Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Update Jagger, 16 października 2005r.
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Pozycjonowanie i Optymalizacja > Google
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25
franckey
chyba był mały update Google, co prawda PR na Firefox plugin widze taki sam, ale WSZYSTKIE (około 10) moje strony poszły do góry.

Genralnie zostałem nagraodzony za stopniowe dodoawnanie linków tylko ze stron powiązanych tematycznie , unikanie jak ognia linkorów, farm linków i tego typu.

smile.gif
pep
ja na swoje slowa kluczowe zauwazylem sporo przetasowan .. na niektore hasla zlecialem na koniec strony wynikow - wiekszosc bez zmian jednak natomiast niektore strony konkurecji polecialy ostro w dol - szczegolnie dwie z takim samym kontentem
nilhir
ja pod żadną frazą pod którą pozycjonuje nie zauważyłem żadnych zmian :\
intruder2600
Zobaczcie co sie stalo z linkorem - polecial gdzies w las, widze ze strony pozycjonowane linkorem tez postpadaly - czyzby znalezli sposob na linki w rotacji ? wyniki sie jeszcze zmieniaja i skacza, to chyba dopiero cisza przed burza
Diwi
Czyżby nadszedł Trust Rank (nareszcie smile.gif)?

Pozdrawiam
intruder2600
Czyżby nadszedł Trust Rank

oby nie tongue.gif

Trust rank to pomysl nierealny i nigdy nie nadejdzie bo nie da sie redagowac manualnie kilku miliardow stron wink.gif
nilhir
:/
Teraz faktycznie coś się stało.
Pod "gry rpg" z 3 spadłem na 9
A pod "rpg" z 8 nie ma mnie nawet w 50 :/
Diwi
Co do twojej 9 pozycji pod Gry RPG to zobacz sobie kto cie goni (14 pozycja)

Patrz linki w podpisie. A co do słowa RPG to chyba wpadłem do sandbox-a bo pod allinanchor:rpg jestem na 9 stronie a bez wogóle mnie nie ma sad.gif . Ale tak czy tak to strona testowa i przykładowe "wyzwanie" biggrin.gif

Pozdrawiam
AQQry
u mnie nic, jak bylo tak jest
pneuma
od wczoraj jest dużo zmian i przetasowań,

może?

- jeszcze większa wartośc wieku
- raczej stałe linki
- wzmoconiono filtr (sandobox) nawet na stare domeny ~ uzwględniajcy zbyt dużo linków

u mnie są teraz 3 rodzaje wyników, na różnych data center
nilhir
Sprawdziłem narzędziem do sprawdzania pozycji na różnych DC i na większości pod "rpg" jestem nadal na 9 ale na niektórych na 40 którymś.
Mam nadzieje, że to chwilowe :/
MMP
A ja dalej trzymam pierwsze miejsce pod Fajne Forum, ciekawe jak długo jeszcze smile.gif
idolw
66.102.7.147 - niestety, chyba te wyniki beda ostatecznymi. sa tam juz od tygodnia ponad.
osobiscie, mam nadzieje, ze przed swietami wyniki zostana skorygowane do normalnych.
nowy
Jak dla mnie to w tym momencie wyniki są lepsze, na interesującą mnie frazę skoczyłem na 2 miejsce, także mam nadzieję, że tak zostanie wink.gif
idolw
QUOTE(nowy @ 16.10.05 - 19:56)
Jak dla mnie to w tym momencie wyniki są lepsze, na interesującą mnie frazę skoczyłem na 2 miejsce, także mam nadzieję, że tak zostanie wink.gif
[right][snapback]92898[/snapback][/right]

lepsze dla ciebie, czy lepsze ogolnie z punktu widzenia usera?
searche ktore ogladam zostaly zdominowane przez wielkie serwisy, oferujace content na wiele tematow, ale konkretnych informacji.
lutek
Dziś kilka razy dziennie sprawdzałem pozycję stron. Przetasowanie miało miejsce w godzinach popołudniowych, ale za chwilę wróciło do stanu poprzedniego. Podczas przetasowania poszedłem ostro w górę, dużo serwisów poszło w dół, ale PR się nie zmienił. Narazie znów są stare pozycje.

Edycja:
Dosłownie przed minutką znów jestem wyżej, czyli tasowało smile.gif
Pakinter
Hmm, u mnie raczej za duzo sie nie zmienilo, chociaz na jedno slowo poszedlem ladne do gory smile.gif
s4lc
hyhy jestem pod intruderem :] ,
ale to dlatego ze przybylo mi linkow
a nie z powodu zmiany algorytmu
lutek
Ue, trzeba poczekać - Google Dance, byłem wysoko godzinkę temu, teraz spadłem o 10 pozycji w dół...

