Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Indeksowanie obrazkow Google images
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Pozycjonowanie i Optymalizacja > Google
Nowina
Panowie,
Mam ogólnie problem z indeksacją obrazków w serwisie. Gbot images łazi po serwisie, alty dodane, title dodane. I ani jednego obrazka w google images.
Co może powodować tego typu zachowanie Google'a? Dodam np, że jakieś zapleczówki na WP indeksuje mi w ciągu doby, a obrazki w ciągu tygodnia.
Z kolei wartościowy site z tysiącami linków stałych... za nic

Dziękuję z góry za pomoc!
pozycjonowanie
A jak masz w pliku robots ustawione ? wskazujesz botowi katalog w którym masz zdjęcia ?
Grim
Obrazki nie są priorytetem ... poza tym, z tego co zauważyłem obrazki są w wyszukiwarce wyświetlane bardzo chaotycznie - wystarczy, że na stronie jest hasło wpisane przez nas w Google Image, a obrazki będą wyświetlane ze stron, na których to hasło się znalazło - oczywiście alt może pomóc, a gdyby się uprzeć można podlinkować adres obrazka smile.gif

Pozdrawiam cool.gif
mery_master
CYTAT(pozycjonowanie @ 27.07.10 - 09:09) *
A jak masz w pliku robots ustawione ? wskazujesz botowi katalog w którym masz zdjęcia ?

Nie wystarczy dać dostęp robotowi do wszystkich miejsc?
Łukasz strona-seo.pl
a ile czasu już minęło ??
Grim
CYTAT(mery_master)
Nie wystarczy dać dostęp robotowi do wszystkich miejsc?

Wystarczy ... ale warto sprawdzić wszystkie możliwości, a jedną może być blokada w robots.txt smile.gif

Pozdrawiam cool.gif
Nowina
W robots żadnej blokady nie było, ale wywaliłem i tak na wszelki wypadek parę dni temu.
Serwis powstał jakieś 2 miesiące temu, ale spory zastrzyk obrazków dostał ok 2 tygodnie temu. (zrobiliśmy 301 z dużego serwisu z tapetami)
No i problem jest taki, że po tygodniu praktycznie wszystkie kategorie się przeindeksowały.. z kolei obrazki się nie indeksują.
Może komuś pomogła mapa images na podstawie http://www.google.com/support/webmasters/b...p;answer=178636 ?

Dzięki z gory za pomoc!
woytheck
mysle ze to kwestia czasu, grafika bardzo roznie sie indeksuje

btw: google zmienilo sposob wyswietlania grafiki, nie wiem czy to nowość czy cos przegapiłem
mimik
Tak na marginesie odnośnie google image to ładne zmiany google wprowadziło do wyszukiwarki z grafikąsmile.gif
BezMapy
Moze za krótko ja pierwsze obrazki miałem po jakimś 1,5 mca
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.