Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Duża ilość podstron = BAN?
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Pozycjonowanie i Optymalizacja > Google
rafalski2007
Mam takie pytanie. Załóżmy, że jakiejś stronie w bardzo szybkim czasie przybywa ilość zaindeksowanych podstron w google. Czy z takiego powodu można dostać BANA w google? Czy są jakieś limity zaindeksowanych podstron w google, aby nie dostać bana?

Pozdrawiam i proszę o pomoc smile.gif
jimmi
raczej nie ma, były już domeny które miały ponad milion... ale jak to jest śmieć, dmoz wiki to mozna zaliczyc bana
rafalski2007
A jeżeli jest to wyszukiwarka, która indeksuje się z pomocą pingowania?
jimmi
wyszukiwarka, coś w stylu dawnej szooka szukarki ? jak tak to możesz wylecieć. szczególnie jak wyjdziesz wysoko z nia na jakies frazy
rafalski2007
Narazie stoję na 500 podstronach i robie przerwe bo boje sie o bana i czy taki ban trwa wiecznie?
Oleg
po 5k mozesz najszybciej robic przerwe..
rafalski2007
Czyli jak jest 500 w ciągu 3 dni to jeszcze nie muszę robić przerw smile.gif? I czy po przerwie mam dalej indexować?
Oleg
500 podstron Google zaindeksowal ci w 3 dni, czy wystawiles linki do 500 zeby zaindeksowal? Jak dlugo jest strona w indeksie? Utrzymuj stale, lekko wzrastajace tempo.
Arturro
Za site nie dostaje sie bana. Bany lecą ręcznie - za łamanie tzw. "wskazówek google". Strona o której mówisz - łamie wymogi googla - zawiera całkowicie wtórną i zbędną treść. Jak Cię namierzą - czyli jak wyskoczysz wysoko na jakąś atrakcyjną frazę lub zamieściśż na stronie adsesna - dostaniesz bana. Niezależnie od site.
Oleg
Arturro 90% zaplecza lamie wskazowki Google. latwiej dostac bana przy wiekszym site bo sie wpada na sporo niszowych fraz na wysokie pozycje, a google stara sie by wylacznie tematyczne serwisy byly w tej sytuacji. dla google duzy site oznacza koniecznosc wiekszego nakladu mocy obliczeniowej, ktora kosztuje. Spamy po 5 podstron na prawde rzadko wycina bo i rzadko kto moze miec z tego pozytek. Ja wrzucam troche nowego spamu co jakis czas gdyz chce zeby google mialo wrazenie ze serwis sie rozrasta.. kazdy ma swoje techniki.
Ja zrozumialem pytanie, jak zrobic zeby nie dostac bana, lub zmniejszyc jego szanse, mimo ze lamie wskazowki Google.
rafalski2007
Hmm czyli wyszukiwarka z własnym silnikiem skanującym linki może dostać bana? Co powiecie na site:netsprint.pl - dlaczego netsprint jeszcze go nie dostał?
mrtn
CYTAT(rafalski2007 @ 5.09.07 - 09:32) [snapback]319252[/snapback]
Hmm czyli wyszukiwarka z własnym silnikiem skanującym linki może dostać bana? Co powiecie na site:netsprint.pl - dlaczego netsprint jeszcze go nie dostał?

znaczy się co ty napisałeś własną ??? czy rżniesz wyniki z innych ???
to chyba drobna różnica ??

kadzielawski
CYTAT(Oleg @ 5.09.07 - 00:00) [snapback]319200[/snapback]
... wpada na sporo niszowych fraz na wysokie pozycje, a google stara sie by wylacznie tematyczne serwisy byly w tej sytuacji.

od tego google ma pozycjonerów, polskich pozycjonerów smile.gif

IMO warto delikatnie przycinać site do jakieś rozsądnej wielkości np. 10 k z różnych powodów:
- systemy wymiany i tak ograniczają ilość site
- linki ze wszystkich podstron serwisu a link otoczony treścią to zupełnie inne moce pozycjonowania i bardziej ze wskazaniem na tego drugiego jako mocniejszego
- nie narażasz się googlom
- nie obciążasz serwera na którym to stoi.

rafalski2007
@mrtn - dla google?
jerry89
Wg mnie sprawa wygląda następująco - mozesz i linkowac i nie linkowac, a i tak predzej czy pozniej bana dostaniesz. Zlotego srodka nie ma. Bana jak ktos wczesniej napisal dostaje sie po tym jak osiagniesz wysokie pozycje na jakies frazy- wteyd google lapie Cie szybciej i wylatujesz. I tutaj dla nich nie liczy sie czy masz 5k site'u czy np jedynie 30 podstron.

ps. a tak ode mnie to jesli chcesz stworzyc cos sensownego to postaw szukajke na wlasnym silniku smile.gif
covi
Oleq: Arturro 90% zaplecza lamie wskazowki Google.

95% zaplecza nie ma adsense
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.