EDYCJA:
hehe.. i znów wysoko smile.gif Pewnie jutro się unormuje. Pytanie tylko - co oni tam robią smile.gif Pewnie update PR się szykuje.
mrkiniu
Moja strona również poszła kilka iejsc do góry i zatrzymała się.
Mam nadzieje, że jeszcze troche podskoczy i zmieni się jej PR smile.gif
lutek
Wydaje mi się, czy dmoz miał PR=7/8? Teraz ma 9.
Diwi
Ja mam to samo. Też byłem wysoko i nagle ostro spadłem ohmy.gif.

Pozdrawiam
uve
QUOTE(intruder2600 @ 16.10.05 - 11:52)
Zobaczcie co sie stalo z linkorem - polecial gdzies w las, widze ze strony pozycjonowane linkorem tez postpadaly - czyzby znalezli sposob na linki w rotacji ? wyniki sie jeszcze zmieniaja i skacza, to chyba dopiero cisza przed burza
[right][snapback]92744[/snapback][/right]

Co do linkora to w/g mnie te wachania są spowodowane chwilowym padem serwera jakie miało miejsce kilka dni temu....

Pozdr.
nilhir
Wydaje mi się, czy dmoz miał PR=7/8? Teraz ma 9.

Miał 9 smile.gif
Rafal
QUOTE(idolw @ 16.10.05 - 19:44)
66.102.7.147 - niestety, chyba te wyniki beda ostatecznymi. sa tam juz od tygodnia ponad.

Oj, obawiam się, że masz rację. W tym DC nie ma mnie już na żadne słowo, ale site: pokazuje strony, więc nic nie wyideksowało. Dobrze to widać na statystykach - z godziny na godzinę coraz mniej wejść w stosunku do poprzednich dni.

Niedobrze się dzieje, ale Google poznaje się po tym jak kończy update, a nie jak zaczyna, więc może niedługo będzie już OK.
lutek
Gugel powoli się uspokaja. Jestem na wyższej pozycji w coraz większej ilości DC. Teraz tylko czekać na update PR. Ale coś Gugelbot zwolnił u mnie ostatnio :/
mfrack
66.102.7.147.

podzialam pesymizm kolegów. zmiany z tego DC są coraz bardziej widoczne.
mrkiniu
Jeśli tak miałoby zostać to ja jestem biggrin.gif kilka miejsc do góry.
Teraz tylko czekam na PR i linki.
lutek
QUOTE(mfrack @ 16.10.05 - 22:34)
66.102.7.147.

podzialam pesymizm kolegów. zmiany z tego DC są coraz bardziej widoczne.
[right][snapback]92934[/snapback][/right]

Ja mówiłem o innym DC. Na tym DC mam jeszcze wyższą pozycję niż na innych. Google.pl i kilka innych mają inne, też zaktualizowane pozycje. A Wy jakimi narzędziami sprawdzacie pozycje w różnych DC?
nowy
Ja sprawdzam tym
pabel
A u mnie na wszystkie słowa i we wszystkich serwisach drobne zmiany - gdzieś po 2 oczka do góry - co niekoniecznie z powodu update musi być.
szy
QUOTE(lutek @ 16.10.05 - 22:46)
A Wy jakimi narzędziami sprawdzacie pozycje w różnych DC?

-> http://forum.optymalizacja.com/index.php?s...indpost&p=46453

Szy.
jamesisko
nie wim co bylo wczoraj - dzis.. teraz jest dziwnie.. ale trzeba jeszcze pare godzin poczekac i powinno sie uspokoic. co pol godziny mam inny wynik ;/
jez
Co za wspaniałe wyniki. smile.gif
lutek
Obudziłem się i mam dobry humor. Poszedłem w górę o kolejne 8 pozycji smile.gif
Kuzyn Horhe
A ja się dziwie, dlaczego wczoraj niedziela, a kasy z adsense jak w dzień powszedni smile.gif a tu wszystkie strony ostro w góre. Miły początek tygodnia.
EDDY
Czy mi się wydaje, czy linki rotacyjne dają efekt odwrotny do zamierzonego? blink.gif
beha
QUOTE(EDDY @ 17.10.05 - 07:15)
Czy mi się wydaje, czy linki rotacyjne dają efekt odwrotny do zamierzonego? blink.gif
[right][snapback]92973[/snapback][/right]

Nie wydaje ci się ja poleciałem na jednej stronce pozycjonowanej systemami rotacyjnymi o jakieś 100 pozycji i widzę że konkurencja używająca linków rotacyjnych też gdzieś zniknęła. HE HE HE...

