Czy może ktoś doradzić czy jest to wykonalne? Serwer dedykowany z PLESK, na nim dwie domeny które mają wskazywać na ten sam folder www (czyli ma się otwierać ta sama strona).
dodaj 2 domeny do jednego usera.
wtedy kazda domena skonfigurowana jest do innego katalogu (inny jest też user FTP) - to juz ćwiczyłem
symlink podkatalogu html, z tym ze musisz odpowiednie open safe dir ustawic i follow symlinks.
Albo "słabo" klikałeś w Pleska, albo masz obcięte uprawnienia. Można zrobić to na dwa sposoby, pierwszy to dodanie domeny ale bez fizycznego hostingu, tylko ze standardowym przekierowaniem. Drugi sposób (chyba o ten Ci chodzi) to dla skonfigurowanej domeny dodajesz Alias Domeny.
Jak dla mnie aliasy nie łykajądomeny a przekierowania poki co nie mge zrobic bo nie mam jeszcze zdefiniowanej domeny (testuje konto)
Jaki mam wpisać adres w przeglądarkę aby zobaczyć moj skompilowany htdocs ? z cpanlem IP/~nazwa konta, tu tego nielyka..
z gory dzieki za info
Jak dla mnie aliasy nie łykajądomeny a przekierowania poki co nie mge zrobic bo nie mam jeszcze zdefiniowanej domeny (testuje konto)
Jaki mam wpisać adres w przeglądarkę aby zobaczyć moj skompilowany htdocs ? z cpanlem IP/~nazwa konta, tu tego nielyka..
z gory dzieki za info
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.