Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: e-weblink.com
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Różne > Systemy wymiany linków
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225
sttorm
ja mam jedna nadzieje iz zmian nie bedzie za duzo

z tego co widze i moich tescików - jesli jest 2mnl wyników to aby znalezc sie w TOP 10 na wiele haseł wystarczy 10 - 14 dni - i powiem ze wiele stron (podstron) wskoczyło do TOP 10 gdy sa linkowane tylko w tym systemie (od 1000 do 1500 pkt na podstrone)- kwestia jak bedzie dalej i nawet jak na FSB to ilosc i szybkosc indeksacji przy niewielkiej ilosci punktów na to przeznaczanych robi wrazenie

mozna jednak szybko teraz zalapac filtra i na to trzeba tez uwazac - sam sie o tym przekonałem
szook
Tomek a świastak siedzi smile.gif i zawija eweblinki.
Buncol
szook jakbyś chciał wiedzieć to strona xann.pl korzysta z Linkora poza tym na e-weblinku jej jeszcze nie widziałem.
szook
Oj Buncol :)bardziej chodzi o szybki przyrost linków i filtr. Czy to linkor czy to weblink nie ważne. Ważne że masz 1,5 mln linków wg. yahoo i jakoś filtra nie widać.
noone
CYTAT(Buncol @ 21.07.07 - 10:23) [snapback]301402[/snapback]
szook jakbyś chciał wiedzieć to strona xann.pl korzysta z Linkora poza tym na e-weblinku jej jeszcze nie widziałem.

O czym to świadczy? bo nie łapię jakoś wink.gif
szook
Noone smile.gif Ty mi powiedz bo ty linkowałeś z konta swojego i kilka osob jeszcze.

Ile fraz i po ile punktów na fraze dałeś względem SEO Party i zerkne sobie w google czy na te frazy złapała filtr.
kob22
A kto pisał o filtrze ? Mi chodziło o to, że ja przydzieliłem 6k i miałem kilkukrotnie większy przyrost linków niż Ty majac parę mln pkt...

A system jest skuteczny smile.gif Dopalnie domeny znajdującej się w TOP10 to tylko przyjemność (6-8k) smile.gif

@fhc chodziło mi o linkowanie tylko systemem.

Znam osobę TOP5 fraza "meble" tylko swoim zapleczem smile.gif Dość długo się trzymała, dopiero niedawno poleciała.

Mi o żadne filtry nie chodziło... Tylko o tak mały przyrost linków (choć jedno zahacza o drugie wink.gif)

@szook wrzuć luz..
@Edyta rozluźnij go wink.gif Tak dobrze działasz na niego laugh.gif
Buncol
CYTAT
O czym to świadczy? bo nie łapię jakoś
O tym, że w systemie nie pozycjonują swoich stron tylko nasze wink.gif

CYTAT
Oj Buncol :)bardziej chodzi o szybki przyrost linków i filtr. Czy to linkor czy to weblink nie ważne.

Ale było to pisane w kontekście e-weblinka
szook
ee to przypadek smile.gif. E nawet jakby tomek to robił za pomocą weblinka to przecież ma zapewne swoje zaplecze w weblinku. Nie chciałem żeby to brzmiało jako iż wali sobie pkt smile.gif.

Chodzi tylko o to że walimy testowo na nowe domeny jak i stare nie pozycjonowane mase pkt i kurde nie chcą lecieć do filtra tylko ładnie się wbijają w pozycje.

Obecnie testuje inną formę tj. Linki 7 dni, osiągnięta pozycja, linki ściągnięte i sprawdzam po jakim czasie spadnie czy stosunek będzie 1 do 1 czyli po 7 dniach. Bo jezeli po większej ilości to będzie można ściągać linki by punkty przeznaczać na inne i znowu dawać linki czyli lepiej wykorzystywać punkty.

