Pozycjonowanie i OptymalizacjaPozycjonowanie i Optymalizacja
 Szukaj   Pomoc    Regulamin    Użytkownicy   Kalendarz

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Kto dostal bana lub filtr a nie korzysta z swl'i ?
Nett
post 29.06.08 - 00:16
Post #1

Grupa: Members
Podziekowań: 4
Nr użytkownika: 11,335

Witam.
Ostatnio tyle sie pisze o 'zemscie googla' a mnie ciekawi ilu z Was dostalo bana lub filtr ale nie na spam tylko normalna strone pod uzytkownika. W przypadku filtra o nie przegieciu w linkowaniu.
Go to the top of the page

+Quote Post
Miela
post 29.06.08 - 06:37
Post #2

Podziekowań: 0
Nr użytkownika: 11,218

Ja mam ostatnio taki problem. Czytałem wczoraj na forum o sandboksie i chyba mnie to spotkało. Domena, która jest ofiarą istnieje od ponad roku, ale nie było tam właściwie nic - jedna podstrona, która zaindeksowała się w Google. Od miesiąca działa tam serwis - w tej chwili prawie 300 podstron.
Na początku na moją główną frazę strona dość szybko pojawiła się w pierwszej 10, po czym wyleciała na 260 miejsce. I nie da się jej znaleźć na żadną popularną frazę wysoko.

Dodawałem linki, ale bez szaleństw, nie korzystałem z żadnego systemu a z własnego zaplecza. A strona nie jest jakimś krzakiem. Mam nadzieje, że to tylko przejściowe...

--------------------

+Quote Post
zakręcony
post 29.06.08 - 07:48
Post #3

Podziekowań: 78
Nr użytkownika: 9,897

kilka razy załapałem filtra, na porządne strony, do ktorych nawet nie linkowałem SWL'ami

--------------------
Twoje darmowe ogłoszenia, wejdź, zobacz i się dodaj.

Gdzie wypocząć? Nad morzem?, w górach?, gdzie indziej? wczasy w Polsce - oferta obiektów rekreacyjno wypoczynkowych w Polsce.

Profesjonalna wycinka drzew - na terenie Warszawy i nie tylko.

+Quote Post
Car
post 29.06.08 - 07:49
Post #4

Nr użytkownika: 12,025

CYTAT(Navaloc)
Witam.
Ostatnio tyle sie pisze o 'zemscie googla' ......

Bzdury na resorach, SWL nie istnieją tylko i wyłącznie w Polsce na świecie istniały na długo przed naszym raczkowaniem. Google czyści śmieci głownie MFA jeżeli na to spojrzycie z tej strony ułatwi to wam znacznie życie , często się słyszy ze zbanowali jakieś auto blogi a czy się słyszy ze zbanowali strony firmowe czy sklepy internetowe a są one często i podpięte do SWL lub nimi robione ???

--------------------
Z powodu spadku SITE punktów brak :(

+Quote Post
AdamAGP#
post 29.06.08 - 08:23
Post #5

webbest

Podziekowań: 3
Nr użytkownika: 11,862

CYTAT(Navaloc @ 29.06.08 - 01:16) *
Witam.
Ostatnio tyle sie pisze o 'zemscie googla' a mnie ciekawi ilu z Was dostalo bana lub filtr ale nie na spam tylko normalna strone pod uzytkownika. W przypadku filtra o nie przegieciu w linkowaniu.

Dają, dają:
CYTAT(webBartek @ 26.06.08 - 18:51) *
Moja strona webpc.pl też wyleciała pod koniec maja (28maja dostałem email od Google + info na konto w google dla webmasterów). Jednak wyindeksowanie nastąpiło po 9dniach. Po dwóch dniach od pełnego wyindeksowania poprawiłem błąd (uczepili się, że w stopce miałem kilka słów kluczowych związanych z "adobe photoshop" - nazwali to "ukryte teksty"), poprosiłem o ponowną weryfikację strony. Została sprawdzona w ciągu dwóch godzin i strona wróciła wink.gif
Miałem jeszcze oprócz tego taki sam problem z inną, mniej popularną stroną - tam na ponowną weryfikację czekałem 10dni.

