Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: był update PR
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Pozycjonowanie i Optymalizacja > Google
Stron: 1, 2, 3, 4
marcin_dance
no umnie dla nowej domenki na pr 5
keeslaff
Ano był, u mnie bez takich rewelacji ale widać.
Mion
CYTAT(marcin_dance @ 28.04.07 - 02:29) [snapback]271562[/snapback]
no umnie dla nowej domenki na pr 5
hi w tym samym czasie to zobaczyliśmy:
ja Dzisiaj, 02:28 Aktualizacja PR
Ty: Napisano Dzisiaj, 02:29 rolleyes.gif

Do tego PR z tendencją spadkową sad.gif
dargre`
U mnie nic ciekawego ani na + ani na -.
alumilut
Witam.
U mnie kilka w gore a kilka w dół jednym słowem kiszka.
Pozdrawiam placze.GIF
zoozool
U mnie widać;] ale nie wszystkie DC jeszcze go zaktualizowały smile.gif
Imagine
Jestem baardzo happy - jeden z moich oscommerce złapał PR=5, kilka innych stron PR=4 smile.gif
shpyo
na jednym z moich serwisów, nowa podstrona na dzień dobry dostała pr=4 ;]
Strona, która powstała w lutym: głowna + podstrony pr=3
No i mój blog pr=4 + niektóre wpisy dostały również pr=4
Strasznie chojny był ten update, nawet aż za bardzo ;D
marlonk
to powody do radosci wink.gif ja nie sprawdzalem swoich. ale chyba ktos zaraz zamknie topic jak tak sie wszyscy znow beda chwalic wink.gif
roli
a ja mam kilka 6;p hehehe a tu patrze to forum ma 4;p
protus
U mnie narazie nic, zupełnie nic się nie zmieniło.
AQQry
wiosna, bo zielono sie robi smile.gif
Iguana
u mnie w sumie średnio bardzo świerze strony PR3 odrazu dostały ale niektóre z PR4 na PR3 zjechały czyli jak dlamnie żadna rewela tym razem
marcin_dance
CYTAT
hi w tym samym czasie to zobaczyliśmy:
ja Dzisiaj, 02:28 Aktualizacja PR
Ty: Napisano Dzisiaj, 02:29

Do tego PR z tendencją spadkową

he ja wróciłem z impry to teraz mamy dwa topici hehehe.
Ja jestem zadwolony z update'u no więc chłopcy PR 6 na allegro dzisaj leci ;-)
drawaclub
No to u mnie nawet ladnie 3 strony PR6 oraz kilka nowych pr5 moze przy nastepnej aktualizacji uda mi sie PR7 chociaz dla jednej domenki:)
Matys
A ja widzę, że DC pokazują różne wyniki.
A dopóki tak jest - to wszystko się może zdarzyć...
Mar
I taką mam też nadzieję, mi za bardzo się on nie podoba... ;(

Polecam sprawdzać na iwebtool.com.

Mar.
michalk
Witam!

Tak to prawda.
Stronka http://www.seocompany.ca/pagerank/page-rank-update-list.html nie wspomina jeszcze o aktualizacji, więc może ona jeszcze trwać albo nie zdążyli zmienić stronki:)

Swoją drogą ja odnotowałem drobne wzrosty PR na wielu stronach, ale nic wspaniałego. Mimo to i tak się cieszę tym, że jakiś progres jest:D

P.S. Coś mi nie działa WebSeo toolbar i stronka seo.net.pl, ale może to związane z Updatem
Mich@ł
Fktycznie sa zmiany na DC tyle ze jedynie dla nowych domen wink.gif
Brad
Dla starych też, dziwny ten nowy PR, strony z bardzo dużą liczbą BL mają słabe PR.
MarcinL
Beznadzieja. Strona w ogóle nie pozycjonowana - stara może 3 miesiące dostała tyle samo ile stara domena z mnostwem linków (z pr>0 ...). Straszne!
Brad
Jedyne co przychodzi mi do myśli to zmiany w algorytmie wyliczającym PR, osłabiające znaczenie linków [może w stopkach?] ps. forum też spadło.
chrisxx
Mhh dla www.qlweb.info pokazuje 0, czyżby trwała nagonka na qlweby?tongue.gif
Stwor
wszystkie standardowe qlweby dostały Pr 0 przykład mar.az.pl czy qlweb.info i mpol.info

