Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak poprawnie i obiektywnie sprawdzić pozycję dla danego słowa kluczowego?
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Pozycjonowanie i Optymalizacja > Google
smut
Wiem, że temat poruszany był wielokrotnie, a pytanie zawarte w temacie może wydawać się banalne, ale (szczególnie w kontekście niedawnych zmian) zauważam następujące zjawiska:
- pozycja dla danego słowa różni się w zależności od użytej przeglądarki
- pozycja dla danego słowa różni się w zależności od tego czy jesteśmy zalogowani do swojego konta Google

Jaki proponujecie obiektywny (czyli widoczny mniej więcej podobnie) sposób sprawdzania pozycji?
Myślałem o odpytywaniu różnych DC po IP, ale to nie daje dobrego wyniku, bo wyniki się różnią (czasem nieznacznie, czasem kolosalnie).

Zadziwia mnie pewne zjawisko. Otóż, po zalogowaniu się do konta i wyróżnieniu pewnych stron dla pewnych słów kluczowych, nawet po wylogowaniu się z tego konta, zajmują one wysokie (czasem czołowe) pozycje w wynikach wyszukiwania.

Mam wrażenie, że częstotliwość wyszukiwania danego słowa kluczowego (na danym komputerze/IP/koncie - nie jestem pewien) może mieć wpływ na jakość/świeżość wyników właśnie dla tego słowa kluczowego. Macie jakieś podobne spostrzeżenia?

Linki do podobnych/lepszych/pokrewnych dyskusji/artykułów są jak najbardziej wskazane.
zakręcony
Czy na tym kompie co sprawdzasz, mimo wylogowania z konta G masz w historia online masz:
Włącz dostosowywanie w oparciu o aktywność związaną z wyszukiwaniem.
czy
Wyłącz dostosowywanie w oparciu o aktywność związaną z wyszukiwaniem.
Charytatywni
www.webpozycja.pl

Fajny darmowy projekt, według mnie najlepszy względem obiektywnego zarządzania nawet i ogromną ilością stron i fraz kluczowych smile.gif

Patrząc po np. stronie mojego forum, ani razu nie wszedłem na link z google prowadzący do niego... ale jest gdzieś tam, hem, hem w wyszukiwarce koło 65-80 miejsca, ale samo odwiedzanie tego forum codziennie wystarczyło (bez logowania do konta google) do tego, żeby forum było zawsze w TOP5 pod frazą, którą wstukuje... używałem do sprawdzenia Firefox 3, 4beta, chrome, safari, oper, opery mini... na pera mini i safari to zjawisko nie wystąpiło, ponieważ z safari nigdy nie wchodziłem na to forum a z opery mini wchodze raz na 10-14 dni... wniosek nasuwa się sam smile.gif
KazioR
owszem są sytuacje które mogą kogoś nabawić palpitacji serca.

Proste i na ogół dobrze podające pozycje są programiki po co szukać w wyszukiwarkach?

darmowy - Free monitor Google lub zakupić Seoadministrator
DomenyDoKupienia.pl
A sprawdźcie może moje narzędzie do testowania pozycji w google http://testuj.net/pozycja.php
wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.