Przecież to jakaś psychoza jest. Niedługo będą wywalać za to że się użyło w treści dwukrotnie słowa kluczowego, a wystarczyło raz blink.gif Takim sposobem polskie google zaczyna pozbywać się wartościowych stron, bo ktoś tam popadł w spamofobie. W ogóle ta ich polityka jest poroniona coraz badziej - jakie ta firma stosuje metody:
1. Promowanie donosicielstwa
2. "Daj mi człowieka, a znajdę na niego paragraf."
czysty PRL - chyba zatrudnili kogoś z tamtych czasów:)

Ten post edytował AdamAGP# 29.06.08 - 08:24

--------------------
Webbest.eu -PR5- - zgłoś swoje ciekawe projekty stron - zgodny z wytycznymi Google - - codzienna moderacja

wypieki

Zgora - PR4 - serwis z poradnikami... można też pisać poradniki

+Quote Post
sttorm
post 29.06.08 - 08:36
Post #6

Podziekowań: 11
Nr użytkownika: 3,641

CYTAT
Bzdury na resorach, SWL nie istnieją tylko i wyłącznie w Polsce na świecie istniały na długo przed naszym raczkowaniem. Google czyści śmieci głownie MFA jeżeli na to spojrzycie z tej strony ułatwi to wam znacznie życie , często się słyszy ze zbanowali jakieś auto blogi a czy się słyszy ze zbanowali strony firmowe czy sklepy internetowe a są one często i podpięte do SWL lub nimi robione ???

mojew strony nie sa podpiete pod ADS - polecialo ich ponad 40 w tym 2 dobrze wypozycjonowane sklepy i kilka mniejszych sklepów, które dopeiro rozpoczynały swoja przygode

gogle zaczyna banowac tak jakby sprawdzajac IP na ktrym wykryje jakies nieprawidlowosci, szum by sie nie podnosil gdyby komus zbanowali 1 czy 2 strony - to normalka - w chwili obecnej leca strony po całych serwerach i nagle do kosza idzie 50 czy 100 domen komus przy czym w fali rozpedu czasami wylatuja strony nie podpadaja pod zasady jakosciowe gugla, choc z drugiej strony to tylko swobodna interpretacja tych zasad przez pracowników gugla jest niestety wiąząca i na razie niz z tym nie zrobimy, poprostu wiedza ze sa monopolista na ryku i ze moga dyktowac warunki

--------------------
Sprzedam punkty w systemach wymiany linków.

Na chwile obecną mam wolne punkty w e-weblink, seo.net.pl i gotlink.pl

Jeśli jesteś zainteresowany skontaktuj się, uzgodnimy szczegóły.

Kontakt GG 7746143 lub priv systemu.

+Quote Post
Qbexus
post 29.06.08 - 08:59
Post #7

Podziekowań: 30
Nr użytkownika: 3,931

To prywatna firma i może sobie indeksować i wywalać co chce. Za jakiś czas całe top 10 albo i więcej będzie za kasę bo to są potężne pieniądze i będzie tak do czasu aż ludzie nie wymyślą czegoś innego, a że wymyślą to pewne. Pytanie jak długo internauci ślepo będą iść za wielkim Dżi jak świnie na żeś. Są serwisy które potrafią zwabić ludzi bez wyszukiwarek.

--------------------
Wiem ale nie powiem :)

Magazyny Warszawa

+Quote Post
Odoakr
post 29.06.08 - 09:22
Post #8

Nr użytkownika: 12,810

Yahoo tylko na to czeka... ja od jakiegoś czasu jak potrzebuje konkretnej informacji to szukam na Yahoo - tam wyniki są o wiele lepsze. W porównaniu do Google, gdzie pierwsza 20' to jakby ulotka reklamowa, to Y pozwala znacznie szybciej znaleźć dobre informacje.