Narazie wisi linki ściągnięte 4 dni temu.
noone
spotkania seo
seo meeting
seo spotkania
seo imprezy
seo party

W zależności od tego, ile mialem wolnych pktów przeznaczałem między 20 a 60k na frazę. Od wtorku wisi już tylko 10k na frazę, bo mi hosting popsuł domeny wink.gif (zgroza... przenosić serwer przez tydzień wrrr.... )

szook
to teraz dałeś mniej. Bo pamiętam że nad morzem jak byliśmy dawałeś coś ponad 200 k na fraze.

Choć nawet jeżeli dałeś w najgorszym wypadku 5 x 10 K to daje 50 K, a z tego co można wyczytać nowe domeny były filtrowane, banowane przy kilku K.
Pawka
No to co? Zaraz ma byc update pr, dmoziki z site 30-50k dostana pr5-6, i umowna wartosc punktow sie obnizy.
Dopiero zaczniemy gadac, ze "dowalilem 100k punktow - a tu nic".
Edit: szook, czytam twoje posty i sie dziwie, kiedy ty pracujesz? A to ty na morzu a to na imprezie:)
szook
roboty, roboty pracują smile.gif zerknij np w logi stronki kodeki to bedziesz wiedzial ze ciagle pracuje smile.gif.

A ze wiesz nad morzem czy z seo party smile.gif to także pracuje. Ja jestem zawsze z dostępem.
A powaznie mowiac jak sie zrobi kilka narzedzi to pozniej sie tylko je rozwija i monitoruje więc zawsze się znajdzie czas smile.gif.
noone
@Pawka - Trzeba umieć się zorganizować i zmobilizować smile.gif jak wróciliśmy znad morza każdy z nas wziął się ostro do pracy i nadrabiał zaległości od rana do nocy smile.gif

A na urlopie też się pracuje, może tylko nie tak intensywnie wink.gif

szook
Na urlopie tak naprawde odpoczywalismy. Czasem lepiej zrobic 3 dni zaległosci a pozniej w 2 godziny zrobic to co normalnie poprzez znudzenie robiłoby sie tydzien. Przy okazji wpadnie się na fajne pomysly i sie dokonczy zdaniatoro synonimator smile.gif (już w akcji).
Tak więc z pozoru wydaje się że nie smile.gif. Ja poprostu bardzo mało śpie smile.gif co noone, michal i ci co mieli okazje smile.gif być nad morzem bądź innych imprezach mogą potwierdzić. Regeneruje się po 3 godzinach na dobe smile.gif.
Pawka
Dobra, to wasza sprawa, jestem przeciwnikiem urlopu, nie rozumiem po co to.
Do merytum: czy przewidujecie spadek wartosci punktow po update?
Czyli cena za punkty tez spadnie?
szook
wydaje mi się że moc wzrośnie bo do czasu update zwiększy się moc systemu i ilość użytkowników. I tak naprawde nie wiemy co nam przyniesie update smile.gif. Nie wiem dlaczeogo ale czuje go od tygodnia smile.gif. Nawet noone mowilem ze smile.gif pr nadchodzi smile.gif.

Co do urlopu. Kiedys tez nie bylem zwolennikiem ale od roku jestem i wiem jak to duzo daje.
Pawka
Pytanie moje jest praktyczne, poniewasz zamierzam kupic punkty pod koniec mies.
Edit: wcale nie twierdze ze nie warto czasem wypic flaszke.
noone
Hahaa na urlopie po pijaku dużo się gada smile.gif i teraz Szook mi kradnie content a ja jemu pomysły biggrin.gif

Urlop jest potrzebny, bo zmęczenie materiału przyjdzie wcześniej czy później i człowiek się wypali smile.gif

Moc systemu na pewno wzrośnie właśnie ze względu na update PR świeżych domen, przybędzie parę pktów w systemie, ale nie sądzę, żeby ceny zmalały - zapotrzebowanie na punkty cały czas się zwiększa.

mkane
CYTAT(Xann @ 20.07.07 - 16:51) [snapback]301216[/snapback]
Czy musimyw jakikolwiek sposób oznaczac problemy ? Nie nie musimy mozemy usunąc wszyskie inforacje o rodzaju błędu a użytkownik sam się domyśli jaki błąd ma albo co jest przyczyną ze nie może zautoryzowac strony.

