CYTAT
Niestety przy wyborze linków użytkownicy i ich zainteresowania nie zawsze są uwzględniane. Prowadzi to do linkowania serwisów i stron internetowych niezwiązanych ze sobą tematycznie. Tego typu linki nie stanowią żadnej wartości informacyjnej dla osób odwiedzających i są postrzegane jako nieetyczna metoda SEO,
Ktoś chyba się ze swoim psem na głowy pozamieniał (przepraszam wszystkie psy).
Teraz już Google będzie chciało decydować kto czym jest zainteresowany.
Z jednego mojego katalogu na pewną stronę przechodzi misięcznie pomiędzy 200-300UU. No jak, przecież nie ma powiązania tematycznego a katalogi to śmiecie....
Na stronę mojego klienta ze strony totalnie nie powiązanej tematycznie wchodzi nawet do 500UU/m, żeby było mało kiedyś śledziłem "łażenie po stronie" takich userów i większość z nich przechodziła minimalnie po kilkunastu podstronach, więc coś ich tam zainteresowało.
Rozumiem, że jeśli ktoś ma osobisty blog, pisze np o swoim dziecku i zalinkuje do tej informacji na bloggerze to jest nieetyczny, co gadam.. jest niedobrym black hat`owcem.....
Panowie z Google, prosze przestać z jakimiś socjotechnikami bo robi się coraz żałośniej ...... lepiej przeznaczcie tą energię na nowe moce obliczeniowe bo to Wam przyniesie więcej korzyści i wyszukiwarka będzie "normalna"...
Ten post edytował mkane 5.04.07 - 20:00