Tak sie zastanawiam czy istnieje jakis oficjalny/nieoficjalny kanal ircowy tego forum?
Edyted by jimmi
serwer warszawa.irc.pl lub jakikolwiek inny w sieci irc
kanał #seo
nie. seowcy nie maja czasu na gadki

michal mial zrobic shoutboxa tutaj na dole forum ale nie zrobil
QUOTE(normanos @ 14.11.05 - 12:13)
nie. seowcy nie maja czasu na gadki

michal mial zrobic shoutboxa tutaj na dole forum ale nie zrobil

[right][snapback]103031[/snapback][/right]
200 postów na minute ShoutBox by miał
200 postów na minute ShoutBox by miał
Z czego 50 to pytanie: "Hej! Powiecie mi co trzeba zrobić żeby moja strona była na 1 miejscu w googlach bo nie chce mi się czytać tego forum!"
Uważam, że irc to dobry pomysł :>
dobry, zwłaszcza o 3 nad ranem, gdy na kanale same atrapy
a ktoś tu śpi o 3 nad ranem?

toć to środek dnia
QUOTE(jubi @ 14.11.05 - 21:01)
a ktoś tu śpi o 3 nad ranem?

toć to środek dnia
[right][snapback]103227[/snapback][/right]
I to jest jedna z większych zalet tego forum - o normalnej godzinie można sobie pogadać z człowiekiem.
jamesisko
15.11.05 - 20:29
też byłbym za

zawsze to na szybko mozna sie wyminic info a nie czekac ...
tyle ze.. nie bedzie to koniec forum? taki kanal irc?
dlatego michal raczej nie bedzie za tym.
niemniej bylbym za... tak.. o 3, 4 rano pogadac z kims;)
moze #seo-pl?
a ja jestem przeciw dla odmiany - spanie przed bitchxem - juz z tego wyroslem
Hmm ale na IRC nie wejdzie google by go zaindeksować

Hmm w necie chyba nie ma jeszcze Wyszukiwarki IRC
irc - dla mnie rozdzial w necie 1998-1999

ale odkąd ktos tutaj pokazał mi jak ircowac z firefoxa to czemu nie

niech ktos postawi bota, zabezpieczy kanał to mogę zajrzeć od czasu do czasu
Czat napewno forum nie zastapi. I wcale nie musi byc o SEO, tylko dla ludzi z tego forum. Znam taki czat o CM, gdzie za pytanie o CM mozna dostac bana

Klimat kanalu tworza userzy.
EDIT: no bo kto bedzie wchodzil na kanal, zeby dowiedziec sie cos o SEO? Najwyze gimsmerfy, ale im mozna banika dac
dlatego michal raczej nie bedzie za tym.
Nie miał bym nic na przeciwko temu.
Jednak podejrzewam, że mało realne aby sporo osób się pojawiało. IRC to jest przeszłość, chociaż bardzo miła dla mnie.
Narazie nie widzę potrzeby stawiania serwera IRC i go zabezpieczenia. Jeżeli ktoś ma gotowy, leżący odłogiem i chce zrobić tam kanał forum to ja jestem za.
no bo kto bedzie wchodzil na kanal, zeby dowiedziec sie cos o SEO? Najwyze gimsmerfy, ale im mozna banika dac
Te osoby będą się pytały jaki url wpisać do przeglądarki, żeby wejść na IRC
No to #seo-pl czy #seopl?
Topic na #pio :
"Jeesus kuoli syntiemme tähden - Timbbe tekee syntiä meidän kaikkien puolesta"
Chyba bez kreski bedie lepszy