zauważyłem że dwa serwisy powstałem w jednakowym czasie po ostatnim update obie pr4, teraz strona linkowana ze stopek, katalogów i innych badziewi pr0 (2 lata w sieci) druga ma może cztery dobre linki, unikalny content (1700 realnych podstron), dobre linkowanie wewnętrzne dostała PR5, podstron mające linki bezpośrednio z głównej dostały (4) ok. 20 podstron z (3) i 1700 podstron pr2

więc jak ktoś napisał może kończy się era BL ze śmietników, fakt faktem pr nie ma żadnego znaczenia na serpy
zoozool
Moje katalogi zyskały smile.gif
katalog.int.fc.pl
dancelo.rtu.pl

A google.pl chyba straciło biggrin.gif bo miało pr 9 tongue.gif
holee
Ehh, mi tam na qlwebie nie zmniejszyl sie paseczek. Zapleczowe stronki dostaly po 3 a moja glowna jak stoi na 4 tak soi. Ani mysli sie podniesc wink.gif
Brad
Jeśli wp.pl spadło do PR=6 to na bank Google się wzięło za bezwartościowe linki.
Mendax
zmiany widze na nastepujacych DC:
216.239.59.*
64.233.183.*
64.233.189.*
66.102.9.*
66.249.89.*
66.249.91.*
66.249.93.*
72.14.205.*
72.14.207.*
72.14.215.*
72.14.217.*
72.14.221.*
72.14.235.*

tylko, ze te zmiany sa smieszne!
dwuletnia strona niepozycjonowana (tzn. wylinkowana "naturalnie" przez uzyszkodnikow na kilka tys. BL-i) z PR5 spadla mi na PR2.
moj trzymiesieczny blog skoczyl na PR4 mimo praktycznie braku linkowania.
EDDY
Przejmujecie się jeszcze PR?
zoozool
tu chodzi o to by sprzedać na allegro tongue.gif
michalk
Tak czytam i czytam i widzę, że większość na forum nie traktuje już PR tak poważnie - ok:). Nie mam tak wielkiego doświadczenia jak Wy(jeszcze;P), ale zastanawia mnie czy PR ma może jednak jakąś wagę. Bo, dlaczego linki z mojej stronki mają być tak samo ważne jak np. z wikipedi czy google?

Już nie uwzględniając długość tych domen w internecie etc.
bananowski
U mnie wszystkie qlweby (normalnie i mod. by jachu) min. PR1, PR2.
Strony moocno linkowane PR2 ;/ no i tylko jeden spadek to starego, porzuconego katalogu z PR2 do PR0.

Ogólnie bardzo pozytywnie smile.gif
Beckson
No faktycznie update był. Dość dziwny, bo spodziewałem się większego skoku na mojej głównej domenie (czyt. fotoclub.pl), którą cały czas linkuję, a poleciało tylko o oczko w górę do PR2. Natomiast forum, którym już się praktycznie nie zajmuję i w ogóle właściwie już umarło również odnotowało wzrost tylko że z PR2 na PR3. Presell, postawiony gdzieś z miesiąc temu nic nie zyskał placze.GIF .

Aha, i można zauważyć wzrost BL w google po wpisaniu komendy link. jezyk1.GIF
shpyo
Sprawdził się komuś tak zwany "Future PR" wink.gif smile.gif smile.gif ??
Mendax
CYTAT(EDDY @ 28.04.07 - 12:04) [snapback]271640[/snapback]
Przejmujecie się jeszcze PR?

a owszem, spadek z PR7 do PR6 jednej strony to strata conajmniej okolo 500$ miesiecznie...
michalk
Widzę, że nie jestem odosobniony i nie tylko mnie przejmuje PR smile.gif - całe szczęście.

