Ibanez nie wiem czy w ten skrypt sie zwróci - lecz skoro kosztuje 3,5 K to przy sprawnej osobie zwróci się w tydzień. A pozniej bedzie sie zwracał w co 3 dni. To tylko zalezy kto go bedzie uzywał i jak jest wytrwały.
Pierwszą stronę typu karpaty postawiłem w 2004 roku jak tylko wszedł program adsense do PL - nie wydawałem na skrypt bo mam od tamtej pory swój. Od polowy 2005 tego typu stron powstało 1000 razy tyle jednak nadal się opłaca.
Jerry czy lecą szybko bany - nie. To wszystko zalezy jak się trafi, mam jeszcze takie z 2004 w indeksie, a mam takie co dopiero poleciały a były od 2004,2005,2006,2007 - jedna mają 3 lata, drugie 2, inne 2 tygodnie i lecą. To wszystko kwestia jak się trafi, zróżnicuje i ma szczeście.
Jedna z 2004 poleciała jakieś 3 msc temu choć ta była zapewne zgłaszana przez setek userów - nawet PIO

bo nie raz na jej temat były wielkie dyskusje gdy zacząłem stawiać tego typu strony - wtedy

były celem ataku.
Najważniejsze że mają się dobrze ! szybko się indeksują - choć ja nie walcze o wielkośc indeksu a o traffic.
Przykladowe statystyki - nie wiem ile mają UU - bowiem interesują mnie uzytkownicy/wizyty/odslony a w stat biznes nie pokazuje czegoś takiego jak UU.

Postawienie i indeksowanie tego typu stron nie jest jakos czasochlonne jak dobrze się rozwiąże kwestia wewn. linkowania. Stawia sie nowe nie dlatego ze lecą stare. Nowa osiaga duzy traffic, pozniej na okolo 6 msc ten traffic spada co widać, lecz

przydaje sie ona do wsparcia nowej i linkowania tematycznego podstron z innych domen które mają już jakas historie w google.
Obecnie zmieniam koncept idąc o krok do przodu bo zbyt wiele

już się tego robi. A nowe rozwiazanie pozwoli znów przez rok łatwo osiągać traffic.
Tylkow tym wątku dziwi mnie jedno: ja nigdy nie wypuściłem skryptu publicznie - na sprzedaż - czy to za 3,5 K czy za 99 zł. Skoro coś zarabia to chyba się nie sprzedaje tego za 99 zl

bo to zaledwie 40 USD.
Jak ta za 99 zł poza indeksowaniem przynosi traffic to ja chętnie kupie

może bedzie coś co mogę uzyć w swojej nowej. Jednak przeraża mnie fakt że ktoś zarabia i kusi się sprzedażą za 99 zł.