IRC ewaluowal przez te lata. Tak mi sie przynajmniej wydaje. za mlody (stazem) jetem, zeby w takich zamierzchlych czasach na IRCu siedziec. IRC zmienia sie wraz z ludzmi. A dobra technologia nie jest zla
Kto pierwszy, dostanie ode mnie opa
kava:
kanał nie wystarczy, jeszcze przydałby się adres serwera.
No IRCnet... gdzieżby indziej
no, nawet kilka osób jest, kto by pomyślał

kava_ <kava@evil.devil.is-my.name> “* I'm too lame to read BitchX.doc *”
he he he...
normanos: alohha
normanos: atrapy
normanos: tez se sesje zostawie,a co
elfiszon: heh, ja sesje zakonczylem w piatek :>
Więc kanał powstał. Kul, moim zdaniem to dobry pomysł. Dobrze jest czasem oderwać się na chwilę od pracy i porozmawiać z kimś myślącym, zwłaszcza o 4-5 nad ranem
Jak mi domowy komp wróci z serwisu to wpadnę, wszak i tak uptime mam po kilka tygodni (bez postawionych apaczy itepe)
No dobra. Ludzie już na kanale siedzą. To teraz jedynie trzeba rozpisać kto, kiedy i o czym będzie prowadzić wykład;)

pzdr.
intruder2600
16.11.05 - 20:10
Dobra, to teraz powiedzcie jak sie to robi zeby wogole uruchomic tego irca i tam wejsc ?
i nie smiejcie sie - nigdy sie tym nie bawilem
Sciągasz sobie np. mIRC i tam dajesz serwer irc.irc.pl (albo jak nie zadziała to np. krakow.irc.pl) i pozniej /join #seopl
Pozatym jestem w szoku - nawet ktoś się ze mną przywitał jak przyszedłem (ach te skrypty

)
nie lepiej przeniesc kanal na np. Quakenet albo POLnet?
Tam mozna zarejestrowac kanal, nie ma problemow z tejkami, splitami etc.
Intru, albo zainteresuj się ChatZilla do FF, normanos chyba z powodzeniem używa.
ZimZum, osobiście wydaje mi się, że nie ma takiej potrzeby. Kanał ma raczej luźny charakter. Sesja Kavy stoi. A nie sądzę, żeby komuś chciało sie tejkować ten kanał (a nawet gdyby, to i co z tego by miał?)
Następna sprawa, nie wydaje mi się, żeby ktoś przywiązywał zbyt wielką nazwę akurat np. do #seopl, zawsze może to być #seo-pl, #seo.pl etc.
pzdr.
wuel: no jak wolisz, po prostu przyzwyczailem sie, ze na IRCnecie jest totalny burdel i jakos nie palam miloscia do tej sieci :-)
Czy ktos wogole siedzi na tym kanale, czy same duchy sa?
Wejdź to się przekonasz ;]
Czasami bywa ktoś z kim można pogadać.
póki cięzko rozkrecic to proponuje typowe zabiegi tj. np. wyznaczenie stałej godziny o której sie spotykaja ludzie na ircu. może być rano przy kawie
Dobry pomysl normanos ;-) Proponuje 10? ;-)
michal1991
7.01.06 - 19:41
Ludzie co się z wami dziej?
Jest coraz gorzej- na początku było troszkę osób, później 3, a teraz 2)stub i ja). Co wam szkodzi pogadać troszkę na kanale?
kanal dziala i ma sie calkiem dobrze, akualnie cale 4 osoby, no moze 3 - jedna caly czas milczy.
chyba juz nikogo nie ma...
(michal @ 16.11.05 - 02:58) [snapback]103833[/snapback]
Jednak podejrzewam, że mało realne aby sporo osób się pojawiało. IRC to jest przeszłość, chociaż bardzo miła dla mnie.
Hmm, nie rozumiem, przeszlosc ? to nie przeszlosc,to przyszlosc! IRC to nie czateria czy cos tam, na IRCu mozna sie czegos nauczyc i porozmawiac z myslacymi osobami (zalezy na jakiej sieci/kanale).
Narazie nie widzę potrzeby stawiania serwera IRC i go zabezpieczenia. Jeżeli ktoś ma gotowy, leżący odłogiem i chce zrobić tam kanał forum to ja jestem za.
jest taka nowa siec irc jak by kogos zainsteresowala to:
irc://irc.npircs.pl
servery:
Opole.NPIRCS.pl / 10Mbps Polska | Porty: 6667,6669,555
Kielce.NPIRCS.pl / 100Mbps Kalifornia | Porty: 6667,6669,5555
ssl.NPIRCS.pl / Losowy Kielce/Opole | Port: 6601
Serwery: UnrealIRCd
Serwisy: Anope multilanguage ;>
a jesli chodzi o IRCnet to proponuje #seo-pl
Hej,
jeżeli ktoś w wakacje (i nie tylko, mam nadzieje) byłby kontent poczatować trochę o sprawach mniej lub bardziej związanych z tematyką SEO, to, można powiedzieć, że reaktywowałem kanał.
zapraszam na
#seopl, #
seo sieć: IRCnet (np. poznan.irc.pl)
mały TUTORIAL:
Używasz Firefoksa?
Użyj
ChatZilli.
Faq:
http://polmoz.mozdev.org/start/1.0/faq/chatzilla.htmlBezpośredni download:
http://chatzilla.hacksrus.com/xpi/chatzilla-0.9.74.xpiKlienty pod WindowsamIRCBezpośredni download:
http://mirc.arcor-online.net/mirc617.exeInfo: Instalacja standardowa. Po uruchomieniu wystarczy, że wpiszemy swój nickname (ksywkę) i klikamy OK. Następnie, w dolnym polu wpisujemy /server irc.irc.pl następnie /join #seopl i możemy już czatować.
XChat (dostępny również pod Linuksa)
Info:
http://pl.wikipedia.org/wiki/XChatDLA KOMPLETNYCH LENIWCÓW:
(po kolei komendy do wpisania w ChatZilli, mIRCu)
/server irc.irc.pl
/join
#seopl #
seoNie chcesz nic instalować? Opcja ostateczna:
http://sempo.pl/irc/ - bramka IRC, wymagana
JAVA.
pzdr.
A ja mam pytanie czemu np. nie czat ? taki zwykly, nazwyczajszy pod www. Wiem ze IRC to taki szpan sprzed lat, no ale przeciez nam to jest tylko do gadania, a nie wszyscy maja czas i nieraz mozliwosci sciagac mIRC'a itp.
Nie dajmy sie zwariowac
Czyli ostatecznie IRCnet ?
#seopl
Ja już wiszę ;P
No ja z rana w pracy i nie mogę, ale to się wkrótce zmieni..