Co do banów - zobaczcie jak skurczyła się ilość stron, wyświetlanych przez G na konkretną frazę. Ja widzę spadki od 30-60(!)% na interesujące mnie frazy Niezły porządek zrobili!

+Quote Post
qazy
post 29.06.08 - 10:58
Post #9

Nr użytkownika: 186

CYTAT(Odoakr @ 29.06.08 - 10:22) *
Niezły porządek zrobili!

Ja bym tego porządkiem zdecydowanie nie nazwał...

+Quote Post
danieltr
post 29.06.08 - 12:28
Post #10

Nr użytkownika: 8,309

żeby czasem im ten porządek bokiem nie wylazł..

--------------------
Stworzenie i dodanie kilkuset artykułów Presell Page -> PW

+Quote Post
Pakinter
post 29.06.08 - 12:40
Post #11

Podziekowań: 2
Nr użytkownika: 2,578

Czym sie rozni SWL od adsense? Adsense wyswietla linki reklamowe, a SWL? Tez wyswietla linki reklamowe moze troche w innym celu ale sa to linki reklamowe, wiec niech lepiej google nie swiruje...
Niby dlaczego nie mozna wykupic platnego linku w innym serwisie? Bo oczywiscie nalezy nalezy uzyc jedynego sluszego narzedzia - adwords. Zaczyna mnie to google juz wkurzac.

--------------------

+Quote Post
Lesiu
post 29.06.08 - 12:59
Post #12

stary dziad z PiO

Podziekowań: 22
Nr użytkownika: 102

Pakinter, nie moge sie z Toba zgodzic. Za AdKontekst czy inne tego typu bana nie dostaniesz. Ponadto zasada dzialania takiej reklamy jest inna niz SWL i wiadomo po co SWLe istnieja.

--------------------
Jak NIE prowadzić sklepu internetowego? Artykuł na przykładzie 3 Style Sport.

+Quote Post
Bielack
post 29.06.08 - 13:31
Post #13

Nr użytkownika: 3,777

Ale ogólna myśl Pakintera jest słuszna: Należy używać jedynie słusznej opcji reklamy w Wyszukiwarce. Wszystko dają nam darmo, filantropi, więc na czymś zarobić muszą na ta bułkę z masłem, prawda?

--------------------
pozdrowienia
Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

+Quote Post
Xann
post 29.06.08 - 15:26
Post #14

Obi Wan Xanobi

Podziekowań: 126
Nr użytkownika: 562

zawsze można wmówic ze google nie ma monopolu tak jak robią to inni smile.gif http://audyt.gemius.pl/witryny_zasieg.php przy okazji tego jakiegoś psełdo rankingu co to jest Pino.pl smile.gif i dlaczego pf.pl jak widac można wmówic wszysko tym co mają wydac kase na reklamy

--------------------

+Quote Post
Ur23
post 30.06.08 - 14:47
Post #15

Nr użytkownika: 12,125

Mi w ciągu trzech ostatnich tygodni gogiel sprezentował filtr na wszystkie frazy na dwie strony moich klientów - i naprawdę nie mam pomysłu za co. Były to młode domeny, delikatnie katalogowane - ok 10 wpisów dziennie + 3 precle I TYLE! Żadnych SWL... I nagle trach. No i sobie radośnie czekam.

+Quote Post

2 Stron V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Fundacja Mimo Wszystko
Zebraliśmy już
7,279.52 pln

Domeny, Hosting w Az.pl

Domeny, Hosting w Active24.pl

Książka o pozycjonowaniu

Dotacje na e-biznes. Pozyskiwanie środków z UE w ramach PO IG 8.1

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 2.09.10 - 18:19