Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Konie ery dmozów,wiki i RSS
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Pozycjonowanie i Optymalizacja > Google
Stron: 1, 2
Xann
Sypią się bany na dmozy,wiki i rss,y koniec ery szybkigo spamu smile.gif
zakręcony
no to redaktorzy dmoz (nie wszyscy, są też i ok), teraz bedą sobie mogli się cmoknąć :]
jak popadają kopie to i sam dmozik straci mase linków :]
Kyo
To jakieś włąsne odkrycie czy piszą na forach ?
Moze wreszcie za ten cały grajdół sie zabrali.
MMP
CYTAT
To jakieś włąsne odkrycie czy piszą na forach ?
Moze wreszcie za ten cały grajdół sie zabrali.

Odkrycie biggrin.gif

Jednej osobie poleciało pareset domen( pozdro wink.gif )
Kyo
No to moze ktoś sobie napisał maila w odpowiednie miejsce. Tam po drugiej stronie sa ludzie, ktorych praca jest banowanie i chetnie reaguja na cynk na setke domen wink.gif
Kulfik
moje stoja;)
MMP
Wątpię bo poleciało paru osobom, tylko te pareset to na chwile obecną rekord smile.gif
Nowaczyk-Robert
Moje również stoją smile.gif)
Buncol
kurde przecież Pryma Aprilis dopiero w kwietniu smile.gif
CrashXT
Ale całe domeny lecą czy tylko subdomeny?
basf
Ludzie to ze komus usuneli pare dmozow i innych smieci nie znaczy ze to koniec ery i wogole po raz kolejny udowadniacie ze same pierdoly a nie poozycjonerzy jestescie jezyk1.GIF

Swiat bez dmozow i wiki to dla was czarna rozpacz widze ;d
Yeden
Dwutygodniowy dmoz, na świeżej subdomenie półrocznej domeny, dla ułatwienia dla google z nazwą dmoz w adresie, surowy - bez żadnej grafiki, zmian, i innych udziwnień, kilkadziesiąt linków z precli (MSN widzi 4 linki z dwóch stron . Site w google stale rośnie i dzisiaj wynosi 1870. Czego to dowodzi? Niczego. Dla jednych będzie to dowód, że nic się nie dzieje z dmozami, drudzy powiedzą, że mam szczęście, że jeszcze nie zbanowany.
AQQry
punkty w weblinku zyskaja na wartosci wink.gif
starling
Nigdy nie stawiałem na kopie dmozow więc nie będe się wtrącał,prawdą jest jednak że od dawna miało to bardzo niewielką siłę.Lepiej się zatrudzić 15 minut i napisac w jakiś w miarę dobry artyykuł który zainteresuję i mamy pewnośc że Google nasz nie ruszy.
Stwor
site dla mojej wikipedii ładnie się trzyma, rss też niczego sobie
mf
Życzenia...
zakręcony
CYTAT(franek @ 28.07.07 - 14:13) [snapback]303775[/snapback]
Życzenia...

marzenia... te nic nie kosztują :]
rating
Proszę o wyjaśnienie.
Czegoś nie rozumiem, z wasze dyskusji nie wynika czy to jest tragedia dla właścicieli katalogów czy dla właścicieli stron. Zakładając, że coś złego się dzieiej z Dmozamiu to czy taki kowalski, który ma w tym katalogu wpisaną stronę będize miał jakoeś konsekwencje? Bedzie dostawał jakieś bany czy coś takiego. Moim zdaniem to absurd!!!!! Ale może nie zrozumiałem!!!!