No chyba argumenty z tą "niewiadomą" są nie trafne... info o braku autoryzacji nikomu nic nie pomoże, nie widziałem innych "błedów" więc nie wiem może są jakieś pomocne, jednak tych informacji nie można przenieść do "panelu" ?
Ja dodałem do tego systemu tylko dwie domeny a i tak nie wchodzę na nie co chwilę by patrzeć czy all OK.
Z tego co piszecie są ludzie, którzy dodali kilkadziesiąc ba nawet kilkaset domen, więc takim userom tymbardziej przydała by się informacja w panelu niż na stronie bo i tak zauważą ją prędzej logując się konta.

Z mojego punktu widzenia... dodałem jakieś tam domeny do systemu, system ma jakiś bład powodujący wywalenie autoryzacji w zamian za to dostaję jakiś standardowy tekst z automatu, który jeśli wyjadę na wakację będzie wisiał na tej stronie po "X" tygodni. Tylko pytanie moje - po co ?

Jeśli chodzi o problemy i info z instalacją to możecie wprowadzić "test mode", który po zainstalowaniu można wyłączyć, znacie na pewno przykłady...

IMHO system sprawny, strona OK - linki wyświetlane. Coś nie hallo - linków + jakiegokolwiek standardowego tekstu brak!

Xann by ci pamięć odświeżyć zapraszam tu, polecam też poniżej przeczytać odpowiedź Szooka, jego określenie "babolo" jest IMHO bardzo trafne...

CYTAT

Jeden z botów trzy razy dziennie sprawdza domenę czy jest aktywna dopiero po trzecim ostrzeżeniu jest wyautoryzowana do ponownej aktywacji.
timeout jest 30 sedundowy jeżeli domena po tym czasie nie połączy się łaczy się znowu z systemem chyba po 15 min.
Nie wydaje mi się aby moje domeny były trzy razy w ciągu dnia nieaktywne lub z timeoutem większym niż 30 sek.
Raz OK ale nie trzy.... do tego najczęściej jak autoryzuje ją z panelu jest OK, więc po tych 15 minutach była by z automatu autoryzowana.

CYTAT

Wbrew założeniom twórców systemu okazało się ze jest tyle mozliwych konfiguracji serwerów co firm hostingowych,
nie byli wstanie dopasowac system do każdej konfiguracji zeby działał wszedzie musiały by boty srawdzające wogle nie wychodzic albo raz w miesiącu dlatego nie wszedzie pójdzie eweblink.

To nie jest tłumaczenie, tak samo mogliby się łumaczyć ludzie z inych systemów jakie mam na paru domenach, jednak takie problemy nie występują. Jedynie Coop lubił sobie ściągnąc punkty ale z czytelną informacją, że niby nie ma linków na subdomenach czyli tam gdzie ich być nie powinno.

Innym problemem jaki zauważyłem po dodaniu tej drugiej domeny to priorytety i punkty. Dodałem tą drugą domenę by większą ilość punktów przeznaczyć na jedną frazę. Okazało się, że ten system priorytetów działa na zasadzie 1 st. - X punktów, 10 st. 10x 1st. i w moim przypadku zrobił się ZONK, chciałem by linki z priorytetem 1 nie miały wiecej punktów niż 1k więc link w priorytetem 10 dostał około 10k a chciałem więcej.
Czy rozwiązaniem nie byłoby grupowanie linków. Na daną grupę przeznaczam "X" punktów i tam się bawię priorytetami lub możliwość ręcznego określenia ilości dla danego linku.
Czyli zasada - nie wpisane punkty, korzystam z priorytetów - wpisane nie korzystam.

Zakładanie "X" kont tylko po to by przelać odpowiednie ilości punktów i przeznaczenie jej na tą jedną frazę mija się z celem.....
noone
@mkane - ja mam jeden dupowaty hosting, z którego co jakiś czas domeny wymagają autoryzacji w e-weblinku.

Po to napisałem bota, który zamiast mnie odpalany z crona co 6 godzin klika w każdy link "autoryzuj" (jeśli się coś wywali).