Zajebiste wyniki... Trzeba będzie przejśc niedługo na chleb z masełkiem i pomidorkiem wink.gif

Diwi
Coś mi się wydaje że wynaleziono algorytm na linki rotacyjne biggrin.gif. Wszystkie moje strony poszły w góre dlatego dzień nie jest zły biggrin.gif

Pozdrawiam
pancho
Kurcze tak patrze i patrze bo kazdy widzi zmiany... u mnie kompletnie nic... na kazdym dc tak samo... linkow tyle samo PR taki sam :/
szy
Jeżu, mi też dobrze ;]

Szy.
mfrack
QUOTE(Diwi @ 17.10.05 - 08:28)
Coś mi się wydaje że wynaleziono algorytm na linki rotacyjne biggrin.gif. Wszystkie moje strony poszły w góre dlatego dzień nie jest zły biggrin.gif

Coś w tym jest. Serwisy dopalane linkorem poleciały mi w dół, reszta w górę. Linkorowane nie wyleciały z Googli ale trzymają się baaaaardzo nisko w wynikach.

rahu
Jestem kompletnie nowy ale troche sie juz w SEO bawie

Co do zmian na G:
domena, ktora mam juz od apru lat, przy ktorej kompletnie nic nie robilem od pol roku, a wszyskie linki ZEW. linkowalem juz moze jakis rok temu, obecnie przy 1,630,000 wyników na G od wczoraj wskoczyla mi na 1 miejsce, a byla na 8 do tej pory.

Natomiast dwie domenki, ktore ostatnio staralem sie wbic z 3 miejsca wyzej, pomimo duzej ilosci linkow ZEW. pospadaly mi na 8 miejsce.

Osobiscie uwazam ze chyba przedobrzylem z iloscią nowych linkow...

Mam 1 prosbe i pytanie - nie moge znalezc na forum postu na temat bezpiecznego % linkow ze slowem kluczowym w anchorze - bede wdzieczny smile.gif

Rahu
WebmasteruS
Hmm a moja strona na frazy transportowe oblegane poleciala z 4 pozycji na 2 .A transport na google.pl mi poleciał z top4 w google na granice 170 wyników to musze czekac na telefon z firmy co sie dzieje co Pan zrobił ? Ech... chlopaki Co ja mam zrobic? poradzcie ;(
szy
Co ja mam zrobic?

Nie pozycjonować systemami? :>

Szy.
Beerbant
Kocham ten stan biggrin.gif jak dla mnie może być tak na stałe może wreszcie bedzie koniec z linkorowymi linkujami i z innymi shitami smile.gif
gfs
Mam kilka serwisów większośc leci na L-V + indywidualna wymiana linków + katalogi SEO. Żadnych rotacyjnych.

Wszystkie poszły do góry, albo są bez zmian. Tylko jeden poszedł ostro w dół we wszystkich frazach - nie rożnił się niczym od pozostałych.

boloo
U mnie tak:
Strony nie mające nic wspólnego z żadnym systemem - delikatne ruchy - przeważnie w górę.
Strony które w niewielkim stopniu wspomagane były systmami - troche w dół.

Frazy które były stosunkowo mocno wspomagane systemem poleciały z pierwszej 10 na 20-40 pozycję.

I teraz uwaga: jedna fraza która była pozycjonowana tylko i wyłącznie poprzez LV (linki stałe?) z 5-7 miejsca wyleciała w ogóle z wyników.

Obserwuję około 200 fraz i żadna nie wyłamuje się spod tego co napisałem powyżej. Im większy udział systemu (w tym i systemu linków stałych) tym gorszy wynik.

Jeden pozytywny aspekt to taki, że najważniejsze dla mnie frazy pozycjonowałem bez udziału systemu i teraz gratuluję sobie tej decyzji - chociaż nie była łatwa, ale wcześniej czy później musiało do czegoś takiego dojść smile.gif

Edit:
@gfs - U mnie L-V też "stracił moc" lub zaszkodził wink.gif
EDDY
Zmiany jakie widzę, to:
- ujemna wartość linków rotacyjnych albo czysty przypadek niedziałania linkora ostatnio, choć wątpię
- serwisy stare i duże są wyżej
- większe wykrywanie i karanie kopii stron.

Teraz jest pytanie: czy systemy linkujące opierające się głównie na kopiach różnych stron są karane za kopie, czy za rotację linków?
Jeśli te kary faktycznie będą, to teraz bardzo prosto wywalić można konkurencję.
silver
QUOTE(szy @ 17.10.05 - 09:51)
Co ja mam zrobic?

Nie pozycjonować systemami? :>

Szy.
[right][snapback]92987[/snapback][/right]

Pozycjonować systemami ze statycznymi linkami jak np. Link Vault

Mi stronka po ostatnich zmianach w google wskoczyla na #1.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.