Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem z site - masakryczy spadek
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Pozycjonowanie i Optymalizacja > Google
bobek358
Witam

Chciałem was podpytać jaki może być powód tak dużego spadku site w google dla mojej strony.
jej adres to www.bazafirm.org.

Jeszcze jakieś pół roku temu miałem od 150 - 200 tys. stron w google.
Od tego czasu systematycznie zaczęło spadać i mam juz tylko 38 tys.
Sitemap dla google porobione praktycznie dla każdej podstrony i dodane do google.

Linkowanie wewnętrzne też wydaje mi się dobre.

Możecie coś poradzić?
Krzysztof Cichocki
Czy spadkowi site towarzyszył spadek ruchu? Jak nie to sie nie przejmuj. Już gdzieś pisałem ale napiszę jeszcze raz. Zakładam, że sprawdzasz ilość zaindeksowanych podstron przez "site:" w Google - to polecenie służy do wyszukiwania w obrębie domeny i nie będzie podawać poprawnych danych odnośnie poziomu zaindeksowania strony.
sleaquit
ciesz sie ze nie spadlo do 15 (i nie k) wink.gif
zgred
kiedy to normalne po wdrożeniu rpzez G nowego algorytmu - widaj w swiecie MAYDAY. gugiel obcina site takich storn do kilku/nast kilo najwyżej oraz odcina ruch do poziomu 5-10% ruchu pierwotengo np z 5-6 tys UU dzienie do 300-400uu dziennie

edit: na to nic nie poradzisz. musisz się pogodzić z utrata ruchu/klientów/zarobku. poza tym takich katalogów są setki. no i praktycznie zerowa treść na podstronach. po prostu gugiel takim witrynom odcina "long tail" smile.gif
bobek358
W narzędziach dla webmasterów widzę że jest niby 240 tys. stron w indeksie.
To jak to w końcu jest czy faktycznie jak pisał Krzysztof Cichocki nie sugerować się parametrem site?

zgred zanotowałem jakiś tam spadek ruchu ale bardziej niż zasługą googla jest tutaj okres wakacyjny.
Stwierdzam tak ponieważ odnotowuje ostatnio zwiększoną liczbę użytkowników z wyszukiwarki.
shaun_black
Site obserwuję jedynie na stronach dodanych do swl. Spadki zdarzają się dosyć często. Dla testu każdej większej stronie przyłożyłem >1000 punktów z e-weblinka i póki co jakoś się to trzyma. Mimo wszystko myślę, że spadki site nie mają dużego wpływu na ruch.
monika.mantur
sprawdzanie poprzez google narzędzia stron, jest raczej do dupy *a już wspomniany nowy silnik, który narobił w serpach dużego zamieszania stron smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.