Jeżeli ktoś ma domeny na pierwszy rzut oka ok, ale co jakiś czas wypadające z systemu polecam utworzyć pliczek 'bot.php', skopiować kod stąd, zedytować login i hasło, podłączyć pod crona i po problemie.
MMP
mkane, poczekaj proszę do września. Na ten miesiąc są zapowiadane większe zmiany w weblinku niż tylko stylistyka. Ma wyjść nowy instalator, jak i trochę nowej funkcjonalności w panelu(zasada pozostaje jednak ta sama - prosty, rotacyjny system)
Xann
Mkane powiedz o która domenę chodzi a pomożemy ci i powiemy co masz nie tak.
mkane
CYTAT(noone @ 21.07.07 - 13:14) [snapback]301477[/snapback]
.... Po to napisałem bota, który zamiast mnie odpalany z crona co 6 godzin klika w każdy link "autoryzuj" (jeśli się coś wywali)....

No rozumiem i jak to nie ustąpi to pewnie użyję Twój skrypt, tylko wiesz dla paru punktów (w moim przypadku) tyle zabiegów by all było OK to trochę ...........

CYTAT(MMP @ 21.07.07 - 13:29) [snapback]301484[/snapback]
mkane, poczekaj proszę do września.

i pewnie poczekam, nie robię nic "poważnego" systemami, ba! można powiedzieć, że nawet to w moim przypadku "zabawa" więc jakoś to zniosę :/

CYTAT(Xann @ 21.07.07 - 16:30) [snapback]301527[/snapback]
Mkane powiedz o która domenę chodzi a pomożemy ci i powiemy co masz nie tak.

poszło na PW..
Saint
Mam takie pytanie czy linki "hazard" itp. sa w systemie dozwolone?
mkr
Saint i Ty też leniem jesteś i nie czytujesz regulaminów?
"b) Anchortext linków nie może zawierać fraz dotyczących farmaceutyków dla dorosłych, seksu, hazardu itp."
Saint
Skoro tak to:

"poker sites" www.pokersitesnetwork.com
mkr
Osoba bliska eweb doniosła, że dozwolą hazard. Pisałem o tym na ich forum ale...

Zrezygnowałem z publikacji linków na stronach z adsense... Większy zysk mam reklam niż koszt punktów jakie zyskuje z tych stron
Kolejnego upomnienia z adsense nie chce czytać za bukmacherke/hazard
kob22
Bukmacherka jest dozwolona... Przynajmniej przez 5 miesięcy bana nie dostałem... Dział z pokerem też był i żadnego "ale" google nie miało.
mkr
U mnie miało smile.gif Do zakładów sportowych dokładnie. Był to jeden wpis w zadbanym katalogu.
Xann
Pokażcie gdzie google pisze ze nie może byc linka do zakładów bukmakerskich lub pokera ? a wprowadzimy taki zakaz na systemie
mkr
Google mówi o zakazie treści związanej z hazardem (pwn: gry lub zakłady, w których stawką są pieniądze). Pod ten punkt podciągnęli u mnie wpis dotyczący zakładów sportowych. Dla mnie ważne jest to, że dostałem upomnienie za taką treść i nie wnikam czy słusznie. Nie umieszczam linków z takimi frazami na stronach publikujących Adsense. Czy Google linki uważa za treść witryny? Ciężko powiedzieć, wole założyć że tak.

Nie mam pretensji do e-web od czasu informacji z waszego otoczenia, że wpis o hazardzie zniknie z regulaminu niedługo. Jedyne co to nie umieszczam już systemu na stronach z Adsense. Na pozostałych zostawiam, bo jestem zadowolony z efektów smile.gif

Może jestem zbyt ostrożny na punkcie regulaminu Adsense.
Xann
No własnie też nie zabardzo wiem jak link o treści poker może miec wpływ na stronie o fotografi czy też sklepie z ubraniami, czy ma to jakiś wpływ czy też nie ma. Bardziej przekonany jestem ze jeden link nie ma wpływu na tematykę strony ale też zabic się za to nie dam.

