Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Sitemapa w pliku tekstowym
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Pozycjonowanie i Optymalizacja > Google > Google Sitemaps
wyderko
Google pisze w "pomocy", że można dostarczać sitemapę jako plik tekstowy, gdzie będą się znajdowały tylko URLe stron, nic więc. Czy nie lepiej korzystać właśnie z takiego rozwiązania? Czy dodatkowe "opcje", które oferuje mapa w xml, mają jakieś większe znaczenie? (chodzi mi o priorytety, częstotliiwość aktualizacji itp). Właśnie jestem na etapie tworzenia mapy i widzę, że w moim przypadku plik tekstowy byłby najszybszym i najprostszym rozwiązaniem. Tylko nie wiem, czy najlepszym wink.gif
tatar111
Jeśli masz konkretne podstrony, które aktualizujesz kilka strony dziennie to ma znaczenie. Bo tam możesz określać jak często jest aktualizowana strona, itp, smile.gif
wyderko
CYTAT(tatar111 @ 7.08.07 - 21:21) [snapback]308092[/snapback]
Jeśli masz konkretne podstrony, które aktualizujesz kilka strony dziennie to ma znaczenie. Bo tam możesz określać jak często jest aktualizowana strona, itp, smile.gif

Podstrony raczej nie są aktualizowane prawie w ogóle, za to cały czas pojawiają się nowe smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.