Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Funkcja curl_init()
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Forum Ogólne > Hosting i Domeny > Własny serwer
Mar
Witam, jak załączyc tą funkcjię? Trzeba instalować jakieś biblioteki?

I jeszcze jedno, moze wie ktos dlaczego na wiekszości serwerów jest wyłączona?

Mar.
nrm
tak, musi byc zainstalowany cURL.
odwróciłbym pytanie. nie tyle, że jest wyłaczony co nie zainstalowany smile.gif
sprawdzaj poprzez phpinfo();
Mar
Włączyłe go w opcjach poprzez usunięcie ";" na poczatku. Ale teraz nie może odnależć bibliotek.

Doczytałem się:
Note to Win32 Users:  In order to enable this module on a Windows environment, you must copy libeay32.dll and ssleay32.dll  from the DLL folder of the PHP/Win32 binary package to the SYSTEM folder of your Windows machine. (Ex: C:\WINNT\SYSTEM32  or C:\WINDOWS\SYSTEM)

Więc sciągłem paczkę http://curl.haxx.se/ a tam tyvh plików nie ma :|

Mar.
MMP
Ta pliki powinieneś mieć w folderze z php
Mar
Pochwała dla Ciebie, działa. wink.gif

Mar.
Erbit
A dla Ciebie nagana... bo wystarczylo poszukac tematu curl w szukajce forum i bys wiedzial.
Mar
Hmm, ciekawe gdzie. Na tym forum szukałem, szukalem w googlach i znalazłem jedynie to co pokazłem. Ale jeśli się mylę to pokaż.

Mar.
MMP
Mar w pierwszej kolejności szuka się na forum autora programu/skryptu a tam odpowiedź jest na 100%
Wiem bo sam pytałem.
Mar
Oki rozumie, ale to co Tu już o nic nie wolno pytać?

Mar.
Erbit
QUOTE(Mar @ 13.11.05 - 13:38)
Oki rozumie, ale to co Tu już o nic nie wolno pytać?
Mar. I Ty 'Brutusie' ?
Jasne że można - zwróciłem tylko uwagę, że temat ten znalazłem na forum a w nim rozwiązanie o które pytałeś, że nie wspomnę o tym iż komunikat, który przytoczyłeś podał wyraźnie gdzie leży problem. Przy ściąganiu pliku wystarczyło poczytać jak zainstalować to na systemie WIN i gdzie i skąd jakie pliki przenieść. Ty wolałeś KLIK - ściągnąc a potem pytać.

Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.