Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Yoyo.pl i przekierowania - sytuacja bez wyjścia
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Pozycjonowanie i Optymalizacja > Google
mkuczma
Witajcie. Moja sytuacja jest o tyle trudna że obecnie mam jedną z moich stron na serwerze yoyo. Z racji tego że notuje dużą ilość odwiedzin postanowiłem przenieść ją na płatny, profesjonalny serweri zmienić domenę na com.pl. Jednak aby zrobić coś takiego muszę umieścić przekierowanie 301 na serwerze yoyo, co jest niezgodne z ich regulaminem. Oto fragment regulaminu yoyo:
CYTAT
15. Tworzenie automatycznych przekierowań ze stron serwisu na zewnętrzne serwery jest zabronione.
. Co w tej sytuacji wypada mi zrobić? Bardzo zależy mi na zmianie serwera i domeny bez utraty PR i linków, tyle że wydaje mi sie ze jestem w sytuacji bez wyjścia.
holee
No, linki poszly sie ...c wink.gif Jedyne co mozesz zrobic to stworzyc tematyczna strone na serwerze yoyo.pl i z niej linkowac do nowej domeny.

Pozdrawiam
ciocia_hela
To pytanie pojawia się co jakiś czas i jest przestrogą przed darmówkami. Załóż drugi serwis z trochę inną treścią, a ten na Yoyo potraktuj jako zaplecze - linkuj z niego do tego nowego.

[edit] nie odświeżyłem przed odpowiedzią, holee jak widać powiedział prawie to samo
Tomahawk
Ech wcale niemasz takiej złej sytuacji.

Kiedyś mój znajomy któremu oferowałem darmową subdomenę + miejsce na koncie.
Też miał stronkę na yoyo.pl i nie wiedział co zrobić. Zaryzykował i zrobił 301. Zanim yoyo.pl połapało się że jest przekierowanie to minęło hohoho sporo czasu... ale wystarczyło dla googla bo z pozycji wiele nie stracił...
tomtom666
Namawianie do łamania regulaminu jest złe, co? biggrin.gif biggrin.gif

(ale pewnie zrobiłbym to samo tongue.gif )
ExPloiT
Ja bym zrobił przekierowanie, przynajmniej jakaś moc by przeszła na nową domenę zanim administratorzy by się zorientowali, w najgorszym wypadku jak się zorientują to usuną Twoją stronę za złamanie regulaminu. Ja kiedyś tak zrobiłem to się zorientowali po długim czasie.
leonet
No dobra ale jak usuną stronę to traci się wtedy całą moc a na dodatek ludzie mogą być przyzwyczajeni do starego adresu. Ja zrobiłbym troszeczkę inaczej. Wykupić nową domenę. Zacząć ją pozycjonować. Po jakimś czasie dać informację że strona została przeniesiona na nowy adres. Niech się ludzie przyzwyczają do nowego adresu. Wtedy zrobić przekierowanie 301. W międzyczasie nową domenę cały czas pozycjonować. Zanim chłopaki się kapną to będziesz miał już wypozycjonowany nowy adres a ludzie tez się już przyzwyczają i zapomną o starej stronie.
Kiler
Tak czy inaczej 301 musi byc tancze.gif
holee
No, ale co mu po przekierowaniu ? A co bedzie jak admin znajdzie strone i zbanuje domene ? Wowczas wzystko pojdzie sie pierdzielic. Wedlug mnie to sensu wiekszego nie ma.
Colin
Na yoyo umieść kopię strony głównej serwisu.
Wszystkie linki do podstron pozamieniaj na bezwzględne, tak żeby wskazywały na nowy serwer.
Inco
CYTAT(Colin @ 4.09.07 - 19:25) [snapback]319087[/snapback]
Na yoyo umieść kopię strony głównej serwisu.
Wszystkie linki do podstron pozamieniaj na bezwzględne, tak żeby wskazywały na nowy serwer.

Fajny pomysł ale jak to jest forum lub inny gotowy skrypt to może być problem z cookis sad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.