Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Czy mapa pomaga w pozycjonowaniu ?
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Pozycjonowanie i Optymalizacja > Google > Google Sitemaps
invx
podzielcie sie swoimi spostrzeżneiami, doświadczeniami, czy dodanie mapy dla google pomaga stronie ? Czy moze dzieki mapie bedzie indeksowana na wyzszych pozycjach?

bo teraz mam stronke
http://staowemiasto.pl

pozycjonuje ja na fraze stalowa wola - na dzisiaj ma druga pozycje. Na pierwszym miejscu stoi inna stronka, ktora ma mape - i jej pierwsza pozycja jest niezagroznona przez nikogo od kad pamietam.

Stad tez moje pytanie, czy jesli zrobie mape to pomoze w uzyskaniu pierwszej pozycji ?
Maximus Marius
Myślę ze mapa to dobry początek.
Jeszcze lepszym będzie przeczytanie ze zrozumieniem całego forum, bardziej skuteczne biggrin.gif

gordon
A właściwie po co Ci pierwsza pozycja? W przypadku strony miejskiej nie ma to największego znaczenia.
Ruch zewnętrzny zainteresowany Stalówką i tak często do Ciebie zajrzy, a bardziej istotny ruch z miasta w małym stopniu opiera się na wyszukiwarce. To głównie stali użytkownicy, którzy zadowoleni informację o stronie przekazują dalej. Na popularność strony wpływa przede wszystkim przydatność prezentowanych treści.
Ważniejsze tutaj formy reklamy to np. wlepki, patronaty medialne, współpraca z każdą możliwą instytucją czy inicjatywą.

sąsiad z T..
invx
conieznaczy ze zle by bylo miec pierwsza pozycje smile.gif

P.S.
z google mam ponad 30% ruchu - wiec jest do duzo.
`g
Proponowalbym najpierw skorzystac z mod rewrite i w linkach podstron wcisnac slowo kluczowe, a dopiero pozniej zainteresowac sie mapa. Powinno ci to duzo pomoc.

A tak w ogole uwazam ze skoro google stworzylo takie narzedzie to warto z niego korzystac.
jimmi
mapa pomaga w lepszej indeksacji, a więc ułatwia znalezienie informacji na Twojej stronie botowi czyli prezentację wyników w serpach.
Mapa sie przydaje szczególnie gdy użytkownicy szukają fraz niszowych, złożonych.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.