Proszę o wyjaśnienie.
pik4
Kowalski może spać spokojnie ze swoim wpisem w dmozie, za to sportowców stawiających kopię dmozów wiki itp może to nieco zmartwić.
Jednak nie wydaje mnie się, zeby to się działo naprawdę, g robi porządki, to widać, ale nie oznacza to końca czegokolwiek. Ale to moje prywatne zdanie wink.gif
Bielack
Ja jestem trochę opóźniony jeśli chodzi o stawianie wynalazków typu: Dmoz, Wiki itp. Pierwszego Dmoza postawiłem miesiąc temu i w zasadzie nie wiem, jak wielki site można osiągnąć w miesiąc czasu, ale moja kopia ma w tej chwili ok. 600 stron.
Jednak faktem jest, że obserwuję dziwne skoki w ilości zliczonych site: jednego tygodnia mam 400, kolejnego już 900, a następnego znów 500 podstron.
By przeprowadzić bardziej miarodajny test postawiłem kilka kolejnych Dmozów na czystych domenach i będę się przyglądał...
;-)
szook
skoki SITE nie są wynikiem tego że jest to DMOZ tylko DC do którego się odwołujesz.

Teraz to moze DMOZY nie maja takiego znaczenia w ilosci linkow.
LEcz jeszcze z 2 lata temu kiedy stawiło się DMOZÓW setki z aktywnymi linkami a ktoś dostał wpis do DMOZ automatycznie zdobywał setki/tysiące linków z kopii dmoza.
Teraz już konkuruje się większą ilością linków to nie ma to takiego znaczenia.

Choć znam mase witryn co posiadają linki z DMOZ i kopii dmoza +2-3 katalogi.
Wiec dla takich witryn tez jest to pewnego rodzaju strata.
Choć tak jak wspomniałem 2 lata temu bycie w DMOZ pomagało wlasnie mocno z tytułu kopii.
Teraz jest to mało znaczące.
rating
Dziękuje za wyjaśnienia.
Yeden
CYTAT
Pierwszego Dmoza postawiłem miesiąc temu i w zasadzie nie wiem, jak wielki site można osiągnąć w miesiąc czasu, ale moja kopia ma w tej chwili ok. 600 stron.
Ścigamy się? rolleyes.gif Mój pierwszy dmoz ma też prawie miesiąc, site 1910 i na dokładkę dostał PR3.
Bielack
O, panie, gratuluję! Ale ja dałem na niego tylko 500 (pięćset) punktów z e-weblinka i tyle...
Yeden
Ja puściłem jako trzeciego linka (trzeba wykorzystać limit rolleyes.gif ) do precli. Yahoo podaje 180 linków z czego połowa to seokatalog.boo.pl - jeden wpis i wiadro linków.
tomekg
CYTAT(Yeden @ 6.08.07 - 22:39) [snapback]307651[/snapback]
Ja puściłem jako trzeciego linka (trzeba wykorzystać limit rolleyes.gif ) do precli. Yahoo podaje 180 linków z czego połowa to seokatalog.boo.pl - jeden wpis i wiadro linków.

Mi raz w miesiac chycilo 5k ;p ale to byl udany miesiąc tongue.gif
intruder2600
moj siedzi rok prawie na 3 linkach z qlwebow i ma site 10k biggrin.gif
Bielack
Dobra, skończcie już proszę i mnie nie dołujcie - jeszcze wczoraj byłem zadowolony z mojego Dmozika, a tu proszę - znów trzezba się wziąć do pracy...
;-)
.::JARO::.
Jesteście w erze kamienia łupanego powiem wam tyle tongue.gif
Moje AutoBlogi trzymają się świetnie smile.gif.
Co prawda na starcie mam 0.5k zaindeksowanych podstron z czego 0.5 w suplementalu hihii

@apropo: Kiedy będzie Noob Party 2k7? tongue.gif
noone
Nie ciesz się, niektórym spamiary wytrzymały po 3 lata i nadszedł ich czas, a inne dalej stoją smile.gif To normalne, że nikt nie chwali się faktem, że nie zbanowało mu strony biggrin.gif

Swoją drogą autoblogi i samopiszące się fora to też wynalazek z epoki kamienia łupanego biggrin.gif ...co nie oznacza, że zły wink.gif
Nowaczyk-Robert
Chyba jednak się zgodzę z tematem, narazie doszedłem do 25 domen...

edit:
Już 30 :/
zero3
po prostu w Dublinie zakończyli rekrutacje smile.gif siedzą nasi emigranci i banują po 8 godzin dziennie z przerwą na siatkówkę i tacos.
szook
narazie to mieli ułatwione zadanie - łatwo rozpoznawalna struktura, dość często osoba stawiała 200 domen na 1 IP, podobny layout i linki do kolejnych kopii.
Tak więc wykrycie tego nie jest trudne.

