Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dziwna sprawa
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Pozycjonowanie i Optymalizacja > Google
Paweł 24
Napisał pewien artykuł dość dobry Google go zindeksował, po title był w Google 1. Dodałem ten artykuł na inną stronę dałem naturalnie link do swojej strony i gdy Google zindeksował ten artykuł na innej stronie mój artykuł (unikatowy) wyleciał z indeksu. Dlaczego tak? Co jest grane?
ja1
Weź to opisz bardziej zrozumiale bo w tej chwili coś ciężko Cię zrozumieć.
Paweł 24
- napisałem artykuł
- umieściłem go na własnej stronie
- Google to zindeksował

- dodałem ten artykuł na innej stronie + link do mojej strony
- Google ten artykuł na innej stronie zindeksował
- Mój artykuł wyleciał z indeksu Google

Dlaczego tak? Co się stało?
Lukas_79
pewnie strona byla znacznie mocniejsza od twojej
Qbexus
Wiesz bo generalnie DC nie istnieje tongue.gif
ja1
Pewnie było tak jak napisał Lukas_79, a po 2 pamiętaj że artów ze swojej strony (którą pozycjonujesz) nie umieszcza się na innych stronach.
Paweł 24
zgadza się. Moja strona ma 3 PR, a tamta ma 5 PR. Tylko pytanie. Google uznał unikatową treść względem mojej strony, czy względem tej co ma 5 PR?
Lukas_79
jak juz tresc jest w 2 miejscach to nie jest unikatowa
Paweł 24
do ja1

Dlaczego nie można publikować na swojej stronie artykułów, które publikuje na innych stronach?
ja1
DC poczytaj na ten temat coś bo nie mam czasu opisywać. Jedni twierdzą że nie istnieje, drudzy że istnieje ale Twój przykład pokazuje że istnieje DC, a nie można publikować tego co masz na stronie dlatego ze nie jest to unikat. Co prawda google powinno za oryginalny tekst uznać ten co jest pierwszy zindeksowany ale z google różnie bywa.
Paweł 24
zgadza się, również bywa. Ale jest link prowadzony do mojej strony, więc powinno Google się skapnąć kto napisał tekst
ja1
CYTAT(Paweł 24 @ 28.07.10 - 23:30) *
zgadza się, również bywa. Ale jest link prowadzony do mojej strony, więc powinno Google się skapnąć kto napisał tekst

shout.gif Ty se jaja robisz czy co? A jeśli Ja napisze arta i dam link do Twojej strony to też google ma uznać że to Ty napisałeś?
Lukas_79
CYTAT

to jak zerzne wszystkie tekty z onetu i dam link do siebie to juz maja byc dla google moimi ??
Paweł 24
no nie, ale na mojej stronie ukazał sie jako pierwszy
woj_tas
CYTAT(Paweł 24 @ 28.07.10 - 23:38) *
no nie, ale na mojej stronie ukazał sie jako pierwszy

Google nie wie kiedy artykuł się "ukazał". Google wie kiedy go zindeksował. A to wcale nie znaczy ze daty indeksacji pokrywają się z datą publikacji - przynajmniej jeżeli chodzi o kolejność publikowania na stronach.

Nie ma możliwości jednak żeby twój artykuł wypadł z indeksu. W indeksie G jest masę powielonej treści.....

CYTAT(Lukas_79 @ 28.07.10 - 23:35) *
CYTAT

to jak zerzne wszystkie tekty z onetu i dam link do siebie to juz maja byc dla google moimi ??

Przeczytaj jeszcze raz co napisałeś.

Kolega podał sytuację odwrotną, wykorzystując Twój przykład: onet linkuje do Ciebie.
Grim
Nie dość, że skopiowałeś treść, to jeszcze wskazałeś skąd ... a dla Google nie jest ważne kto jest autorem i gdzie treść była najpierw umieszczona - liczy się zaufanie serwisu, zaufanie w oczach Google ... silniejszy ma zawsze rację sad.gif

Odpowiednia zmiana treści lub umieszczenie "noindex" na jednej ze stron spowoduje, że Google będzie miało w indeksie to na czym Tobie zależy smile.gif

Pozdrawiam cool.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.