Witam,
Chciałem dowiedzieć się kilku szczegółów dot. Webmaster Tools a konkretnie Twoja witryna w sieci > Słowa kluczowe.
Pojawiające się na tej liście słowa są trochę od czapy w przypadku mojej strony, a jak czytamy: "Poniżej znajdują się najczęstsze słowa kluczowe znalezione przez Google podczas indeksowania witryny. Powinny one odzwierciedlać tematykę Twojej witryny."
Po wejściu w konkretne słowo widzimy natomiast ile razy ono wystąpiło oraz kilka podstron nazwanych "Najczęstsze adresy URL".
Mam następujące pytania, bo nie do końca rozumiem.
1. Najczęstsze adresy URL to najważniejsze adresy dla Google, najczęściej odwiedzane, gdzie pojawia się dane słowo, czy takie gdzie to słowo kluczowe występuje najwięcej razy?
2. Dwa miesiące temu aktualizowaliśmy całą stronę i jest teraz zupełnie nowa. Czy to normalne, że Google potrzebuje czasu, żeby przemielić to wszystko i dobrać te słowa kluczowe zgodnie z rzeczywistością? Przykładowo aktualnie na 4 miejscu mam słowo "więcej".
Staram się generować content i nowe podstrony z wykorzystaniem słów kluczowych, daje im znaczniki <strong> itd. Zależałoby mi na tym, aby za tym szło w parze również lepsze postrzeganie przez Google strony.
Dzięki za pomoc.