Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: System dodatkowych punktów - zamkniety
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Forum Ogólne > Przedsięwzięcia Forumowiczów > Łeb w Łeb!
Stron: 1, 2
piotrek
Nie ma rady. Zamykam możliwość zdobywania dodatkowych punktów do odwołania. Jeśli ktoś nie ma ochoty trzymać przez czas potrzebny na wykonanie podstawowych zabezpieczeń u siebie linku czy bannera napewno się nie obrażę.
rattkin
2 pktow do kolejnej 100 mi brakuje :/
greguas
ale jakto :?: dlaczego :?: o co czodzi :?: czemu :!: :!: :!:
to ze niby co juz koniec z mozliwościa zdobycia kolejnych punktów i zę co już zupełnie nie bede miał mozliwości dodania drugiego linku pod tym samym loginem :cry:
graff
o co czodzi

Chodzi prawdopodobnie o to, że kilka dzieciaków (niezależnie od wieku) ma się za spryciarzy, a za ich nadużycia konsekwencje ponoszą wszyscy użytkownicy. Proste. W końcu nie o to chodzi, żeby właściciel katalogu siedział przykuty do stołka i prowadził wojnę obronną.
już zupełnie nie bede miał mozliwości dodania

Będziesz miał, może na innych zasadach. to leży u podstaw rozwoju katalogu, a na tym Piotrowi powinno zleżeć. Z pierwszej ręki wiem, że pojawi się jakaś propozycja - cierpliwości wink.gif
piotrek
Jeśli ktoś nie ma ochoty trzymać

Dobrze byłoby, żeby do zainteresowanych dotarło, że mocna pozycja katalogu leży w naszym wspólnym interesie. Tych, którzy mają wątpliwości - zachęcam do zachowania linków na stronach, mimo, że chwilowo nie przynoszą punktów.
Skuzik
Może poprostu wyżucić tych dzieciaków i po kłopocie :roll:
:mrgreen:
sid1972
Skuzik ale to wtedy mija sie z celem otwartego Katalogu
trzeba po prostu usprawnic system punktow w taki sposób aby przekrę był nie do przejścia lub na tyle utrudniony żeby nie było warto kombinowac wink.gif
Skuzik
No Piotrek pewnie tak chce zrobić =D>
Poczekamy, zobaczymy...
Saint
pytanie ile mu to zajmie?
rattkin
jak to mowia przedstawiciele Id Software na pytanie o daty wydania ich produktow :

"when it's done"
deili
Mnie nie tyle zastanawia to ile czasu to zajmnie, jak to jak będzie działeł, im lepiej tym lepiej wink.gif
Kiedyś ktoś pisał o zaliczaniu wejść przez referer, i wydaje mi się że było by to całkiem niezłe rozwiązanie, zarówno dla katalogu (mnustwo bezpośrednich linków) jak i dla użytkowników (wyższy PR, wartościowsze linki)
Lambar
A nie mógłbyś zrobić jakiegos zabezpieczającego automatu co wywala wpisy z katalogu tych co kombinują?
Może do tego jakiś system ostrzegawczy co to informuje najpierw takiego delikwenta i możliwe że to by rozwiązało sprawę.
:roll:
Saint
moze przyszedl czas na komercyjne linki?
topbi
a w jaki sposób zdobyć dodatkowe punkty? sad.gif
zero3
QUOTE(topbi)
a w jaki sposób zdobyć dodatkowe punkty?

moze narysowac Piotrkowi fajna laurke i puscic mailem? wink.gif
beha
A może by tak wrócić do tych punktów, bez nich katalog dużo stracił.
Skuzik
QUOTE(beha)

No :roll: , z punktami było sweeeeet biggrin.gif
piotrek
problem w tym że ja i kilka osób, które prosiłem o pomoc nie znaleźliśmuy do tej pory idealnego rozwiązania na bezpłatne punkty zdobywane poprzez klikanie... nie mam pojęcia ile to może kosztować ale zlecę napisanie takiego bezpiecznego systemu, o ile rozliczenie będzie mogło nastąpić w postaci wymiany barterowej.
beha
Problem w tym czy w sieci da się w ogóle napisac taki bezpieczny system, wszysto jest do obejścia nawet program adsense czy adwords. Więc może nie należy myśleć o systemie, którego nie da się oszukać, bo taki po prostu nie istnieje.
Saint
prawda jest taka, ze predzej czy pozniej ktos zalamie system i tyle bedzie.
kill bill
I tylko ja się upieram żebyś komercyjnie sprzedawał wpisy sad.gif
Specjalne względy mogły by być za kopie katalogu np zniżki

Pozdrawiam
beha
Jak dla mnie sprzedaż też pasuje, tylko żeby ceny nie były wzięte z kosmosu.
piotrek
QUOTE(beha)

wiem że bez punktów to nie to samo sad.gif

QUOTE(beha)
wszysto jest do obejścia nawet program adsense czy adwords.