Jeżeli chodzi o dobór linków w systemie nam bardziej chodziło o to zeby np na takim sklepie www.fatty.pl (a takich stron w systemie jest sporo) nie pokazywały się zadne viagry czy też seksowne szesnastki tudziez przedłużanie penisów. Raczej pod kontem adsense nie myślieliśmy nic.
Presell
Mam wrażenie, że moc systemu zmalała:(

Kilka godzin temu przyłożyłęm na kilka fraz 2tys punktów i jak do tej pory mam 0 pobrań i "wartość ePoint: 77%"
mkr
A zobacz co sie dzieje 23-4 w nocy. Linki ida jak szalone, wczoraj co F5 wskaznik epoint przesuwal sie do przodu
MMP
No bo większość stron została dodanych wieczorem, więc po 24h zgłaszają się po kolejne dostawy linków wink.gif
Presell
rzuciłem po 3800p na fraze i udało się osiągnąć 1 pobranie o 23:32:39, 25.07.2007
Teraz jest wartość ePoint: 78%

PS. Ile pobrań daje 1000p w ciągu 24h ?
breja
CYTAT
PS. Ile pobrań daje 1000p w ciągu 24h ?

ok 50
e-weblink.com
od dziś weszło parę drobnych dodatków do systemu w zakładce KONTO:

zmiana hasła do konta
zmiana adresu email
wybranie interesujących powiadomień z systemu za pośrednictwem maila

Wiem, że to żadna rewelacja i takie opcje powinny być zrobione na początku, ale zawsze było coś ważniejszego/ciekawszego do zrobienia, więc dlatego tak późno.

Jeśli chodzi o powiadomienia na email, to pracujemy jeszcze nad powiadamianiem o odrzuconych serwisach. Prawdopodobnie będzie wysyłany jeden email na dobe z raportem z ostatnich 24 godzin.
netelektryk
taka oto odpowiedz otrzymalem na forum e-weblinka

host_timeout to plik który dla Ciebie powinien być informacją taką, iż skrypt nie jest w stanie połączyć się z naszym serwerem. Z mojej strony podejrzewam, że Twój ISP nie pozwala na zewnętrzne połączenia. Możesz to sprawdzić próbując pobrać cURL'em lub fsockopen stronę googla.

moze ktos z was wie jak to napisac, ja sie niestety na PHP az tak dobrze nie znam
szook
zaraz ci podam,
choc nie sadze by - jezeli masz curla na serwerze ktos ci tego zabranial

zaraz dam e w edycji posta kawalek kodu

<?

function get_content($url)
{
$ch = curl_init();

curl_setopt ($ch, CURLOPT_URL, $url);
curl_setopt ($ch, CURLOPT_HEADER, 0);
curl_setopt($ch, CURLOPT_TIMEOUT, 30);
curl_exec ($ch);
curl_close ($ch);
}

$content = get_content ("http://www.e-weblink.com"); ?>

oczywiscie to nie jest calkiem taki kod jak powinien ale zadziala.

Wstaw to do jakiegos pliku testaaa.php i odpal sobie na serwerze.
Sprawdzimy czy curl dziala.

Jakiego hostingu uzywasz ?. Jak sie nie polaczy z domena e-weblink.com wpisz np. adres PIO itp. moze tylko na trasie cos siedzi.
netelektryk
ok

na hostingu xxl-web dziala piknie ladnie

na cyberdusku niestety nie

mysle ze cos z ta funcja jest nie tak function get_content
szook
tzn nie jest idealna.

Ale jezeli curl dziala poprawnie to dziala.
Wiec jezeli nie dziala na jakims hostingu to problem hostingu.
Spotkalem przypadki ze maja zle zainstalowanego curla i wali timeouty.
Tzn widzi curla zainstalowanego i nie idzie na fopen wiec robi zwisle procesy do timeouta.

Pogadac z adminem ze curl zle dziala.
Bo to co dalem nie jest idealne smile.gif ale dziala na kazdym serwie z dobrze zainstalowanym curlem.

