Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: wycenianie fraz :/
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Forum Ogólne > Pogaduszki
Kyo
Jakie macie metody wyceniania fraz dla klienta ?
I bardziej szczgeolowe - jak byscie wycenili tę frazę: fundusze europejskie

Czesto mowie 100zł bo widze ze strony na 1 pozycji maja po 10 backinków. DOdaje do 300 katalow i trafiam na 44 pozycje i szl** mnie trafia bo odkrywam ze tamt estrany maja inne 'walory' dla google ktore mi bedzie ciekzo przebic wink.gif
Yeden
A jakie to walory ? Nie możesz mieć podobnych ?
jimmi
samymi linkami nie mozna się sugerować, trzeba sprawdzać pod różnym kontem sa takei domenki z paroma tylko linkami (reference site) i takiej to sie nie przegoni
Kyo
niektorych nie moge:
np było 5 linków ale wszytskie płatne z wortali zwiazanych z kategorią treści
Albo czas istnienia w sieci. Na efekty bede czekał kilka miesiecy, w tym czasie zleceniodawca zatrudni inna firme wink.gif Wiec sypie więcej linków i jakos to idzie ale nakłady pracy sa nieadekwatne do zarobku.
mrtn
(Kyo @ 19.01.06 - 14:27) [snapback]127593[/snapback]

nakłady pracy sa nieadekwatne do zarobku.

i odwrotnie czsami minimalny nakład pracy i pozycjonrzy biorą 1000 zł

nie da się dobrze wycenić frazy - dlatego czas zrozuieć, że usłaga nie polega na wsadzeniu fraz do top10 google a na budowaniu stargetowanego ruchu z wyszukiwarek
camelleon
dlatego czas zrozuieć, że usłaga nie polega na wsadzeniu fraz do top10 google a na budowaniu stargetowanego ruchu z wyszukiwarek

bardzo mi sie podoba to zdanie smile.gif bede go uzywal w rozmowach z klientami

chyba ze masz cos przeciwko mrtn wink.gif
mrtn
Nie mam nic przeciwko temu - im więcej "uświadomionych klientów" tym więcej będę miał pieniedzy :-).
Tylko jedna mała uwaga: ten stargetowany ruch bądź co baź wynika jednak z dobrych pozycji w wyszukiwarkach smile.gif więc nie jako cel ale jako środek do celu nadal są frazy w top10.

Odkryłem niedawno kolejną zaletę pracy nad całą treścią i serwsiem. Przynaję się bez bicia zgarnałem dwa fitry na główną stronę klienta (dosyć fajne frazy duża konkurencja) a ruch poszedł ... lekko w górę ... gdyż cała reszta była dobrze zrbiona i akurat update który pozbawił mnie ruchu z 2 głównych fraz poniósł całą resztę.

Fitru się pozbędę - ruch jesce wzrośnie a klient będzie miał to czego oczekuje - zysku z serwisu a nie pozycji w google !
Laki
zysku z serwisu a nie pozycji w google !

i to cala tajemnica .... a wszyscy chca byc pierwsi.
MMP
Ciekawe kto napisze '1/10 wartości samochodu', no kto, kto?

Ja mam skrypt który mi analizuje strony z top10. I dzięki temu wiem czy katalogami można wypozycjonować biggrin.gif
AQQry
MMP moze sie podzielisz? :-)

trzeba sie cenic i za pierwsze miejsce cena powinna wygladac mniej wiecej tak:
1 000 000$ + premia - zdrowy rozsadek
;-)
Erbit
(Kyo @ 19.01.06 - 14:27) [snapback]127593[/snapback]

... Na efekty bede czekał kilka miesiecy, w tym czasie zleceniodawca zatrudni inna firme...
Tak... zgadza sie... tą inną firmą jestem ja i zbieram żniwo Twej pracy...
Słowem - nie możesz nastawiać sie na efekty w 3 tygodnie.. Pozycjonowanie to proces stały a nie jednorazowy.
Irek
MMP moze sie podzielisz?
To i ja jedną sztuką (kilogramem, litrem, metrem) nie pogardzę zeby.GIF
Kyo
Erbit na to juz mam sposob - umowy i tylko umowy smile.gif Sama słowna nie wystarczy.

Kiedys mialem taka fraze co wziale duzo kasy za malo pracy.. wink.gif teraz mi sie obrywa ;D
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.