to przykre sad.gif

zdejmijcie linki w stylu link.php do katalogu (jeśli kto ma ochotę niech zostawi bezpośredni) a ja za jakiś czas postaram się wdrożyć system jakichś opłat za pakiety punktów. zarejestrowałem się w allpay.pl do mikropłatności chyba że ktoś z Was polecałby inne lepsze systemy
Skuzik
Czyli nie będzie już zdobywania punktów poprzez klikanie w banerki, buttoniki ?? :cry:
melassa
Ano nie bedzie. W zasadzie to dobrze smile.gif
nrm
dobrze? masakrycznie... trzeba będzie na każdym razem rejestrowac nowe konto. biggrin.gif
piotrek
QUOTE(normanos)
masakrycznie

nie, nie sad.gif tak zrobimy żeby było dobrze, za dużo włożyłem w ten projekt aby był przyjazny i ostatnią rzeczą byłoby wdrożenie takich płatności za punkty aby popsuć przyjazny wizerunek

muszę kilka rzeczy też zoptymalizować bo kilka razy przypchała się baza

aha, już teraz nie ma limitu na zakładanie nowych wpisów na tym samym loginie
Skuzik
Hmm, jeśli nie będzie się dało zostawić zdobywania punktów poprzez kliknięcia w banerek, to może chociaż zrobić tak, że tworząc nowy odnośnik (to co trzeba było mieć przynajmniej 100 punktów wink.gif ), to automatycznie dostaje się 20 punktów tylko dla tej strony (przynajmniej nie będziemy musieli zapisywać kilkunastu (kilkudziesięciu) haseł i loginów smile.gif .
kill bill
Kasy się nieda oszukać

System pałatny i po robocie

Czym wiecej sposobów opłat zrobisz tym lepiej łatwiej bedzie użytkownikom

Pozdrawiam
beha
Hmm....musisz się Piotrek pogodzić, że jeśli nie będzie na kasę to zawsze będą oszustwa. Może zrobić rejestrację płatną na sms-a (10-15zł) dowolna ilość stron na loginie. A punkty zdobywane poprzez kliknięcia. Jeśli zostaną wykryte nadużycia konto skasowane. Oszustom będzie żal tych 15 zł.
Tylko co wtedy ze stronami które już są w katalogu ?
Skuzik
QUOTE(beha)
Hmm....musisz się Piotrek pogodzić, że jeśli nie będzie na kasę to zawsze będą oszustwa. Może zrobić rejestrację płatną na sms-a (10-15zł) dowolna ilość stron na loginie. A punkty zdobywane poprzez kliknięcia. Jeśli zostaną wykryte nadużycia konto skasowane. Oszustom będzie żal tych 15 zł.
Tylko co wtedy ze stronami które już są w katalogu ?

Format WebwWeb: wink.gif

A pozatym to dobry pomysł =D> =D> =D>
gofer
też myślę, że to dobry pomysł, ale popatrzmy na to z innej strony - ile ludzi wyśle sms'a za taką usługę?
Skuzik
Wszyscy poważni użytkownicy smile.gif
gkeb
QUOTE(piotrek)
zarejestrowałem się w allpay.pl do mikropłatności chyba że ktoś z Was polecałby inne lepsze systemy

polecam przelewy24.pl
beha
QUOTE(gofer)
też myślę, że to dobry pomysł, ale popatrzmy na to z innej strony - ile ludzi wyśle sms'a za taką usługę?

Nie wiem, wiem tylko tyle że ludzie płacą tylko wtedy jeśli wiedzą że odniosą z tego konkretne korzyści. Te sms-y moga byc trochę ryzykowne, dla popularności katalogu. Poza tym z sms-ów właściciel strony ma naprawde niewiele.
piotrek
QUOTE(gkeb)
polecam przelewy24.pl

dzięki, sprawdzę

Pomysł z płatną rejestracją (10-15 zł) bardzo mi się nie podoba i zdecydowanie ograniczy działanie katalogu. Chcę aby Użytkownicy, którzy nie mają ochoty kupować dodatkowych punktów mieli możliwość zakładania kolejnych kont i mieli na nich możliwość dodawania iluśtam wpisów.
Skuzik
Hmm, ew. tak:
Rejstracja darmowa (razem z 20 pkt) i jeśli chcesz zdobywąc więcej punktów, to wysyłasa smska i wtedy możesz zdobywać ile chces punktów oraz mieć ilechces wpisów (dzięki temu katalog dodatkowo będzie w dalszym ciągu reklamowany wink.gif , a oszustów oczywiście wywalać po wpadce smile.gif
Chyba, że to ci się też nie podoba wink.gif :?
piotrek
QUOTE(Skuzik)
Hmm, ew. tak:

Hmm, nigdzie nie pisałem że w wersji finalnej miałbym zrezygnować z pakietu 20-stu punktów startowych, oczywiście będą i może na starcie będzie ich nawet więcej niż do tej pory wink.gif

Tak prawdę mówiąc to cały katalog wymaga gruntownych zmian...
melassa
Piotrze przyznaj sie jak go budowales nie podejrzewales ze tak dobrze to wszystko pojdzie.

