CYTAT(Xann @ 20.07.07 - 16:51) [snapback]301216[/snapback]
Czy musimyw jakikolwiek sposób oznaczac problemy ? Nie nie musimy mozemy usunąc wszyskie inforacje o rodzaju błędu a użytkownik sam się domyśli jaki błąd ma albo co jest przyczyną ze nie może zautoryzowac strony.
No chyba argumenty z tą "niewiadomą" są nie trafne... info o braku autoryzacji nikomu nic nie pomoże, nie widziałem innych "błedów" więc nie wiem może są jakieś pomocne, jednak tych informacji nie można przenieść do "panelu" ?
Ja dodałem do tego systemu tylko dwie domeny a i tak nie wchodzę na nie co chwilę by patrzeć czy all OK.
Z tego co piszecie są ludzie, którzy dodali kilkadziesiąc ba nawet kilkaset domen, więc takim userom tymbardziej przydała by się informacja w panelu niż na stronie bo i tak zauważą ją prędzej logując się konta.
Z mojego punktu widzenia... dodałem jakieś tam domeny do systemu, system ma jakiś bład powodujący wywalenie autoryzacji w zamian za to dostaję jakiś standardowy tekst z automatu, który jeśli wyjadę na wakację będzie wisiał na tej stronie po "X" tygodni. Tylko pytanie moje - po co ?
Jeśli chodzi o problemy i info z instalacją to możecie wprowadzić "test mode", który po zainstalowaniu można wyłączyć, znacie na pewno przykłady...
IMHO system sprawny, strona OK - linki wyświetlane. Coś nie hallo - linków + jakiegokolwiek standardowego tekstu brak!
Xann by ci pamięć odświeżyć zapraszam
tu, polecam też poniżej przeczytać odpowiedź Szooka, jego określenie "babolo" jest IMHO bardzo trafne...
CYTAT
Jeden z botów trzy razy dziennie sprawdza domenę czy jest aktywna dopiero po trzecim ostrzeżeniu jest wyautoryzowana do ponownej aktywacji.
timeout jest 30 sedundowy jeżeli domena po tym czasie nie połączy się łaczy się znowu z systemem chyba po 15 min.
Nie wydaje mi się aby moje domeny były trzy razy w ciągu dnia nieaktywne lub z timeoutem większym niż 30 sek.
Raz OK ale nie trzy.... do tego najczęściej jak autoryzuje ją z panelu jest OK, więc po tych 15 minutach była by z automatu autoryzowana.
CYTAT
Wbrew założeniom twórców systemu okazało się ze jest tyle mozliwych konfiguracji serwerów co firm hostingowych,
nie byli wstanie dopasowac system do każdej konfiguracji zeby działał wszedzie musiały by boty srawdzające wogle nie wychodzic albo raz w miesiącu dlatego nie wszedzie pójdzie eweblink.
To nie jest tłumaczenie, tak samo mogliby się łumaczyć ludzie z inych systemów jakie mam na paru domenach, jednak takie problemy nie występują. Jedynie Coop lubił sobie ściągnąc punkty ale z czytelną informacją, że niby nie ma linków na subdomenach czyli tam gdzie ich być nie powinno.
Innym problemem jaki zauważyłem po dodaniu tej drugiej domeny to priorytety i punkty. Dodałem tą drugą domenę by większą ilość punktów przeznaczyć na jedną frazę. Okazało się, że ten system priorytetów działa na zasadzie 1 st. - X punktów, 10 st. 10x 1st. i w moim przypadku zrobił się ZONK, chciałem by linki z priorytetem 1 nie miały wiecej punktów niż 1k więc link w priorytetem 10 dostał około 10k a chciałem więcej.
Czy rozwiązaniem nie byłoby grupowanie linków. Na daną grupę przeznaczam "X" punktów i tam się bawię priorytetami lub możliwość ręcznego określenia ilości dla danego linku.
Czyli zasada - nie wpisane punkty, korzystam z priorytetów - wpisane nie korzystam.
Zakładanie "X" kont tylko po to by przelać odpowiednie ilości punktów i przeznaczenie jej na tą jedną frazę mija się z celem.....