P.S. Jaki to ma wpływ na linki tego już nie wiem. Choć myślę, że jakiś może mieć
drawaclub
"a owszem, spadek z PR7 do PR6 jednej strony to strata conajmniej okolo 500$ miesiecznie..." - calkowicie sie z tym zgadzam przy PR7 sa to juz naprawde duze pieniadze dlatego warto powalczyc o taki PR - jesli WP stracila na PR6 to oznacza ze stracila wartosciowe linki.
Ja zyskalem kilka stron PR6 a po dokladniejszym sprawdzeniu PR5 to mam kilkanascie... zycze wszystkim wysokich PR:)
michalk
Wp straciło wartościowe linki, ale nie wydaje mi się, żeby oni z tego czerpali korzyści. Co najwyżej ich podstrony czy podserwisy pójdą w dół w wynikach google.
zoozool
co ma pr do pozycji stron ? wp ma w d***e page rank smile.gif dla nich się liczy trafic
michalk
A czy nie zdarzyło Ci się szukać jakieś informacji w google i wejść przez serpy na wp, onet czy gazeta.pl? Mi tak. Zakładając, że PR ma jednak wpływ na wartościowość linków podstrony czy podserwisy wp tracą pozycję w serpach i tym samym traffic - czyli źródło dochodów.
alumilut
Witam.
Może temacik do kosza, bo jak tak dalej pójdzie to Allegro nikomu z nas nie przyniesie kaski, bo ludziki tylko patrzą się na PR.
Pozdrawiam.
Beckson
Nie wiem czy ktoś zauważył, ale chyba zaczęła sie prawdziwa wojna między Google-MSN.
Sprawdźcie sobie pagerank MSN - PR1!! smile.gif Za to Yahoo na tym najbardziej korzysta i dostaje PR10:P
Kyo
Dzieki za dobry news z rana smile.gif
Nic nie spadlo, dostalem dodatkowe pr5 smile.gif

Przykłądowe nowe dc:
216.239.59.99
66.102.9.104
66.102.9.99
66.102.11.104

Poprawka.. u klientów stracilem z kilka pr5, byly pozycjonowane glownie katalogami, ale te pr5 byly wg mnie na wyrost.
natomiast linkowane naturalnie domeny - poszły w gore.

Aha i mam teorie ze nie wsyztskei domeny maja juz pryzpisany nowy pr wiec spokojnie ze sprawdzaniem. Jak sprawdzlame w pazdzierniuku potem nagle odstalem jeszcze kilka zmian.
marcin_dance
CYTAT
Sprawdził się komuś tak zwany "Future PR" ??
u mnie zdecydowanie tak

CYTAT
co ma pr do pozycji stron ? wp ma w d***e page rank dla nich się liczy trafic

to że katalogowanie jest coraz mniej fajne i jak chcesz fajnego linka to se go musisz kupić, a wziazku z tym ze ludzie niestety myslą ze Page rank ma cos do pozycji strony to nikt na Allegro nie daje linków bez dużej wartości PR.Tam gdzie kupiłem wartosciowe linki to mam PR i ci co u mnie kupili w duzej więksosci mają skok o +2pr

nie ma PR = nie ma allegro = nie ma linków = nie ma ani pr ani pozycji
neon103
Ahh... 5 stron z PR=4 ma teraz 5 razy PR=3 i gdzie tutaj sprawiedliwość sad.gif
A linki prowadzące do moich stron były naprawdę mocne... sad.gif
Brad
I pewnie ze stopek smile.gif
neon103
No tak... linki były ze stopek... /większość/
...czyli linki ze stopek teraz są słabsze?
logremonte
a tam, ja sądzę że trzeba się już powoli odzwyczajać od tego paseczka, jeden z moich serwisów ma pr4 od roku a i tak siedzi w top3 na trudne frazy wink.gif milej majówki
Brad
Wydaje mi się, że google będzie coraz większą wagę przywiązywać do linków w treści ze stron powiązanych tematycznie a coraz mniejszą do linków w stopkach.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.