Ja moge ci dac idealnengo curla nawet z reply. Ale skoro to nie dziela to znaczy ze cos nie tak z serwerem.
Zagadaj do adminow
netelektryk
ok przekaze info
ognos
Moze mi sie tylko wydawac, bo dopiero od krotkiego czasu testuje ten system - ale jak dla mnie ma bardzo mala moc. Dalem 10k na bardzo prosta fraze, ktora byla 18 i od ponad tygodnia nie drgnela, tak samo dzieje sie z nieco trudniejsza przy 20k.

Linki wyrzucone w bloto?
netelektryk
tydzien to troche za malo zeby cokolwiek zobaczyc jezeli dales tak malo punktow
ognos
hehe dobrze, poczekam jeszcze jakis czas, dodam tylko ze w linkorze to byla kwestia 4k punktow smile.gif
netelektryk
Z biegiem czasu jezeli nie dba sie o przyrost stron na wlasnym koncie porownywalny procentowo z przyrostem stron, podstron w calym systemie to punkty traca na wartosci.

Dzis 10 tys nie jest warte tyle co kiedys.

Teraz 10 tys pkt mozesz kupic za okolo 20 zl a kiedys musiales dac 40 zl

szook
z tymi pkt bywa roznie,
Polegac na samym systemi nie mozna,
Dawalem tutaj przyklad zaskakujacej dla mnie skutecznosci systemu,

Domena martwa 2 lata, ale w indkeksie tematyczynym po 3 K punktow wbilaj sie na haslo EN na 220 mln wynikow.

Czy to system ?
Bez niego byla stara wartosciowa domena, on jej pomogl odswiezyc sie w google.
Czy gdyby to byla nowa domena staloby sie tak samo nie sadze.
To jednak pokazuje ze system jest skuteczny tylko Pozycjonowanie to nie tylko systemy.
A linkor skuteczniejszy smile.gif to chyba rok temu smile.gif.

Bez obrazy ale statystyki linkora smile.gif to sobie moga wsadzic w majty.
Skanuje domeny PL i swiatowe dla porowniania.
http://83.19.186.28/detector.php
i widze czym dysponuje linkor/linkuj/weblink.
Wiec niby czemu ma miec skutecznosc ? z wymyslonym SITE smile.gif? na stronie glownej.
O ile mozna bajki wkladac userowi liczbami to nie botowi skaczacemu po PL domenach smile.gif wzgledem ilosci domen, ilosci situ i lacznej wartosci PR.

Choc linkor w dotychczasowych statystykach wychodzi super smile.gif to zadziwijaco nisko przy linkor i weblink wypada LINKUJ smile.gif az dziw ze tego ktos uzywa, LINKUJ wg. zbadanych domen ma 10% zasiegu weblinka i 6% zasiegu linkora.

Narazie zbadalem 300 tys domen PL nie podstron smile.gif. Ale za 2 tygodnie przeskanuje all smile.gif i bede mial wiecej danych na temat tego czym dysponuje dany system.
Na chwile obecna w systemach rotacyjnych kroluje dla mnie Linkor i Weblink a reszte to jakies niszowki ktore nawet nie wymagaja skupienia.
ognos
CYTAT(szook @ 28.07.07 - 03:15) [snapback]303667[/snapback]
Bez obrazy ale statystyki linkora smile.gif to sobie moga wsadzic w majty.

Wiec niby czemu ma miec skutecznosc ? z wymyslonym SITE smile.gif? na stronie glownej.
O ile mozna bajki wkladac userowi liczbami to nie botowi skaczacemu po PL domenach smile.gif wzgledem ilosci domen, ilosci situ i lacznej wartosci PR

Bez urazy, ale nikt nie wspomnial o statystykach linkora smile.gif wsadzaj w majty co wolisz ;]

Skutecznosc linkora widze na wlasnej skorze, a raczej na linkach (w porownywalnych cenach za punkty w innych systemach, albo jak kto woli na proporcjach ile pkt za dana strone i ile mocy z ich uzyskuje), a na statystyki nigdy nie patrze, bo zawsze maja to do siebie ze sa nie reprezentatywne.

I co pozniej jak zbadasz caly Polski internet ile faktycznie ma kazdy system? Nic.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.
Hostele w Warszawie - Horse Rider Insurance