Kupiłem miesiąc temu domenę pl, bez historii.
Wrzuciłem tam obrazek i tekst że wkrótce strona rusza.
Nikogo o niej nie informowałem i na 100% nie dawałem do niej nigdzie żadnego linku.
Dziś wpisałem w Googla hasło będące jednocześnie nazwą tej domeny, sprawdzając pozycję mojej innej strony z tej tematyki i ... okazało się, że nowa strona jest od 5 dni zaindeksowana, do tego na 2 miejscu pod tym hasłem. Hasło jeszcze niszowe w polskim necie, raptem 1,390 wyników.
W statystykach widzę wejścia wyłącznie moje i robota Google. AdSense tam nie wrzucałem.
Jak Google mogło ją znaleźć?
Jaką masz przeglądarkę i zainstalowane do niej pluginy?
Zaglądałem tam zarówno IE, Firefoxem jak i Operą.
Żadnych dodatków nie instalowałem - sam standart z oficjalnych stron przeglądarek.
Najbardziej podejrzaną przeglądarką jest Firefox.
Czy przed indeksacją strony wpisywałeś jej adres w Google?
To baaaardzo mało prawdopodobne, ale na 100% nie mogę tego wykluczyć.
lemondude
29.08.07 - 11:00
Wystarczy, że ten adres wpisywał ktoś z zainstalowanym google toolbar.
tomtom666
30.08.07 - 01:22
To wina PO
(sorki, nie mogłem się powstrzymać... )
visnia69
30.08.07 - 21:33
Witam!
Mialem podobna sytuazje z jedna domena, ze niewiadomo czemu nagle pojawila sie w wyszukiwarce.
Wydaje mi sie, ze to nie jest do konca prawdopodobne, ze jak kozystasz z FireFox'a i toolbaru to zacznie gogiel indeksowac strone. Na niekturych stronach registerow (tych mniejszych z tego co pamietam) pojawia sie czasem w ramkach kika ostatnio wyszukiwanych domen.
Mozliwe ze ktos tez szukal podobnej i jak wpisal, a ona sie pojawila jako link to odwiedzil to robot i miales szczescie!
Moze sie myle
No przecież jak czegoś nie ma w google to nie istnieje.
A Twoja strona jest.
Takie proste

Pozdrawiam,
intruder2600
30.08.07 - 22:19
To bardzo proste, sa zagraniczne portale, ktore wyswietlaja nowo kupione domeny, polskie tez, adres jest linkiem do strony a portale maja PR7 i lepiej

tez sie kiedys dziwilem bo strona nagle jest ale po jakims czasie znajdziesz w linkach i juz bedziesz wiedzial, ze to przez te strony
gordon, następnym razem daj w meta content none jeśli nie chcesz, aby zaindeksowało Ci nową domenkę.
Mi google zaindeksowało strone nastepujaco:
1) Na podlinkowanej był referer listing
2) Na nastepnej na ktorej byłem policzono mnie jako referera i trafiłem do statystyk.
Mam tez pare stron - zagwozdek. Nie mam pojecia jak wlazlo

Ale mam google desktop wec wszystko mozliwe.
CYTAT(no.name @ 30.08.07 - 23:22) [snapback]317341[/snapback]
gordon, następnym razem daj w meta content none jeśli nie chcesz, aby zaindeksowało Ci nową domenkę.
Nigdzie nie pisałem, że nie chciałem i to jakiś problem. Byłem tylko ciekaw jak to się stało. Google jedno raczy wiedzieć
A gdzie masz hosting?
Na niektórych hostingach wyświetlają listę nowo utworzonych domen/subdomen...
CYTAT(admin @ 31.08.07 - 09:57) [snapback]317429[/snapback]
A gdzie masz hosting?
Na niektórych hostingach wyświetlają listę nowo utworzonych domen/subdomen...
W tym przypadku iq.pl
kazda praktycznie domenka pojawia sie tutaj:
http://whois.domaintools.com/infoparty.pl wystarczylo ze zarejestrowales domene swoja ona jest zglaszana dalej do rejestrow i pojawia sie miedzy innymi w takich serwisach i po kilku dniach witamy w google ;]
edit:
o kurde lekko sie zdziwilem:
http://www.aboutus.org/InfoParty.pl - skad ta strona wyciagnela moje logo w czystej postaci o_0 jak sami widzicie na stronie mam to wkompilowane w grafike ;] czyste logo znajduje sie gdzies tam na podstronie patronat w jednym z linkow ;] lol ;]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.