Dobrze jest na 1 ip stawiac - 10 spamow max i nie chodzi tutaj o linki z roznych IP smile.gif tylko po co mają łatwo trachnać wszystki. Badz stawiać spamy na serwerach wirtualnych gdzie na tym samym ip wisi jeszcze 500 witryn.

Gdyby to robił algorytm - tzn usuwał to ten sam algorytm nie pozwalałby na ponowną indeksacje - więc to nie algorytm.
Nowe indeksują się tak samo jak wcześniej tak więc zgodze się z Zero3 że w UK zatrudnili polskich chinczykow do wycinania ręcznego.
Nowaczyk-Robert
Jedynie co to stare domeny trzymają się nawet z najbardziej hardcorowymi spamami (typu totalna mieszanka na 40k podstron). Z tymi nowymi gorzej....
AQQry
no bo trzeba robić wartościowe strony i zdobywać naturalnie linki smile.gif
Stwor
@AQQry: ja już widziałem te twoje wartościowe strony cool.gif
KuRT
nie kumam tylko na jakiej podstawie oni moga banowac cos z internetu. przeciez kazdy internauta ma wolna reke, moze robic co chce, co oni maja do tego, ze ktos se wymyslil kopie dmoza z rssem ? tongue.gif
Xann
Oni nie banują niczego z internetu smile.gif tylko z google, google to wyszukiwarka a nie internet
KuRT
no dobra, ale chca byc najlepsza, czyli najwieksza wyszukiwarka internetowa, takze niech nie wyrzucaja naszych spamow, to tez internet wink.gif
Beerbant
trzeba też umiejętnie opisywać spamiary jak bedzie dobrze opisana to IMO nie będą mogli zbanować biggrin.gif
edyta///
aby uprzedzić pytania:
zawsze można np. opisać spamiare korzystającą z rssów jako zebrane z sieci informacje rssowe tak więc odpada argument że strona jest bezwartościowa i w razie wyindeksowania można sie postawić z argumentem iż wyraźnie jest napisane skąd jest content i tematyka strony.
szook
a dobrym rozwiążaniem jest smile.gif też stawiać spamiary głebiej smile.gif do 2 klika stawiasz przykrywke - Ładny serwis mini tematyczny - 20 podstron a dalej sieczka wiki, dmoz, randomsy smile.gif i wtedy długo żyje.
Nowaczyk-Robert
CYTAT(Stwor @ 7.08.07 - 05:52) [snapback]307715[/snapback]
@AQQry: ja już widziałem te twoje wartościowe strony cool.gif

hiehiehie, a co nie: Motocykle tongue.gif
szook
Oj Akukury, akłery smile.gif akry smile.gif specjalnie tak napisał żeby konkurencji mu nie robić.
Stwor
AQQry:

qlweb.motocykle.slask.pl
katalog.motocykle.slask.pl

na innych domenach też widziałem sporo
szook
ee no on tak tylko zażartowal a Wy mu domeny na odstrzał dajecie smile.gif. Przecie Panowie z google to oglądają.
Nowaczyk-Robert
Jak na odstrzał, przecież motocykle.slask.pl to najlepsza tego typu strona w PL
AQQry
Wy sie nie znacie... tam leży jeden z najstarszych qlwebów w Polsce biggrin.gif
A to historia polskiego internetu smile.gif

"kto nie spammer, niech pierwszy zarzuci linkami" smile.gif
Gremlin18
Kazdy ma pewno Qlweb, Dmoz, RSS to normalka.
Niektóre osoby maja więcej niektóre mniej , to jest urok internetu.
Brad
Moim zdaniem takie strony są wywalane ręcznie, nie istnieje algorytm, który robi to automatycznie.
pik4
Dlatego warto nad nimi posiedzieć kilka minut, dobrze wygląda- większe prawdopodobieństwo, ze będzie stało długo.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.