigdy nie wypuściłem skryptu publicznie - na sprzedaż - czy to za 3,5 K czy za 99 zł. Skoro coś zarabia to chyba się nie sprzedaje tego za 99 zl wink.gif bo to zaledwie 40 USD.
Jak ta za 99 zł poza indeksowaniem przynosi traffic to ja chętnie kupie smile.gif może bedzie coś co mogę uzyć w swojej nowej. Jednak przeraża mnie fakt że ktoś zarabia i kusi się sprzedażą za 99 zł.
Ludwik.
tak z ciekawości, co robisz tym traffikiem?
peak na Polskę zdaje się jest mocno ograniczony ( jeżeli w ogóle coś tam się wyświetla )
a google na takim czymś chyba strach stawiać ze względu na potencjalnego banana smile.gif
Ibanez_K7
CYTAT(szook @ 17.09.07 - 09:09) [snapback]324410[/snapback]
Ibanez nie wiem czy w ten skrypt sie zwróci - lecz skoro kosztuje 3,5 K to przy sprawnej osobie zwróci się w tydzień. A pozniej bedzie sie zwracał w co 3 dni. To tylko zalezy kto go bedzie uzywał i jak jest wytrwały.

Zgadzam się.
Dla mnie jednak to jest takie SEO-dresiarstwo - bez obrazy - opowieści, ilu to gościom na dyskotece ostatnio walnąłem po zębach (ile mojego spamu jest wysoko w wynikach i jaki traffic osiąga).

Powiedz szczerze - co z tego trafficu - zakładając że mówimy teraz tylko o ruchu - oprócz satysfakcji właściciela jest?

mb
CYTAT(Ibanez_K7 @ 17.09.07 - 23:40) [snapback]324723[/snapback]
Powiedz szczerze - co z tego trafficu - zakładając że mówimy teraz tylko o ruchu - oprócz satysfakcji właściciela jest?
Jak to co? Kasa...
AvB
CYTAT(AdSenseLab @ 18.09.07 - 00:53) [snapback]324740[/snapback]
CYTAT(Ibanez_K7 @ 17.09.07 - 23:40) [snapback]324723[/snapback]
Jak to co? Kasa...

amen kolego.. :mrgreen:
MariuszT
A ja trochę z innej beczki: baaardzo współczuję G i innym w branży bo przyszłość będzie ciężka dla nich. Powstaje coraz więcej generatorów zaplecza, gdzieś tam w zakamarkach domów (lub o ironio, w garażach) powstają już całkiem sprytne rozwiązania dzięki którym generowane teksty będą poprawne gramatycznie a nawet sensowne i tematyczne. Naprawdę nie wyobrażam sobie jak walczyć z generowanymi tekstami, których nie sposób odróżnić od tekstów pisanych przez człowieka. A już na pewno nie będzie potrafiła zrobić tego maszyna. Stron codziennie przybywa, skąd brać moc obliczeniową na ich dokładną analizę? To będzie walka z wiatrakami, będą musiały nastąpić gigantyczne zmiany jeżeli jeszcze będziemy chcieli cokolwiek znaleźć w Internecie.
szook
Ibanez - chyba logiczne że skoro jest traffic to jest z tego pieniądz.
Nie wyobrażam sobie stawiania czegoś co ma traffic by latać i się po małym dotykać z posiadanej satysfakcji.
Ludwik nie słyszałem by Google zakazywało w Ads tego typu stron - a używam Adsense od 2004 r.
Co prawda moje strony nie przypominają karpaty - lecz zasada taka sama. Tak więc traffic zmienia sie na pieniądze. Ruch zawsze można sprzedać. Szczeg. ze takie strony mają dobrą konwersje dla sprzedającego.
Dla mnie jako wydawcy natomiast osiagaja zadawalający ctr i ecmp. Tak więc reklamodawca zadowolony - bo ROI jest korzystniejsze a efekt ten sam.

MariuszT zgadzam się z Tobą, sam posiadam kilka nad którymi pracuje - lecz widzisz ludzie rozwijają tego typu strony by nie być w tyle. Jedni webmasterzy tworzą serwisy web 2.0 licząc na rozwój,inni je pozycjonują a jeszcze inni nie tworzą serwisów tylko zapodają skrypty i te serwisy się same tworzą. Poprostu każdy z webmasterów/seomasterów działa na jakimś poziomie. Ja uważam że teraz czyli koncowka 07/ do polowy 08 bedzie dobrym okresem na stawianie wartościowych stron - i staram się zwiększać ilość dobrych w stosunku do złych. Czyli złe zarabiają na dobre a dobre po to żeby były na wrazie co.
bellois
Może ktoś rozjaśni moje wątpliwości. Jakie serwisy może pingować taka wyszukiwarka?
Yeden
CYTAT
Ludwik nie słyszałem by Google zakazywało w Ads tego typu stron - a używam Adsense od 2004 r.

Kiedyś cytowałem odpowiedź polskiego google, sprowadzającą się do stwierdzenia, że dozwolone jest wyświetlanie AdSense na stronach z wynikami wyszukiwania. Jak znajdę maila to wkleję cytat.

Znalazłem:

Pisałem o wyświetlaniu reklam w wyszukiwarkach, w których na podstawie wyszukiwanego słowa "...zostanie utworzona podstrona, która może być zaindeksowana w google. Takich stron w sieci jest dużo...." i w tym miejscu podałem własny przykład - nie na bazie tego sławnego skryptu.

Odpowiedź jest krótka, z adresu adsense-pl@google.com

"Witamy,

Dziękujemy za wiadomość.

Pragniemy poinformować, iż wyświetlanie reklam AdSense na stronach z wynikami wyszukiwania jest zgodne z Zasadami Google AdSense. Dziękujemy za współpracę.

Z poważaniem,

Zespół Google AdSense"

Stwor
Yeden odpowiedź google mnie nie bardzo przekonuje, bo co z wynikami wyszukiwania pod hasła: seks, hazard, bukmacherstwo i inne niedozwolone ?
szook
Stwor jak takie znajda to przyblokuja podstrony i wysla informacje o tym.
Najlepiej też wprowadzić stop wordsy. Ja uzywam stopwordosw i jest ok.
Stwor
ja nie twierdzę że mam problemy z przyblokowaniem takich słów, ale zastanawia mnie sam fakt reakcji google, przecież jak wiadomo użytkownicy różne dziwne rzeczy wpisują

PS. Ja po prostu prostym zapytaniem kasuję badwords i tyle
Yeden
CYTAT
Yeden odpowiedź google mnie nie bardzo przekonuje
Mnie też nie, bo ja im konkrety z pokazaniem strony, gdzie chciałbym wyświetlać reklamy itp., a oni mi ogólnikiem. Uznałem, że odpowiedź ogólnikowa, by zawsze mogli się wykrecić.

A co trefnych słów - wpis w katalogu, sklep z trefnym słowem na pierwszej stronie - momentalnie reklamy dobroczynne. Tylko trefny sklep zszedł z pierwszej strony - wróciła normalność. Trefność tego tego słowa nie była związana z seksem ani z bukmacherką - to była po prostu dziwna nazwa.
zidane88
dołanczam sie do juz zadanego wczesniej pytania na tym forum.

co daje takie pingowanie przez wyszukiwarke?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.