Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Presell.eu - skrypt dostępny
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Pozycjonowanie i Optymalizacja > Katalogi i Preselle > Preselle
Veal
Do pobrania plik presell_eu.tar.gz, zawierający skrypt presell.eu, a w nim:
  • Centralna baza userów. Wystarczy zarejestrować się raz by dodawać do wszystkich kopii katalogu.
  • Automatyczne sprawdzania unikalności wpisu (pod kątem istnienia jego fragmentów w indexie google).
  • Wygodny edytor WYSIWYG.
Instrukcja instalacji.
  1. Rozpakowywujemy archiwum.
  2. Kopiujemy je na serwer.
  3. Tworzymy baze danych.
  4. Ustawiamy prawa do zapisu dla pliku includes/config.inc.php
  5. Wykonujemy i kasujemy plik install.php
Nie wymagam linku zwrotnego, miło gdyby kopia zawierała informacja na jakim skrypcie działa.
Ze względu na to, że jest to pierwsza wersja i mało zoptymalizowana, zapewne zawiera błędy.
W miare napływania informacji postaram się je korygowac.

Pzdr.

Edyta: .htacces zawiera moje śmieci więc można go edytować (jest tam np. przekierowanie 301 z "bez www" na "www"). W niczym to nie przeszkadza, no ale.. Pierwszy błąd znaleziony, dziekuje za info ppk.
pandha
dlaczego jak dodaje strone pokazuje mi blad - ze nie mam uprawnien? loguje sie ponownie, dodaje i to samo... a tak dlugo pisalem tekst...
Maximus Marius
Z ciekawości sobie przetestowałem i działa wink.gif
Kilka uwag jakie mogę mieć:

1)Nie wiem czemu ale miałem taki komunikat podczas rejestrowania użytkownika:
Warning: file_get_contents() expects at most 2 parameters, 5 given in /home/test/includes/integracja.inc.php on line 41

W dokumentacji PHP jest ze funkcja file_get_contents ma do 5 parametrów u mnie jednak musiałem wyciąć 3 ostatnie parametry aby zadziałało. Mam php 4.4. moze to jest winne choć według dokumentacji powinno działać.

elpav
Wszystko fajnie smile.gif ale
- Przy instalacji moznaby zaznaczyc, że adres precla musi mieć / na koncu, inaczej adresy sie krzaczą.
- Nie dodaje sie meta tag z kodowaniem znakow.

Przy próbie rejstracji -
CYTAT
Warning: file_get_contents() expects at most 2 parameters, 5 given in /.../includes/integracja.inc.php on line 13
System mirror error

CezAre
A czy masz jakieś dane na temat ilości stron z zainstalowanym skryptem ?

Dobrze byłoby wiedzieć jakie procent ze 104 aktualnie istniejących presell page działa na wspólnej bazie !
thor_in
Wspólnej bazie userów a nie artykułów... mam nadzieję!
Nowaczyk-Robert
Veal, świetna robota, dzięki!

Chciałem zapytać czy można ew. modyfikować kod?

Pozdrawiam
Veal
CYTAT
dlaczego jak dodaje strone pokazuje mi blad - ze nie mam uprawnien? loguje sie ponownie, dodaje i to samo... a tak dlugo pisalem tekst...
Błąd taki wyświetla się, gdy user zostanie zbanowany, a co zatem idzie wylogowany z systemu z powodu umieszczenia nie unikalnej treści. Być może zaszła jakaś pomyłka.

CYTAT
file_get_contents()

W następnej wersji skrypt zostanie poprawiony, tak aby współdziałał również ze starszymi wersjami php.

CYTAT
Przy instalacji moznaby zaznaczyc, że adres precla musi mieć / na koncu
Cenna uwaga. W następnej wersji to uwzględnie.

CYTAT
Nie dodaje sie meta tag z kodowaniem znakow.

Tej uwagi nie rozumiem. unsure.gif

CYTAT
(...)dane na temat ilości stron z zainstalowanym skryptem
Obecnie nie posiadam, ale wkrótce na podstawie odwołań do bazy ustale ich liczbę, choć zapewne nie jest ona ogromna..

CYTAT
Dobrze byłoby wiedzieć jakie procent ze 104 aktualnie istniejących presell page działa na wspólnej bazie !

CYTAT
Wspólnej bazie userów a nie artykułów... mam nadzieję!
Oczywiście wspólna baza dotyczy jedynie obsługio userów, a nie artykułów.

CYTAT
Veal, świetna robota

Dzięki unsure.gif Zauważyłem już w nim kilka błędów, które w miare możliwości postaram się poprawić.

CYTAT
Chciałem zapytać czy można ew. modyfikować kod?

Róbta co chceta. unsure.gif Ale dobrze gdybyś zaznaczył, że bazuje na moim skrypcie.

pandha
CYTAT(Veal @ 4.05.07 - 00:22) [snapback]273239[/snapback]
CYTAT
Błąd taki wyświetla się, gdy user zostanie zbanowany, a co zatem idzie wylogowany z systemu z powodu umieszczenia nie unikalnej treści. Być może zaszła jakaś pomyłka.

zarejestrowalem sie, spedzilem 10 minut na pisaniu unikalnego tekstu po czym dostalem info ze nie mam uprawnien...
Veal
CYTAT
zarejestrowalem sie, spedzilem 10 minut na pisaniu unikalnego tekstu po czym dostalem info ze nie mam uprawnien...

Najbardziej prawdopodobne są dwie możliwości: czas trwania sesji się skończył lub system sprawdzający unikalność zawiódł i zostałeś zbanowany (byłby to pierwszy taki przypadek). Możesz zalogować się do systemu czy wyświetla info o banie?

P.S. Jakie kryteria trzeba spełnić aby i ten topic został przyklejony?
Nowaczyk-Robert
Instalować jeszcze nie będę, poczekam na aktualną wersję, ale o autorze (linku) nie zapomnę.

Zrób może tak, że podczas instalki skrypt ściąga jakiś pliczek 1bajtowy od Ciebie, albo poprostu sie do niego odwoluje, wtedy zliczysz przybliżoną ilość instalek :-)

Pozdrawiam
Pyc
Nie wiem dlaczego ale pojawia mi się błąd:

Błąd bezpieczeństwa!

Strona nie istnieje! Upewnij się, że wprowadzony adres jest poprawny.

Snapshot
Czy presellek sprawdza unikalność tekstu tylko przy dodawaniu, czy można co jakiś czas sobie kliknąć i sprawdzić czy nie pojawił się duplikat?
Veal
Wersja 0.2

Przypomniało mi się, że keidyś napisałem taki skrypt i przedchwilą poprawiłem kilka błędów.
Poprawiona wersja http://www.presell.eu/presell_eu_2.tar.bz2 unsure.gif

CYTAT
Czy presellek sprawdza unikalność tekstu tylko przy dodawaniu, czy można co jakiś czas sobie kliknąć i sprawdzić czy nie pojawił się duplikat?

Obecna wersja sprawdza tylko przy dodawaniu.

TODO:
Pingowanie wpisów.
`g
Jeszcze nie testowalem, ale swietny pomysl smile.gif jak tylko bedzie wersja z pingowaniem to bedziesz mogl sobie doliczyc ~15nowych precelkow wykorzystujacych ten skrypt smile.gif

PS. Veal, idziesz 29stycznia na 3camp ?
Veal
CYTAT
Veal, idziesz 29stycznia na 3camp ?

Jeśli tym razem załapie się na rejestracje to tak rolleyes.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.