Teraz nowe wymagania nie przewidziane przed Twoim programem powstaly.
Lubomir
Spoko, ja baner umieściłem, ale mam pytanie kiedy znów będzie możliwość otrzymania dodatkowych punktów?
piotrek
niestety nie będzie możliwości zdobywania dodatkowych punktów przez kliki, nie mam możliwości zbudowania takiego systemu który by zabezpieczył ich zliczanie

będe za to z czasem wdrażał inne fajne rozwiązanie ale do tego muszę wszystkim zrównać ilość pkt do 100
www.linux-disc.com
QUOTE(piotrek @ 15.07.05 - 10:24)
niestety nie będzie możliwości zdobywania dodatkowych punktów przez kliki, nie mam możliwości zbudowania takiego systemu który by zabezpieczył ich zliczanie
[right][snapback]66167[/snapback][/right]

to może przyznawać punkty za samo umieszczenie linka tekstowego na stronie?

user umieszcza linka na stronie, robot webwweb od czasu do czasu tam zagląda, za utrzymywanie linka na 1 stronie user dostaje powiedzmy 1/20 punkta

zasadniczo jest tak:
- user odnosi korzyści z wpisu,
- im lepiej webwweb stoi w google (ma więcej linków), tym więcej korzyści odnosi każdy user,
- jeśli ktoś przyczynia się do rozwoju katalogu (daje linki) powinien dostawać też więcej od katalogu (punktów).

jeśli to przejdzie, to mam jedną prośbę: nie ograniczaj stron, na których można dawać linki do tych, które są wpisane przez tego usera w katalogu, to pozwoli na istnienie i w katalogu i na stronach linków nie wzajemnych

nie chcę zanudzać, ale jeśli uważasz, że jest to interesująca koncepcja, mam kilka pomysłów dotyczących szczegółów (albo szczegułów), daj znać, opiszę tu coś niecoś
piotrek
Punkty to była fajna ale i męcząca zabawa. O ile dobrze pamiętam było więcej wątków na ten temat. W każdym razie dzięki ale nie planuję wdrażać kolejnego systemu ich zdobywania.
Kyo
user posted image

dostane punkty ? login Kyotek ;P

problem w tym ze strony z ktorymi konkuruje maja wpis w webwweb w 15 kategoriach. Zabym cokolwiek teraz z tym zrobil musze czekać.

A btw - przeciez sa bezpieczne systemy przyznawania punktow, sam napisalem jeden na potrzeby konkursu. Sprawdzal IP, notowal - jedno klikniecie dziennie i tyle.
piotrek
śliczna laurka, dziękuję wink.gif

mój system też zliczał IP, badał referery itp... ale ludzie wstawiali link jako iframe bądź grafika 1x1 px - jak tylko wykryłem jednego pojawiał się drugi równie pomysłowy
melassa
Dlatego jesli G wprowadzi klikohit zawsze sie znajdzie jakis sposob zeby to obejsc.
DEXTER
QUOTE(piotrek @ 6.10.05 - 09:22)
mój system też zliczał IP, badał referery itp... ale ludzie wstawiali link jako iframe bądź grafika 1x1 px - jak tylko wykryłem jednego pojawiał się drugi równie pomysłowy

Co Ci z tego, że ktoś wejdzie na stronę główną? Proponuję dawać więcej punktów, ale przyznawać je dopiero gdy ktoś wejdzie na stronę główną, a potem kliknie coś jeszcze. To rozwiąże problem oszustów.

CODE
if(isset($_SESSION['wejscie'])) {
  // nalicz punkty
} else {
  $_SESSION['wejscie'] = true;
}

Na odpalanie w ramce też jest sposób, sprawdzaj, czy nie ma rodzica, jeśli jest, to znaczy, że strona jest w ramce.
piotrek
gdy ktoś wejdzie na stronę główną, a potem kliknie coś jeszcze.

było już coś w tym stylu, po kliku wchodziło się na przedstronę (z samym logo) a dopiero z niej (za pomocą metody POST) do strony głównej, już nie pamiętam co stanowiło kłopot w tym rozwiązaniu ale jakoś metoda się nie przyjęła
gskaruz
QUOTE(piotrek @ 17.10.05 - 10:37)
było już coś w tym stylu, po kliku wchodziło się na przedstronę (z samym logo) a dopiero z niej (za pomocą metody POST) do strony głównej, już nie pamiętam co stanowiło kłopot w tym rozwiązaniu ale jakoś metoda się nie przyjęła

Bo skyptem można i to załatwić.
donkey7
no to trzeba zastosować test Turinga (czy jakoś tak) - po prostu obrazek z cyframi i literami. użytkownik ma je wpisać i idziemy zliczać punkty. jeżeli było by to hasło na, załóżmy, cztery znaki to nie byłoby wielkim problemem dla użytkowników, natomiast żadnym skryptem nie dałoby się tego obejść.
DEXTER
Ale podstawa to sprawdzenie istnienia rodzica - czyli czy strona jest wyświetlana w ramce.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.
Soczewki Kontaktowe Toryczne - Fachanwalt Steuerrecht