Szykują się zmiany przez duże Z
Kompletny OT mi wyszedł, sorki.
QUOTE(Ptaq @ 21.07.06 - 00:55) [snapback]190477[/snapback]
A ja mam pytanie czemu np. nie czat ? taki zwykly, nazwyczajszy pod www. Wiem ze IRC to taki szpan sprzed lat, no ale przeciez nam to jest tylko do gadania, a nie wszyscy maja czas i nieraz mozliwosci sciagac mIRC'a itp.
Nie dajmy sie zwariowac

chatzilla to bardzo wygodny plugin do FF wiec masz gadanie z poziomu www
super! ja wole *.irc.pl niz ircnet.pl ...
dobry pomysł z ircem
ciesze się, że się spodobało. Z tego co widziałem, kilka osób już siedzi/wisi na kanale. Ja czynnie będę dopiero później, musze jechać do krk.
Alpine, chyba raczej ostatecznie. Myślę, że z IRCnetem każdy w stanie jest się połączyć, a i serwery są w miare blisko geograficznie.
pzdr.
Niestety nie wiem jak się tam połączyć, ściągnełem ChatZille i nie wiem co dalej :/
sir nimek
21.07.06 - 10:57
Normanos bądź tak dobry i wytłumacz młodszym kolegom jak za pomocą chatzilli połączyć się z forumowym ircem, bi kompletnie nie wiem co wpisywać w to okienko
/server poznan.irc.pl
/join #seop.pl
sir nimek
21.07.06 - 11:13
dzieki marek_o tylko znowu pustki na seopl :/
Dajcie normalny link do ściągnięcia tej ChatZilli a nie do opisów :|
Może tym razem z tego kanału coś wypali ;-)
Jak narazie jest troche ludzi i są prowadzone normalne rozmowy i mam nadzieje, że tak zostanie
a mi chatzilla zwariowala. laczy sie z serwerami ale kanaly pokazuje puste. instalowalem drugi raz i to samo. skasowalem prefy i tez. normalnie zglupiala i nie chce juz dzialac
I co postawiliscie tego IRCa? sorki ale nie chce mi sie czytac tyle postow, jak ktos postawil to prosze o PW z namiarami, thx.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.